Petrolul și-a încheiat amicalele din Turcia cu o nouă remiză, cu ”satelitul” rușilor de la Spartak Moscova. Jarovic și-a salvat echipa de la prima înfrângere

Marius ANGHEL 10 Feb. 2022, 21:21 Liga 2

Petrolul și-a încheiat joi seria meciurilor amicale din cantonamentul din Turcia, iar vineri va reveni în România. Liderul Ligii 2 a înregistrat un nou rezultat de egalitate, 1-1 cu Spartak Moscova 2, cu Senad Jarovic marcator din penalty al golului prin care s-a anulat avantajul pe tabelă al rușilor.

Trupa ploieșteană a obținut în cele patru amicale disputate în Antalya o victorie și trei remize.

Petrolul, surprinsă în primele minute pentru al doilea meci consecutiv

Petrolul informează că amicalul cu clasata pe locul 11 din 20 după 25 de etape scurse în liga secundă din Rusia a avut ”două reprize distincte” și s-a desfășurat, ”din nou, în condițiile unui vânt extrem de puternic, ce nu a contenit să bată pe parcursul celor 90 de minute”.

În acest joc, echipa prahoveană a fost cea care a fost condusă și a revenit pe tabelă, spre deosebire de precedentele trei întâlniri din Antalya. Mai rău, la fel ca în meciul cu Vyskov, în care Raul Avram a parat totuși un penalty în minutul 5 și a evitat golul, Petrolul a greșit din nou în primele minute, dar de această dată a scos mingea din plasă. Încă din minutul 5, Stepan Oganesyan a punctat cu o deviere din mijlocul careului, învingându-l pe Moroz.

”Lupii” au intrat mai greu în joc și n-au reușit până la pauză să-și creeze situații de gol.

Senad Jarovic a egalat dintr-un penalty

În partea secundă însă, echipa ploieșteană susține că a avut inițiativa. După o ratare mare a lui Saim Tudor (50 – șut din marginea careului mic în blocajul portarului advers), a reușit și golul egalizator. Senad Jarovic (54) a înscris în sfârșit, însă dintr-o lovitură de pedeapsă dictată după ce un fundaș al ”satelitului” lui Spartak și-a lovit fără minge adversarul.

1-1 s-a terminat meciul cu rușii și Petrolul a încheiat stagiul din Turcia cu trei remize consecutive.

Cu Spartak Moscova 2, Nicolae Constantin a utilizat jucătorii: Moroz (Jercălău 67) – Sg. Pîrvulescu (Duță 73), Meijers, Huja, Velisar – Cebotaru (cpt.), Seto – M. Bratu (Dav. Ilie 73), Boțogan (Tolea 46), Saim Tudor – Jarovic.

O victorie și trei remize pentru Petrolul în amicalele din Turcia

Vineri dimineață, delegația Petrolului va părări Turcia și se va întoarce în România, urmând ca jucătorii să primească liber în weekend. Echipa ploieșteană va continua să se pregătească pe plan local până la reluarea campionatului, programată în jurul datei de 26 februarie, iar până atunci va mai susține două meciuri amicale, cu Politehnica Iași și Viitorul Constanța 2.

În țară, Petrolul a jucat două amicale în această perioadă de pregătire de iarnă, la Câmpina, cu Astra (scor 1-1) și la Blejoi, cu Unirea Slobozia (scor 0-0). În Turcia, echipa din Ploiești a întâlnit formațiile SKA Rostov (5-1, liga 3 Rusia), Metalist Harkov (1-1, liga 2 Ucraina), MFK Vyskov (3-3, liga 2 Cehia) și Spartak Moscova 2 (1-1, liga 2 Rusia).

Liderul Ligii 2 va avea primul meci oficial în 2022 la Timișoara, unde va întâlni Politehnica, ocupanta locului 14, cu 20 de puncte, o echipă care mereu a pus probleme ”lupilor”.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-pe-ultima-suta-a-pregatirilor-nae-constantin-incepe-sa-contureze-echipa-de-baza-pe-care-va-miza-in-campionat-sunt-fotbalisti-care-vor-juca-90-de-minute-19219032

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-gheorghe-impresioneaza-la-petrolul-echipa-pierde-printre-degete-victoria-cu-cehii-mfk-vyskov-dupa-ce-a-condus-3-1-raul-avram-a-aparat-un-penalty-19218981

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-stabilit-modul-in-care-se-va-accede-in-viitorul-sezon-de-liga-3-editia-2022-2023-regulamentul-pentru-barajul-de-promovare-a-fost-aprobat-cand-vor-avea-loc-meciurile-tur-retur-19218390

Marius ANGHEL 10 Feb. 2022, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă