Petrolul, demonstrație de forță în primul test din Turcia. Liderul Ligii 2 a trecut la pas de SKA Rostov

Răzvan STÎNGĂ 05 Feb. 2022, 18:13 Liga 2

Petrolul a putut organiza sâmbătă, 5 februarie, primul meci amical din cantonamentul pe care îl desfășoară în Turcia, după ce confruntarea cu Radnik Surdulica a fost oprită după numai câteva minute, din cauza condițiilor meteo. De această dată, ploieștenii au întâlnit SKA Rostov.

Petrolul a trecut cu 5-1 de SKA Rostov

SKA Rostov evoluează în liga a treia din Rusia, iar Petrolul nu a avut deloc probleme. A câștigat la scor, cu 5-1, deși în minutul 15 era 1-1. Liderul Ligii 2 a deschis repede scorul, încă din minutul 8, prin Saim Tudor, iar apoi rușii au restabilit egalitatea. Rezultatul nu s-a menținut prea mult timp, pentru că Mihai Constantinescu a readus Petrolul în avantaj în minutul 17.

După alte 11 minute, Petrolul a făcut 3-1 în urma golului semnat de Valentin Țicu, care a și stabilit scorul primei reprize. În ultimul sfert de oră al meciului a mai reușit să marcheze Petrolul, prin Marian Huja, autor al golului din minutul 78, și Marius Coman, care a punctat în minutul 88.

  • Primul 11 al Petrolului: Avram – Pîrvulescu, Vrhovac, Meijers, Țicu – Olaru, Seto – Constantinescu, Tucaliuc, Saim Tudor – Jarovic. Au mai intrat Moroz – Lică, Huja, Velisar, Chindriș, Prejmereanu, Bratu, Cioiu, Dragoș Gheorghe, Coman, Boțogan.

Petrolul va da peste Metalist Harkov în următorul amical 

Peste numai câteva zile, marți, 8 februarie, Petrolul va avea al doilea amical din Turcia, cu Metalist Harkov (Ucraina), dar ulterior va mai juca alte două partide de verificare. Programul a fost dat puțin peste cap, după cum au anunțat ploieștenii pe site-ul oficial:

”(…) După întâlnirea de astăzi, lupii vor juca, pe 8 februarie, cu Metalist Harkov, formație de primă ligă din Ucraina. Apoi, programul din finalul cantonamentului a suferit unele modificări, în condițiile în care testul cu Spartak Moscova-2, programat pentru 10 februarie, a picat, căutându-se, acum, o altă variantă. Există, de altfel, intenția disputării a încă două jocuri înainte de venirea acasă, pe 9 și 10 februarie, în funcție de adversarii disponibili”.

Petrolul a mai disputat alte două meciuri în această perioadă de pregătire de iarnă, ambele în România, cu Astra, la Câmpina, pe care l-a terminat la egalitate, scor 1-1, și cu Unirea Slobozia, la Blejoi, scor 0-0.

Foto: Petrolul

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Feb. 2022, 18:13 Liga 2
Pe aceeași temă