Adrian Petre s-a întors în Liga 2 pentru a-și relansa cariera! Fostul golgheter al celor de la UTA se va lupta cu noua sa echipă pentru evitarea retrogradării

Marius ANGHEL 09 Feb. 2024, 16:42 Liga 2

CS Tunari a dat o lovitură de imagine vineri, 9 februarie 2024, pe piața transferurilor. Echipa ilfoveană din Liga 2 a reușit să semneze un contract cu atacantul Adrian Petre, ultima dată în prima ligă, la FC Hermannstadt, fie că de o perioadă bună jucătorul se află într-un regres în cariera sa.

În vara anului 2017, când avea 19 ani, Petre devenea cel mai scump jucător vândut de UTA, în istoria sa, către clubul danez din liga secundă Esbjerg fB, pentru 500 de mii de euro. Ulterior, David Miculescu, cedat contra 1,7 milioane euro către FCSB, îi lua fața.

Tot astăzi, echipa ilfoveană care se luptă pentru evitarea retrogradării în Liga 3 l-a mai prezentat ca achiziție și pe fundașul polonez Kamil Wiktorski, ultima dată la Gloria Buzău.

Adrian Petre se întoarce în Liga 2 și speră la relansarea carierei sale

Adrian Tabarcea Petre va împlini în curând, la 11 februarie, 26 de ani, iar în acest moment se află într-un punct al carierei în care i se întinde o mână de ajutor pentru a se ridica. Față de toată activitatea sa de la seniori, atacantul arădean se află acum în cel mai de jos punct. Nicio altă echipă pentru care a evoluat nu este mai mică decât cea cu care a semnat acum, CS Tunari, aflată în acest sezon la cea mai înaltă performanță a sa, participarea în Liga 2.

Format de UTA, la care s-a remarcat în Liga 2, a trecut apoi, doi ani și jumătate, în Danemarca, în liga secundă și apoi principală, la Esbjerg, perioadă în care impresiona la naționala U21 a României, la acel Campionat European din Italia, în care tricolorii au ajuns până în semifinale, contra Germaniei (2-4).

Era pe val, semna cu FCSB, unde avea să înceapă regresul său (10 meciuri și 1 gol în prima ligă într-un sezon și jumătate). A ajuns în liga secundă din Italia, la Cosenza (7 meciuri), apoi s-a întors la UTA, de această dată în prima ligă (14 meciuri). Nu a convins nici la clubul care l-a format și a primit o șansă de la Gheorghe Hagi, la actuala Farul, unde a dat semne că își revine. A prins 33 de meciuri în ediția 2021/22 de primă ligă și a înscris 9 goluri. Totuși, s-a despărțit la scurt timp în sezonul următor de constănțeni și a ajuns în prima ligă din Israel, la Levadiakos (5 meciuri).

În vara anului 2023 a revenit în România, la FC Hermannstadt, pentru care în prima parte a Ligii 1 a prins doar 24 de minute în 3 meciuri, astfel că rezilierea s-a produs și de echipa sibiană.

Acum, Petre, la 26 de ani, ajunge din nou în Liga 2 din România, după ce a bifat în cariera sa deja șapte echipe. La ultima prezență în Liga 2, în tricoul celor de la UTA, în sezonul 2016/17, a avut 29 de meciuri și 28 de goluri marcate. Nu a fost, însă, golgheterul acelei ediții, ci doar la egalitate pe podium cu veteranul Attila Hadnagy (Sepsi OSK), lider fiind Bogdan Chipirliu, cu 30 de goluri date pentru Juventus București.

Adi Petre a semnat cu CS Tunari, unde performanță înseamnă salvarea de la retrogradarea în Liga 3!

Petre are în cariera sa 3 meciuri și 1 gol la naționala U17, 3 jocuri și 2 goluri la naționala U19 și 14 partide și 5 goluri la naționala U21, toate la turnee finale europene, însă la naționala de seniori a României nu a apucat să joace.

CS Tunari îi urează lui Adrian Petre ”să aibă cât mai multe performanțe” în tricoul său.

Echipa ilfoveană va reuși o performanță dacă se va menține în Liga 2 la prima sa participare în acest campionat!

”Bine ai venit, Adrian Petre!
Clubul nostru și-a asigurat serviciile atacantului Adrian Petre!
Adrian a bifat 15 selecții pentru Echipa Națională a României U21, pentru care a înscris 5 goluri, unul dintre ele fiind chiar la Euro 2019, împotriva Croației.
Adrian Petre a mai evoluat în carieră pentru UTA Arad, Esbjerg (DAN), FCSB, Cosenza (ITA), Farul Constanța, Apolon Levadiakos (GRE) și FC Hermannstadt.
Clubul nostru îi urează bun venit în familia Tunarilor și să aibă cât mai multe performanțe în tricoul nostru!”, a transmis CS Tunari.

CS Tunari are șapte achiziții prezentate oficial în 2024

Pentru CS Tunari, Adi Petre este al șaptelea jucător prezentat ca achiziție în această iarnă.

Anterior, clubul din comuna ilfoveană de la marginea Bucureștiului, situat pe locul 17 în Liga 2 și aflat în lupta pentru evitarea retrogradării, i-a mai anunțat oficial pe Deniz Giafer și Valentin Borcea (împrumutați de la Dinamo), Alexandru Melniciuc (împrumutat de la U Craiova, ex Unirea Slobozia), Atanas Trică (împrumutat de la U Craiova), Mihai Ciontoș (împrumutat de la Concordia Chiajna) și Kamil Wiktorski (ex Gloria Buzău). Pe acesta din urmă l-a anunțat tot astăzi, dar separat de Adi Petre.

O altă noutate în lot pe care o are CS Tunari, neprezentată încă, este portarul Valentin Mărgărit (19 ani), fost la FC Hermannstadt, Rapid, Progresul Spartac și ultima dată la FC Voluntari 2.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kamil-wiktorski-a-semnat-cu-cs-tunari-19299225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-egala-cu-unirea-slobozia-intr-un-amical-19299051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-invins-la-limita-flacara-horezu-19299233

Marius ANGHEL 09 Feb. 2024, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă