Doi dinamoviști și un jucător fost la Unirea Slobozia, primele achiziții oficiale ale CS Tunari în încercarea de a se menține în Liga 2

Marius ANGHEL 11 Jan. 2024, 15:01 Liga 2
Doi dinamoviști și un jucător fost la Unirea Slobozia, primele achiziții oficiale ale CS Tunari în încercarea de a se menține în Liga 2

După o mulțime de despărțiri, la CS Tunari a venit și rândul primelor noutăți! Echipa ilfoveană aflată pe locul 17 în Liga 2 după 15 etape din sezonul regular și-a prezentat oficial primele trei achiziții pentru partea a doua a ediției 2023-2024 a campionatului.

În afară de Deniz Giafer și Valentin Borcea, despre care Liga2.ro a scris în urma discuției cu președintele Lucian Costache, cu ”tunarii” din nordul Capitalei a semnat și Alexandru Melniciuc, un atacant de 18 ani care în prima parte a sezonului a fost legitimat la Unirea Slobozia, deci tot în Liga 2.

Deniz Giafer, Valentin Borcea și Alexandru Melniciuc, primele achiziții ale iernii la CS Tunari

Deniz Giafer, Valentin Borcea și Alexandru Melniciuc au trecut vizita medicală și au semnat cu CS Tunari, club care nu comunică, însă, și forma de transfer a acestor trei jucători. Toți sunt împrumutați. Primii doi, de la Dinamo, iar ultimul, de la U Craiova.

Deniz Giafer are 22 de ani și se află la al treilea sezon la seniori. Fundașul central este originar din Constanța, a crescut la Dinamo și a debutat în prima ligă pentru clubul bucureștean. În ediția 2021-2022 a Ligii 1, cea a retrogradării istorice, a evoluat în 15 jocuri. În Liga 2, în sezonul trecut, a fost om de bază sub comanda lui Ovidiu Burcă, primind în unele partide chiar și banderola de căpitan. A fost utilizat în 28 de meciuri de campionat din 29 și a înscris 2 goluri. A promovat cu Dinamo în prima ligă, unde în prima parte a acestui sezon a prins doar 4 jocuri, fiind integralist în acestea. În plus, a evoluat și în trei din cele patru meciuri din Cupa României, tot ca integralist.

Valentin Borcea vine tot de la Dinamo, unde a crescut și pentru care a evoluat până acum, la 21 de ani. La prima echipă a ”câinilor”, mijlocașul bucureștean a debutat în Liga 1 în iulie 2020, într-un Academica Clinceni – Dinamo 1-3, singura sa apariție în sezonul 2019-2020. În ediția 2020-2021 a avut 9 jocuri, în 2021-2022 a strâns 5 apariții, iar în sezonul trecut, primul de Liga 2, a prins 15 partide în tricoul alb-roșu și a marcat 3 goluri. Revenit cu Dinamo în prima ligă, Borcea a fost utilizat doar în 3 meciuri în acest sezon, în campionat, timp de 81 de minute. În Cupă a prins un joc, o repriză cu Metaloglobus.

Alexandru Melniciuc a fost legitimat în prima parte a acestui sezon la Unirea Slobozia, unde a prins 6 meciuri în Liga 2, de fiecare dată intrând din postura de rezervă și o dată chiar a fost înlocuit. Pe teren s-a aflat circa 115 minute și nu a înscris. Atacantul originar din Arad a fost împrumutat de la Universitatea Craiova, club la care a ajuns în noiembrie 2022 și pentru care nu a apucat să debuteze la prima echipă. Anterior, în ediția 2021-2022 a prins 8 meciuri (157 minute) în Liga 1 la Academica Clinceni, când avea 16 ani. Acum are 18 ani. A crescult la Viitorul Arad și până să ajungă să debuteze la Clinceni a activat la Academia ProSport București, cu care ilfovenii colabora.

”Arsenal Tunari a dat startul pregătirilor pentru următoarea parte a campionatului.
Deniz Giafer (22 ani, de la FC Dinamo), Valentin Borcea (21 ani, de la FC Dinamo) și Alexandru Melniciuc (18 ani, de la CSU Craiova), aduși în această perioadă de transferuri, au efectuat vizita medicală și urmează să participe la primul antrenament cu echipa sub privire antrenorului principal, Ștefan Odoroabă și a antrenorului secund, Alin Ilin.
Clubul nostru le urează bun venit în familia Tunarilor și cât mai multe performanțe în tricoul nostru”, a transmis CS Tunari.

Ilfovenii din Tunari s-au despărțit de 12 jucători în această iarnă

CS Tunari s-a despărțit de 12 jucători în această iarnă, după încheierea meciurilor oficiale din 2023, în încercarea de a face schimbări majore în lot și a spera la menținerea în Liga 2.

Ivan Fustar, Alexandru Nicușor Gheorghe, Radu Rogac, Andrei George Stoian, Mădălin Mihăescu, Luca Mitrică, Daniel Novac, Mario Geantă, Alexandru Despa, Denis Despa, Alexandru Stoian și Sebastian Moroz sunt jucătorii care au plecat de la echipa ilfoveană.

CS Tunari iernează pe locul 17, retrogradabil, cu 12 puncte acumulate în 15 etape. Pentru a evita retrogradarea trebuie să urce cel puțin o poziție, iar primele formații de deasupra sa sunt în acest moment Metaloglobus București și Campionii FC Argeș, ambele având câte 18 puncte.

Foto: CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-mai-imprumutat-doi-jucatori-19297110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-antrenor-secund-la-petrolul-19296755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-sala-vine-la-cs-tunari-de-la-universitatea-craiova-19296753

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-vrea-sa-l-dea-pe-deniz-giafer-in-liga-2-19296745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-discuta-pentru-venirile-unor-jucatori-din-superliga-19296557

Marius ANGHEL 11 Jan. 2024, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă