Noii ”stranieri” ai Politehnicii Iași, printre marcatori în derby-ul județean cu Știința Miroslava. Costel Enache așteaptă în probe un belgiano-turc și un englez

Narcis POHOAȚĂ 02 Feb. 2022, 16:27 Liga 2

Politehnica Iași a disputat astăzi, 2 februarie, al treilea meci amical al iernii, în compania formației de Liga a 3-a Știința Miroslava. Desfășurat pe suprafața sintetică a stadionului Tineretului din Iași, derby-ul județean a fost câștigat de echipa pregătită de Costel Enache cu scorul de 4-1 (1-0).

Belmin Muratovic a înscris la debutul la Poli Iași, într-un amical cu Miroslava

Dacă în amicalul anterior, cu CSM Pașcani (scor 5-0), fundașul ivorian Kouadio a debutat cu gol, în acest meci a venit rândul mijlocașului luxemburghez Belmin Muratovic să înscrie la prima apariție în tricoul Iașiului. Acesta a marcat în minutul 81, din lovitură liberă.

Celelalte goluri ale Politehnicii au fost semnate de Yanik Frick (41), Mykhailo Plokhotnyuk (60) și Marian Târșa (65), în timp ce Miroslava a închis tabela pe final prin Vlădeanu (88), în condițiile în care toată linia defensivă a lui Poli era formată doar din juniori.

În minutul 6, Poli Iași a ratat un penalty prin Asăvoaei, șutul acestuia fiind respins de portarul Științei, Daniliuc.

Cele trei achiziții ale Iașiului, fundașul ivorian Kouadio, mijlocașul luxemburghez Muratovic și atacantul ucrainean Plokhotnyuk nu au jucat rău, au arătat destule calități, însă trebuie ținut cont totuși și de nivelul inferior al adversarului, Știința ocupând locul 7 în prima serie din Liga a 3-a.

Un belgian și un englez, în probe

În amicalul de miercuri a fost testat de către antrenorul Costel Enache și mijlocașul de bandă Tarik Tarcan, 24 de ani, un belgian de origine turcă format la Saint Trond și Westerlo, dar care a evoluat la echipe modeste din ligile inferioare belgiene.

Joi este așteptat în probe și jucătorul de bandă dreaptă englez Andrew Alexander Kiwomya, 25 de ani, acesta urmând să fie testat în următoarele partide. De origine ugandeză, Kiwomya este fost internațional englez U16, U17, U18 și U19, iar în carieră a evoluat și la echipele de juniori și tineret ale lui Chelsea.

Antrenorul Costel Enache a folosit următoarele formule de echipă în amicalul cu Știința Miroslava:

Repriza I: Axinte – Kouadio, Fl. Plămadă, Ungurenașu, Tib. Serediuc – Târșa, Chiorean – Aftanache, Asăvoaei, Mărieș – Frick.
Repriza a 2-a: Axinte – Kouadio (Petrișor 70), Târșa (Grigoriu 75), Ungurenașu, Defta – Chiorean (Azoiței 75), F. Cristea – Aftanache (I. Pop 65), Muratovic, Tarcan – Plokhotnyuk.

Nu au evoluat în acest meci jucătorii Stan, Cană, Ad. Ilie, Gal, Pelivan, Pușcaș, Camara și Chatziterzoglu.

Poli Iași a mai disputat în acest an amicale cu juniorii U19 ai clubului (scor 8-0) și CSM Pașcani (scor 5-0). Clasata pe locul 12 în Liga 2 va disputa următorul meci test sâmbătă, 5 februarie, de la ora 11:00, tot pe ”sinteticul” de pe stadionul Tineretului, în compania formației de Liga a 3-a Bucovina Rădăuți.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 02 Feb. 2022, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă