Dragoș Gheorghe impresionează la Petrolul, echipa pierde printre degete victoria cu cehii MFK Vyskov, după ce a condus 3-1. Raul Avram a apărat un penalty

Marius ANGHEL 09 Feb. 2022, 15:32 Liga 2

Petrolul a obținut o remiză și în penultimul amical pe care l-a avut programat în stagiul de pregătire din Turcia. Jucătorii lui Nicolae Constantin au terminat la scorul de 2-2, miercuri, cu formația cehă MFK Vyskov, ocupanta locului 12 din 16 după 15 meciuri jucate în liga a doua, asta după ce ieri înregistrase un 1-1 cu Metalist Harkov, liderul ligii secunde din Ucraina.

Trupa ploieșteană a condus cu 2-0 și 3-1, însă a fost egalată aproape cu un sfert de oră înainte de finalul jocului în care Dragoș Gheorghe a marcat din nou, de această dată de două ori.

Raul Avram a apărat un penalty, Dragoș Gheorghe a reușit ”dubla” în prima repriză

Cehii de la Vyskov, o echipă modestă din liga secundă, având în vedere clasarea din acest sezon, a beneficiat de un penalty în meciul cu Petrolul încă din minutul 5, însă Raul Avram a reușit să pareze execuția lui Vintr. ”Trei minute mai târziu, goalkeeperul „lupilor” a salvat și din fața lui Moucka, rămas singur în careu, iar golul a picat în cealaltă poartă, după o fază fixă”, anunță Petrolul, care în acest cantonament nu și-a mai transmis în direct amicalele, cum o făcea în anii trecuți.

Căpitanul Valentin Țicu a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Vlad Prejmerean (20) a înscris cu capul. După alte 12 minute de joc, în urma unei recuperări a nou-venitului Cioiu, și o pasă perfectă a acestuia, Dragoș Gheorghe (32), o altă achiziție făcută de prahoveni în această iarnă, a trimis pe lângă portarul ceh și a majorat diferența de pe tabelă.

Minutele de final ale primei reprize aveau să aducă alte două goluri. Sedlak (43) a redus din diferență pentru Vyskov, însă petroliștii au avut reacție imediată și au refăcut diferența de două goluri prin același Dragoș Gheorghe (44), care a finalizat o acțiune persoanală.

2-0 pentru cehi în a doua parte a amicalului cu Petrolul. 3-3 final

În partea secundă, Moucka (60) l-a învins pe Avram, iar defensiva Petrolului a mai cedat o dată în minutul 72, când Lahodny avea să înscrie pentru 3-3, într-un moment în care, potrivit informațiilor furnizate de echipa ploieșteană, Nae Constantin trimisese pe teren toți juniorii pe care îi are la dispoziție.

Nicolae Constantin a folosit în amicalul cu MFK Vyskov următorul efectiv: R. Avram (Jercălău 70) – Sg. Pîrvulescu (Duță 60), Vrhovac (V. Lică 46), Alb. Olaru, Țicu – M. Chindris, Prejmerean – Cioiu (Tolea 46), Boțogan, Dr. Gheorghe – M. Coman (Dav. Ilie 60).

Ultimul adversar din Turcia: Spartak Moscova 2

Petrolul îți încheie cantonamentul din Turcia la 11 februarie, iar până atunci va mai disputa încă un meci amical. Mâine, de la ora locală 16:00 (15:00 în România), liderul Ligii 2 întâlnește echipa secundă a clubului Spartak Moscova, clasată pe locul 11 din 20 după 25 de etape.

În țară, Petrolul a jucat două amicale, la Câmpina, cu Astra (scor 1-1) și la Blejoi, cu Unirea Slobozia (scor 0-0). În Turcia, echipa din Ploiești a întâlnit până acum formațiile SKA Rostov (5-1, liga 3 Rusia), Metalist Harkov (1-1, liga 2 Ucraina) și MFK Vyskov (3-3, liga 2 Cehia).

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/locul-1-din-liga-2-vs-liderul-ligii-2-din-ucraina-cum-s-a-descurcat-petrolul-in-partida-amicala-cu-metalist-harkov-19218934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/locul-1-din-liga-2-vs-liderul-ligii-2-din-ucraina-cum-s-a-descurcat-petrolul-in-partida-amicala-cu-metalist-harkov-19218934

Marius ANGHEL 09 Feb. 2022, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă