Polonezul Kamil Wiktorski rămâne în Liga 2 după despărțirea de Gloria Buzău. Cu noua sa echipă va lupta pentru evitarea retrogradării

Marius ANGHEL 09 Feb. 2024, 13:38 Liga 2

Polonezul Kamil Wiktorski (30 de ani) continuă în Liga 2 după despărțirea de Gloria Buzău. Nu ajunge la Unirea Slobozia, unde a fost aproape să treacă în această iarnă, dorit de Adrian Mihalcea, ci va evolua pentru CS Tunari.

Fundașului central polonez îi place în România, țară în care a ajuns să joace din vara anului 2020, iar acum va evolua pentru o a treia echipă.

Kamil Wiktorski a semnat cu CS Tunari după despărțirea de Gloria Buzău

Kamil Wiktorski s-a despărțit amiabil de Gloria Buzău la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, după ce a intrat pe lista neagră a antrenorului Andrei Prepeliță, cel care a decis în această iarnă să renunțe la majoritatea jucătorilor străini din lot. Inițial, dorit de Adrian Mihalcea, fostul antrenor al Gloriei, polonezul a fost aproape de un împrumut la Unirea Slobozia, tot în Liga 2, însă, până la urmă, mutatea a picat și apoi s-a ajuns la rezilierea contractului cu buzoienii.

Și acum trupa din Crâng se chinuie să rezilieze contractele cu fotbaliștii care nu mai sunt doriți de Prepeliță, iar singurii care au acceptat termenii au fost Ionuț Șerban, Diogo Izata, Kamil Wiktorski și Dimitrios Patapis.

”Bine ai venit, Kamil Wiktorski!
Fundașul central Kamil Wiktorski a semnat contractul și poate evolua sub conducerea lui Ștefan Odoroabă și Alin Ilin.
Polonezul, un jucător cu experiență, cu multe echipe în spate a mai jucat la Rangers, Zabgovia, Dolcan Zabki, Legionovia, S. Sasnowiec, Podbeskidzie, Chojniczanka, D. Călărași, iar ultima oară a evoluat pentru FC Buzău.
Clubul nostru îi urează bun venit în familia Tunarilor!”, sună anunțul clubului din Tunari.

Wiktorski este de trei ani și jumătate în România și acum va juca pentru a treia echipă

Wiktorski era la echipa din Buzău din vara anului 2021, după un an petrecut în Liga 2 la Dunărea Călărași (26 meciuri jucate în campionat).

În Crâng a trecut odată cu antrenorul Cristian Pustai și a rămas până acum, astfel că se afla la al treilea sezon la Gloria. În ediția 2021/22 a avut 21 de meciuri în Liga 2 și 1 gol, în sezonul 2022/23 a strâns 27 de partide, iar în prima parte a actualei ediții de campionat a prins 12 jocuri sub comanda lui Andrei Prepeliță, 9 ca titular, și a înscris 1 gol, în 1-0 în deplasare la CSC Dumbrăvița.

Polonezul era unul dintre liderii echipei, în meciul din etapa 5 primind banderola de căpitan.

CS Tunari reprezintă a treia echipă din România pentru care va juca Wiktorski.

În cariera sa amai jucat pentru Zawisza Bydgoszcz (Polonia, la juniori), Rangers (la juniori și seniori, când echipa era în liga a patra din Scoția), Dolcan Zabkl, Legionavia Legionowo, Zaglebie Sosnowiec, Podbeskidzie Bielsko – Biala și Chojniczanka Chojnice (toate cinci din Polonia). Apoi a ajuns în România.

CS Tunari are șase achiziții prezentate oficial în 2024

Pentru CS Tunari, Kamil Wiktorski este al șaselea jucător prezentat ca achiziție în această iarnă.

Anterior, clubul situat pe locul 17 în Liga 2 și aflat în lupta pentru evitarea retrogradării, i-a mai anunțat oficial pe Deniz Giafer și Valentin Borcea (împrumutați de la Dinamo), Alexandru Melniciuc (împrumutat de la U Craiova, ex Unirea Slobozia), Atanas Trică (împrumutat de la U Craiova) și Mihai Ciontoș (împrumutat de la Concordia Chiajna).

O altă noutate în lot pe care o are CS Tunari, neprezentată încă, este portarul Valentin Mărgărit (19 ani), fost la FC Hermannstadt, Rapid, Progresul Spartac și ultima dată la FC Voluntari 2. Pentru primele două a jucat la juniori, iar la Progresul Spartac are 5 partide în Liga 2 în ediția 2022/23.

Mărgărit a fost folosit inclusiv în amicalul trecut, 1-1 cu Unirea Slobozia.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-egala-cu-unirea-slobozia-intr-un-amical-19299051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-cedat-in-amicalul-cu-nationala-u19-experimentala-a-romaniei-19299036

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

Marius ANGHEL 09 Feb. 2024, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă