Costel Enache, după victoria Iașiului cu Petrolul în ultimul test din această iarnă: ”Acest meci mi-a arătat că suntem pregătiți pentru campionat”

Narcis POHOAȚĂ 19 Feb. 2022, 22:30 Liga 2

Politehnica Iași a avut reacție după eșecul usturător din amicalul cu FC Buzău și s-a impus, vineri, cu 2-0 în fața liderului ligii secunde, Petrolul Ploiești, în ultimul amical dinaintea reluării campionatului. Petrolul a fost cel mai redutabil adversar al ieșenilor dintre cei opt întâlniți în amicale, iar antrenorul Costel Enache special l-a ales pentru ultimul test, în speranța de a evalua potențialul echipei sale în fața unei formații puternice.

Iar victoria, dar mai ales jocul elevilor săi îi dau speranțe tehnicianului Politehnicii că echipa este pe drumul cel bun.

”Rezultatul e ok, însă mai mult mă bucură altceva. Aspectele legate de joc, am văzut organizare în jocul echipei noastre, am văzut atitudine, participare și comunicare foarte multă. Asta înseamnă că jucătorii sunt implicați, își doresc să formeze un grup unit, puternic. Sunt mult mai importante aspectele acestea decât un rezultat în sine. Fiecare echipă are un obiectiv de stagiu, nu aș vrea să evaluez echipa mea prin jocul cu Petrolul, pentru că aș greși. Jocul a fost o foarte bună treaptă în etapa de pregătire la care suntem și putem trage ceva concluzii. Acest meci mi-a arătat că suntem pregătiți pentru campionat”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Petrolul este deja promovată, crede Enache

Antrenorul Iașiului este de părere că Petrolul, liderul Ligii a 2-a în acest moment, cu un avans de 7 puncte față de locul secund, este ca și promovată în Liga 1.

”Petrolul mi s-a părut la fel de puternică ca în campionat. O echipă care are forță, care menține posesia. Au ratat câteva ocazii, putea să fie altul rezultatul. Cred în continuare că Petrolul este o echipă deja promovată”, a completat Enache, care crede că principalul atu al Petrolului este omogenitatea: ”Urmăresc echipele la care am lucrat, am rămas cu amintiri și cu prietenii. Am constatat că o echipă omogenă face într-adevăr performanță. Nu au schimbat foarte mult din echipa de anul trecut, au ținut un grup omogen și uite că așa vin rezultatele. E o constatare veche a mea și ar trebui să învățăm cu toții din ea.”

Politehnica Iași s-a impus, vineri, cu scorul de 2-0 (1-0) în fața Petrolului, într-un amical disputat la Strejnic, prin golurile marcate de Sekou Camara (2) și Alexandru Aftanache (67). Acesta a fost ultimul meci amical al ieșenilor dinaintea reluării campionatului.

Poli va debuta oficial în acest an sâmbătă, pe 26 februarie, pe teren propriu, în compania echipei FC Brașov. Meciul se va disputa pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași, cu începere de la ora 11:00.

Declarațiile date de Costel Enache după amicalul Petrolul – Poli Iași 0-2:

https://www.youtube.com/watch?v=6-vwpPHS9ek

Rezumat amical Petrolul – Poli Iași 0-2:

https://www.youtube.com/watch?v=PZCaAXwBfWk

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-dat-peste-cap-de-esecul-cu-poli-iasi-incepem-sa-ne-ingrijoram-putin-la-ce-am-vazut-analiza-obiectiva-a-antrenorului-petrolului-si-remarca-lui-eugeniu-cebotaru-19219928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/surpriza-la-strejnic-unde-poli-iasi-a-invins-petrolul-si-nici-n-a-primit-gol-floriano-vanzo-a-revenit-la-clubul-din-copou-19219873

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-facut-scor-cu-poli-iasi-intr-un-meci-amical-costel-enache-eliminat-pentru-proteste-a-vrut-sa-scoata-echipa-de-pe-teren-dupa-primul-gol-marcat-de-gazde-19219619

Narcis POHOAȚĂ 19 Feb. 2022, 22:30 Liga 2
Pe aceeași temă