Ștefan Odoroabă, încântat de achizițiile făcute de CS Tunari: ”Conducerea mi-a făcut poftele”. Salvarea de la retrogradare depinde doar de el și jucători de acum: ”Avem totul la secundă, toate condițiile să rămânem în Liga 2”

Andrei PASCU 16 Feb. 2024, 17:48 Liga 2
Ștefan Odoroabă, încântat de achizițiile făcute de CS Tunari: ”Conducerea  mi-a făcut poftele”. Salvarea de la retrogradare depinde doar de el și jucători de acum: ”Avem totul la secundă, toate condițiile să rămânem în Liga 2”

CS Tunari a făcut achiziții importante pentru salvarea de la retrogradare. A adus jucători cu mult peste media echipei, fotbaliști care până în această iarnă erau legitimați în prima divizie, dar și câțiva cu experiență importantă la nivelul Ligii 2, cu pretenții de play-off.

Ilfovenii, nou-promovați din Liga 3, la primul sezon în divizia secundă, au reușit să convingă, poate cu salarii importante, fotbaliști care pot ridica în mod evident valoarea echipei. Ștefan Odoroabă, antrenorul Tunariului, a stat de vorbă cu Liga2.ro și a concluzionat că oamenii din conducere ”i-au făcut toate poftele în privința achizițiilor”.

Ștefan Odoroabă, analiza iernii

Pentru ilfoveni mai este programat în calendar un singur test pentru această iarnă, cel cu LPS HD Clinceni, de sâmbătă, 17 februarie. Ștefan Odoroabă a făcut analiza perioadei de pregătire, de până în acest moment, și a declarat că este mulțumit de cele întâmplate.

Jucătorii l-au mulțumit cu randamentul de la antrenamente și din partidele amicale, iar acum așteaptă prima rundă din Liga 2, contra Unirea Dej, care va avea loc pe teren propriu.

În primă fază, Ștefan Odoroabă va miza, în mare măsură, pe jucătorii care au rămas la echipă și din această iarnă, dorind să aibă o doză cât mai mare și de omogenitate. Chiar dacă au venit nume importante la CS Tunari, antrenorul ține mult la ”legăturile” din teren, dintre jucătorii care au început sezonul și care îl vor continua până în vară, fiind feriți de rezilieri în actuala pauză competițională.

  • În primul meci amical al iernii, CS Tunari a învins Progresul Fundulea, scor 3-0. Apoi, a mai disputat partide de verificare cu Kids Tâmpa Brașov, scor 4-3, Agricola Borcea, scor 0-2, Unirea Slobozia, scor 1-1, și Cetatea Turnu Măgurele, scor 5-1.
  • Pentru ilfoveni urmează jocul test cu LPS HD Clinceni, de sâmbătă.

Se termină perioada amicalelor, mai avem meci cu Clinceni și sper să terminăm bine toată pregătirea, să fie apți toți jucătorii. A fost o pregătire bună, nu am ce să reproșez. Am fost în cantonament, am făcut, fotbalistic, tot ce am avut nevoie”, a spus Ștefan Odoroabă pentru Liga2.ro.

Conducerea Tunariului a făcut tot ce a putut pentru întărirea lotului

CS Tunari face totul pentru menținerea în Liga 2 și a investit serios în transferurile efectuate, aducând jucători cunoscuți și care, la prima vedere, din exterior, nu ar fi părut interesați să semneze cu locul 17 din al doilea eșalon.

Ștefan Odoroabă a ocolit elegant când a fost întrebat de reporter dacă a fost mărit bugetul echipei pentru partea a doua a sezonului, precizând că oamenii din conducere i-au făcut pe plac atunci când a venit vorba de jucătorii de care are nevoie pentru salvarea de la retrogradare.

Însă, antrenorul a recunoscut că de acum depinde numai de el și de echipă salvarea de la retrogradare, pentru că, pe lângă întărirea lotului, CS Tunari are toate facilitățile, de la salarii plătite la zi, până la condițiile de recuperare.

(N.r. – Mai greu cu omogenitatea echipei după achizițiile numeroase?) ”Nu, suntem mai omogeni decât atunci când am venit eu, pentru că nu am schimbat foarte mult la echipă. Chiar dacă au venit câțiva jucători, mă bazez în mare parte pe cei vechi. Vor intra și cei noi în echipă, câte un pic, câte un pic.

(N.r. – Cum s-a reușit aducerea lui Adrian Petre?) Mi-a fost propus de conducere, nu știu exact cum s-a ajuns la el, la această variantă. Conducătorii s-au ocupat de transfer și de discuțiile cu el. Eu am zis că sunt de acord cu aducerea lui și a venit. Nu știu exact, sincer, cine a sunat, cum a sunat, pe cine au sunat. Conducătorii mi-au zis de el și eu mi-am dat acordul.

Au venit jucători cu calitate, jucători de la echipe mai bine cotate ca noi. Așa, am încercat să aducem un plus.

Sunt mulțumit de toate transferurile, conducerea mi-a adus pe cine am vrut. Orice jucător aș alege acum, eu zic că e la fel de bun și cel care începe meciul, și cel care e rezervă. Față de finalul anului trecut, pe lângă un prim 11 bun, am și rezerve bune. E luptă între titulari și rezerve foarte apropiată valoric. Depinde doar de inspirația mea să aduc jucătorii cei mai în formă.

(N.r. – A fost suplimentat bugetul, ținând cont de jucătorii aduși?) Să dau răspunsul corect, pot să spun că mi-a făcut conducerea poftele și am încheiat subiectul (n.r. – râde). Ce am dorit, asta s-a realizat.

Acum, depinde de mine și de jucători să avem rezultatele dorite. Din punctul meu de vedere, avem totul la secundă, avem toate condițiile pentru a rămâne în Liga 2. Nu am avut niciodată restanțe, nu am avut probleme cu cazările, cu mesele, de antrenamente, de condiții de refacere.Totul e cum ar trebui să fie, de noi depinde să realizăm obiectivul, salvarea de la retrogradare”, a mai declarat Ștefan Odoroabă pentru Liga2.ro.

Primul meci oficial din 2024, contra Unirea Dej

CS Tunari ocupă locul 17 din 20 în Liga 2, cu 12 puncte acumulate în 15 meciuri, iar în runda a 16-a, prima din 2024, va evolua pe teren advers, contra Unirea Dej, care se află pe locul 18, cu 10 puncte.

Apoi, până la finalul sezonului regular, CS Tunari va mai întâlni CSM Alexandria (deplasare), CSC Șelimbăr (acasă) și Steaua (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultimul-amical-pentru-csm-alexandria-19299810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-contra-unei-alte-echipe-din-liga-3-pentru-csm-slatina-19299801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-boriga-este-noul-presedinte-al-chindiei-19299794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-invinsa-de-sgv-freiberg-19299775

Andrei PASCU 16 Feb. 2024, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă