Atanas Trică, trimis încă o dată de U Craiova în Liga 2. Va fi iar adversar cu tatăl său, acum în lupta pentru evitarea retrogradării

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 18 Jan. 2024, 13:26 Liga 2

După ce l-a trimis, în sezonul trecut, sub formă de împrumut la Steaua, Universitatea Craiova l-a cedat acum pe nepotul lui Ilie Balaci la CS Tunari, tot în Liga 2, până la finalul actualei stagiuni.

Atacantul de 19 ani Atanas Trică, fiul antrenorului Eugen Trică, este al doilea jucător care în această iarnă trece de la trupa doljeană la cea ilfoveană, după atacantul Alexandru Melniciuc. Discuții între cele două cluburi a fost și pentru mijlocaşul David Sala, însă nu s-a ajuns la un acord până acum.

”Atanas Trică va evolua la CS Tunari, sub formă de împrumut, până în vara acestui an. Mult succes, Ati!”, este anunţul clubului Universitatea Craiova.

Atanas Trică, împrumutat de U Craiova la CS Tunari

Atanas Trică n-a reuşit să marcheze pentru U Craiova în cele patru ocazii de a evolua în acest sezon de SuperLigă la prima echipă a clubului, dar are un gol pentru echipa olteană în Cupa României, contra Farului (4-0), în cele trei apariții din actuala ediție a competiției.

În schimb, Trică jr. este golgheterul echipei secunde a Universităţii Craiova, pentru care a reuşit nu mai puţin de trei hattrick-uri în sezonul actual al Ligii 3.

Universiatatea Craiova nu l-a putut trece, în toamnă, pe Atanas Trică pe lista pentru UEFA Youth League. Deşi îndeplinea criteriile de vârstă, ”Ati” nu a putut evolua în competiţia europeană, din pricina faptului că nu a evoluat la Craiova timp de două sezoane ultimii trei ani, el fiind detaşat în stagiunea trecută la Steaua, sub formă de împrumut.

Mama lui Atanas Trică, Lorena Balaci, activează în cadrul clubului Universitatea Craiova, la nivelul academiei, iar tatăl său, Eugen Trică, antrenor, a semnat în această iarnă cu CSM Alexandria (locul 19, cu 8 puncte) și se va lupta inclusiv cu CS Tunari (locul 17, cu 12 puncte), noua echipă a fiului său, pentru menținerea în Liga 2.

  • În sezonul 2022-2023 de Liga 2, în care Atanas Trică a fost împrumutat la Steaua, acesta a strâns 18 meciuri în campionat sub comanda lui Daniel Oprița, doar de cinci ori a început ca titular, a acumulat 611 minute pe teren și a înscris 3 goluri. Și atunci a fost adversar cu tatăl său, care a activat în acest sezon la Metaloglobus București și Concordia Chiajna.

Atanas Trică era nemulţumit că nu era folosit mai mult la prima echipă a Universității Craiova

După ce a marcat, din penalty, contra Angliei, în meciul naţionalelor U20, Atanas Trică s-a arătat dezamăgit că nu are parte de mai multe şanse la prima echipă a Universităţii Craiova.

”La club, nu prea știu ce să spun, nu prea mai a cuvinte. Sunt dezamăgit că nu primesc șanse. Am tot fost trimis la echipa a doua, mi-am făcut treaba acolo, am dat gol meci de meci. Consider că merit și eu mai multe șanse. Îi las pe antrenori să decidă. Sunt atacanți mult mai buni decât mine, mai experimentați. Eu îmi fac treaba unde sunt trimis. V-am spus ce simt eu, să nu fiu luat că cerșesc minute. Îmi aștept momentul, ca orice alt jucător. Sunt puțin supărat, nici nu aveam drept de joc în Youth League. Vom vedea din iarnă ce se va întâmpla. Nu știu ce să zic, e normal, orice jucător e dezamăgit când nu prinde minute. Sunt dezamăgit, orice jucător vrea să joace. E mult mai grav dacă nu dorești să joci. Nu pot să spun că puteam să fac în anumite meciuri diferența, dar cred că puteam să joc. Îmi doresc să joc la un nivel cât mai bun. Am avut discuții, rămâne de văzut dacă va fi o ofertă, inclusiv din liga a doua, nu aș refuza un împrumut pe șase luni”, a spus Atanas Trică la Fanatik.

În stagiul din Antalya, antrenorul Ivaylo Petev l-a folosit pe Atanas Trică în repriza secundă a amicalului cu formaţia din liga a patra germană Greifswalder.

În Cupa României, U Craiova a jucat la CS Tunari în prima etapă a fazei grupelor, oltenii egalând in extremis în minutul 90, prin Markovic, evitând o rușine în fața ilfovenilor. În acel meci terminat cu scorul de 1-1, Atanas Trică a fost utilizat ca titular de Corneliu Papură și l-a înlocuit în minutul 64, cu Baiaram.

  • 10 goluri a înscris Atanas Trică în acest sezon de Liga 3 în meciurile în care a evoluat pentru U Craiova 2. A marcat câte trei goluri în jocurile cu Voința Lupac (5-1 în etapa 1), Gilortul Târgu Cărbuneşti (7-1 în etapa 2) și CSM Jiul Petroşani (4-3 în etapa 9) și unul cu Viitorul Şimian (4-3 în etapa 7).

Patru achiziții și 12 despărțiri la CS Tunari

În ceea ce o privește pe CS Tunari, aceasta s-a reunit în urmă cu opt zile, la 10 ianuarie, însă până acum a anunțat trei achiziții, despre lotul pe care îl are la dispoziție Ștefan Odoroabă neprecizând absolut nimic.

Echipa ilfoveană aflată pe loc retrogradabil în acest moment în Liga 2, 17, cu 12 puncte acumulate în 15 etape, i-a anunțat ca achiziții pe Deniz Giafer, Valentin Borcea și Alexandru Melniciuc, toți aduși sub formă de împrumut. Primii doi aparțin de Dinamo, iar ultimul este adus tot de la U Craiova, dar ultima dată a activat în Liga 2, la Unirea Slobozia.

Momentan, CS Tunari nu a comunicat nimic oficial despre împrumuturile lui David Sala și Atanas Trică de la U Craiova, deși clubul oltean a făcut-o cel puțin cazul celui din urmă.

Echipa antrenată de Ștefan Odoroabă s-a despărțit de 12 jucători în această iarnă, după încheierea meciurilor oficiale din 2023, în încercarea de a face schimbări majore în lot și a spera la menținerea în Liga 2: Ivan Fustar, Alexandru Nicușor Gheorghe, Radu Rogac, Andrei George Stoian, Mădălin Mihăescu, Luca Mitrică, Daniel Novac, Mario Geantă, Alexandru Despa, Denis Despa, Alexandru Stoian și Sebastian Moroz.

Atanas Trică și Deniz Giafer au fost adversari în Dinamo – U Craiova, meci desfășurat în cadrul SuperLigii, în data de 17 iulie 2023. În 2024 vor fi coechipieri la CS Tunari.

CS Tunari: ”Atanas Trică este pregătit pentru o nouă aventură”

UPDATE: La aproape două ore distanță de la anunțul Universității Craiova, CS Tunari a transmis și ea oficial că îl are ca achiziție pe Atanas Trică, însă nu spune nimic că acesta a fost împrumutat.

”Bine ai venit, Atanas Trică!
Arsenal Tunari și-a asigurat serviciile tânărului atacant Atanas Trică (19 ani). Tânărul de perspectivă care a evoluat ultima dată în tricoul alb-albastru al Universității Craiova, este pregătit pentru o nouă aventură. Acesta, a mai jucat în liga a ll-a, sezonul trecut, la CSA Steaua, sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova, reușind sa marcheze de trei ori în cele 18 partide jucate.
Fiul lui Eugen Trică și nepotul marelui Ilie Balaci a fost folosit în șapte meciuri la prima echipă a Craiovei în actualul sezon, marcând un gol, în partida cu Farul, din Cupa României.
Clubul nostru îi urează bun venit în familia Tunarilor și să aibă cât mai multe succese în tricoul nostru!”, a informat clubul care are denumirea oficială de CS Tunari.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/deniz-giafer-valentin-borcea-si-alexandru-melniciuc-au-semnat-cu-cs-tunari-19297255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-schimbari-importante-de-lot-a-facut-primele-achizitii-19297346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-sala-vine-la-cs-tunari-de-la-universitatea-craiova-19296753

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-este-noul-antrenor-al-csm-alexandria-19296430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-mai-imprumutat-doi-jucatori-19297110

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 18 Jan. 2024, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă