FC Buzău a făcut scor cu Poli Iași, într-un meci amical! Costel Enache, eliminat pentru proteste, a vrut să scoată echipa de pe teren după primul gol marcat de gazde

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 16 Feb. 2022, 15:00 Liga 2

FC Buzău a surclasat-o pe Politehnica Iași cu scorul de 4-1 (1-0), astăzi, 16 februarie, într-un meci amical disputat pe stadionul Gloria din Buzău.

Pentru echipa lui Cristian Pustai, clasată pe locul 5 în Liga 2, cu 28 de puncte după 16 meciuri, au marcat prin Serges Ekollo (minutul 7), Cristian Ciobanu (61), Alin Manea (65) și Dorin Burlacu (77), în timp ce golul formației situate pe locul 12 în același campionat, cu 21 de puncte, a fost reușit de noua achiziție Christ Kouadio (56).

Gol cu scandal. Enache, trimis în tribună pentru proteste excesive în primele minute ale unui amical

Deși amical, meciul a început cu scandal, după ce gazdele au reușit să deschidă scorul.

În minutul 7, FC Buzău a marcat prin Ekollo, în urma unei faze suspecte de offside la care ieșenii au protestat îndelung. După un corner executat de Pațurcă de pe partea stângă a direcției de atac a gazdelor, ieșenii au respins până la același jucător, acesta a recentrat în careu, de unde Ciobanu a trimis balonul în transversală. Mingea a ajuns din bară la Ekollo, care a înscris din apropiere.

Înainte ca Ekollo să înscrie, asistentul Mihaela Gomoescu Țepușă a semnalizat offside la Pațurcă, însă arbitrul de centru Adrian Frățilă a trecut peste asistent și a validat golul.

Decizia, una corectă, l-a iritat la culme pe antrenorul oaspeților, Coastel Enache, care a fost eliminat de pe teren pentru proteste repetate, acesta având intenția la un moment dat să-și scoată echipa de pe teren! ”Vă bateți joc de noi?”, le-a strigat Enache, în mod repetat, arbitrilor, înainte de a fi trimis în tribune.

FC Buzău a zburdat în repriza a doua

La scurt timp de la reluare, Poli a restabilit egalitatea prin fundașul dreapta Kouadio, a cărui centrare de pe partea dreaptă l-a surprins pe portarul Stoian, balonul ducându-se sub transversală, la colțul lung.

A fost însă un simplu foc de paie al oaspeților. Gazdele au revenit la cârma jocului și s-au desprins decisiv pe tabelă, cu două goluri marcate într-un interval de doar cinci minute. Mai întâi Ciobanu l-a învins pe Axinte cu un șut frumos, de la marginea careului, la colțul ascurt, în minutul 61, iar peste patru minute Manea a înscris cu o execuție superbă, șut la vinclu, de la 11 metri, după o pasă primită de la Chică Roșă.

Trupa buzoiană a închis tabela în minutul 77, prin Burlacu, unul dintre nou-veniții din această iarnă, care a punctat cu un șut frumos, de la marginea careului, iar Keita ar fi putut face 5-1 în prelungiri, când a trimis mult peste poartă din 2 metri.

De cealaltă parte, Poli a avut o bară prin Muratovic, în minutul 80.

FC Buzău: R. Stoian – Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Pațurcă, Cârstocea – Cr. Ciobanu, Ekollo, Al. Munteanu – Chică Roșă
Au mai jucat: Cr. Avram – Cip. Petre, Gaitan, D. Burlacu, A. Manea, Tud. Oltean, Oteliță, M. Keita, Neicuțescu, Kanda, Efros
Antrenor: Cristian Pustai

Poli Iași: Axinte – Kouadio (Ad. Ilie 66), Cană, Charziterzoglou (Ungurenașu 46), Tib. Serediuc (Defta 85) – F. Cristea, Chiorean (Muratovic 55) – Al. Stan (Mărieș 46), Asăvoaei (Hrib 85), Mawatu (Pelivan 55) – Plokhotnyuk (Aftanache 66)
Antrenor: Costel Enache

Poli Iași, înfrângere la scor la primul amical cu un adversar mai puternic

Un duș rece pentru echipa lui Costel Enache, care la primul test adevărat al perioadei de pregătire a fost învinsă la scor. Ieri, Politehnica trecuse, la Buftea, cu 2-1 de o națională U19 a României formată din mulți jucători de la echipe din Liga 2.

Înaintea stagiului de la Buftea, în care se află de duminică, Poli Iași a mai disputat cinci meciuri amicale, în care a înregistrat patru victorii și o înfrângere: 8-0 cu Poli Iași U19, 5-0 cu CSM Pașcani (Liga 3), 4-1 cu Știința Miroslava (Liga 3), 2-0 cu Bucovina Rădăuți (Liga 3) și 0-1 cu Foresta Suceava (Liga 3).

Ieșenii vor avea joi un antrenament, la Buftea, iar seara refacere, la Mogoșoaia, urmând ca vineri să joace ultimul meci amical, cu Petrolul, la Ploiești.

FC Buzău a obținut a patra victorie în amicalele din acest an

De partea cealaltă, FC Buzău a mai jucat cinci amicale în această iarnă, câștigând trei și remizând și pierzând în câte unul. Le-a întâlnit pe CSM Râmnicu Sărat (scor 5-1), Metalul Buzău (scor 5-1), Metaloglobus (scoruri 1-2 și 3-2) și CSM Focșani (scor 2-2).

Echipa lui Pustai va mai disputa un meci amical până la reluarea Ligii 2, sâmbătă, 19 februarie, cu SC Oțelul Galați, din Liga 3.

Amândouă echipele joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 17-a a Ligii 2

Cele două echipe și-au aflat astăzi și programul din prima etapă a Ligii 2 din 2022. Niciuna nu va fi televizată în runda a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

FC Buzău o va întâlni pe teren propriu pe Astra, iar Poli Iași va evolua tot acasă, cu FC Brașov. Amândouă sunt programate să joace sâmbătă, 26 februarie, de la ora 11:00.

FC Buzău ocupă locul 5, cu 28 de puncte, iar Poli Iași se află pe poziția a 12-a, cu 21 de puncte. Trupa lui Pustai are șanse mari să joace în play-off, în timp ce cea a lui Enache va evolua mai mult ca sigur în play-out, deși momentan încă mai are șanse matematice și la grupa de promovare.

Înregistrarea amicalului dintre FC Buzău și Poli Iași, scor 4-1:

https://www.youtube.com/watch?v=xY-0Wkl_N_A

Foto: FC Buzău
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ivorianul-christ-kouadio-spune-ca-s-a-adaptat-la-poli-iasi-si-priveste-deja-spre-liga-1-ma-simt-bine-la-noua-echipa-imi-doresc-sa-promovez-19219601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-victorie-in-fata-tricolorilor-u19-la-buftea-sekou-camara-a-revenit-cu-gol-dupa-accidentare-19219520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-cat-pe-ce-sa-o-comita-in-meciul-amical-cu-csm-focsani-un-fotbalist-nou-utilizat-de-cristian-pustai-din-primul-minut-19219235

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 16 Feb. 2022, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă