CSM Focșani a trecut cu emoții de Bucovina Rădăuți și va juca în premieră în finala pentru promovare în Liga 2. Costel Lazăr e șocat de ce a trăit la Rădăuți: ”A fost ceva gen Kosovo! Trebuie testat psihologic!”

Marius ANGHEL 27 May. 2024, 13:34 Liga 3

CSM Focșani a trăit cu emoții manșa secundă a fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2, însă aproape de final a marcat golul care i-a adus liniștea pentru ultimele secunde ale jocului și, totodată, calificarea în faza finală, unde își va întâlni fostul adversar din campionat în umbra căruia a stat în majoritatea timpului din acest sezon 2023-2024 de Liga 3.

Trupa din Vrancea a remizat, sâmbătă, cu Bucovina Rădăuți, scor 1-1, pe care în tur o învinsese cu 2-0, iar în dubla manșă din finală o va întâlni pe Metalul Buzău, care a trecut abia după lovituri de departajare de FC Bacău.

Bucovina Rădăuți a condus și a irosit câteva situații bune de a egala la general în barajul cu CSM Focșani

Partida de la Rădăuți, desfășurată în fața a circa 1.500 de spectatori aflați în tribunele stadionului Municipal, a început bine pentru Bucovina, care în minutul 23 a deschis scorul prin Iosif Netbai și mai avea nevoie de o reușită pentru a egala situația după manșa tur și a trimite meciul în prelungiri.

Netbai și Popovici au ratat din situații bune al doilea gol, până în pauză, iar în partea secundă a întâlnirii Săhlean, Hopulele și Florescu au fost și ei aproape de a marca.

În prelungiri, în al cincilea minut, pe o fază de contraatac, Franck Tchassem a driblat și portarul și a înscris golul care a adus liniștea în tabăra Focșaniului.

A fost reușita care a adus multă frustrate pentru bucovineni, la scurt timp Mugurel Florescu (90+7) fiind eliminat, iar după fluierul finala s-a creat un meleu care a adus și eliminarea lui Iosif Netbai.

Cu 3-1 la general, CSM Focșani trece, astfel, de Bucovina Rădăuță în dublă manșă și se apropie și mai mult de îndeplinirea obiectivului din ultimii ani: promovarea în Liga 2.

CSM Focșani, pentru prima dată în faza finală a barajului de promovare în Liga 2, din a doua încercare

Pentru CSM Focșani, calificarea în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 este o premieră, după ce la precedenta experiență, în 2022, a pierdut faza semifinală cu Dante Botoșani (0-0 la Focșani și 1-2 la Bucecea).

În schimb, pentru Bucovina Rădăuți se oprește drumul tot în semifinală, ca în 2021, când pierdea cu Dacia Unirea Brăila (2-0 la Rădăuți și 0-4 la Brăila).

Acest format de promovare în Liga 2, cu două runde de baraje disputate în dublă manșă, se află la al patrulea sezon de când FRF l-a implementat.

CSM Focșani va întâlnit Metalul Buzău în dubla pentru promovare, echipa care i-a făcut umbră aproape tot sezonul

În faza finală, CSM Focșani va întâlni Metalul Buzău, colega pe care a avut-o în Seria 2 a Ligii 3. Trupa buzoiană a trecut cu greu, pe teren propriu, de FC Bacău, a doua clasată din Seria 1, după 0-1 în tur, acasă, și 2-1 în retur după 90 și 120 de minute și 4-3 la lovituri de departajare.

Metalul Buzău a fost lider în Seria 2 în majoritatea timpului în sezonul acesta, iar CSM Focșani s-a aflat mai tot timpul pe locul 2. În aceste poziții s-au regăsit în ultimele nouă etape din sezonul regular și în cele nouă din play-off. La finalul play-off-ului, echipa antrenată de Valentin Stan a terminat la 21 de puncte peste trupa preluată de la mijlocul lunii aprilie de Călin Moldovan.

În meciurile directe din campionat au fost înregistrate următoarele rezultate, în ordinea disputării lor: 1-2 la Buzău, 2-3 la Focșani, 3-0 la Buzău, 0-1 la Focșani și 2-1 la Buzău. Sunt o victorie, în prima întâlnire, pentru CSM Focșani și apoi patru victorii pentru Metalul Buzău.

Manșa tur a fazei finale a barajului de promovare în Liga 2 are loc la Focșani, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 18:00, iar returul are loc la Buzău, miercuri, 5 iunie, de la ora 17:30.

Costel Lazăr, după returul de la Rădăuți. Acuză un conducător de la Rădăuți, angajat al Poliției de Frontieră, că a amenințat și chiar pălmuit un jucător al Focșaniului: ”Trebuie testat psihologic!”

Despre manșa retur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 a vorbit din partea clubului din Focșani Costel Lazăr, președintele executiv al secției de fotbal.

Acesta a explicat cum un conducător de la Bucovina Rădăuți, căruia nu a dorit să-i dea numele, preferând să-l protejeze de acțiunile sale care nu au legătură cu sportul și fair-play-oul, l-a pălmuit inclusiv pe portarul Rajmund Niczuly.

Din informațiile Liga2.ro, este vorba despre Iulian Ionesi (foto jos), fost fotbalist și chiar antrenor fără licență la Bucovina, acum team-managerul echipei. El lucrează în cadrul Poliției de Frontieră și a jucat și pentru naționala politiștilor, cu câțiva ani în urmă.

”Ne-a așteptat un retur extrem de dificil, unul dintre conducătorii staffului oaspeților aruncând ostentativ, la plecarea după meciul tur de la Focșani: «Vă așteptăm la Rădăuți!»
Nu știam cum se numește acest personaj!
Am văzut momente incredibile!
Îmi cer scuze publicului din Rădăuți, care a fost impecabil în privința fair- play-ului!
Dar un personaj negativ care îmbracă hainele statului și amenință verbal adversarii, nu are ce căuta în fenomenul sportiv! Acum știu cum se numește individul, dar nu merită să-i pomenesc numele!
La coborârea din autocar, pe turnanta până la vestiare, acesta l-a pălmuit pur și simplu pe portarul nostru Niczuly!!!
Dl. director Nicuță Oprea a făcut criză când a văzut acest moment!
În dimineața jocului mi-au fost transmise mesaje de amenințare pe care nu are rost să le mai bag în seamă! A fost ceva gen Kosovo!
Felicitări băieților pentru curaj și devotament!
Această declarație va fi transmisă și dlui chestor Laurian Stoica, șeful Poliției de Frontieră!
Pentru că acest personaj care aleargă jucătorii adverși pe marginea terenului de joc și amenință oamenii care au făcut performanțe în sport trebuie testat psihologic!
Noi ne ocupăm de fotbal și dorim să reușim ce ne-am propus!
Stimați suporteri!
Ultimul asalt!
Am început o campanie de promovare grea!
Suntem tot mai aproape!
Veniți în număr cît mai mare lângă echipă! Împreună vom reuși!
Hai, CSM Focșani 2007!
Vă mulțumesc tuturor pentru tot ce ați făcut până acum!
Am mers la pauză în cabina jucătorilor! Lucru pe care nu îl agreez și nu îmi place să-l fac! Dar era clar că au fost surprinși și intimidați, ceea ce s-a văzut în prima repriză!
Amenințări pe pistă, amenințări pe teren, amenințări pe holurile clubului, unde nu pot trece două persoane una pe lângă cealaltă!
Acest personaj care se plimbă peste tot cu amenințări!
De menționat că acest club a fost iertat pentru tentativă de corupție la arbitri!”, sună mesajul lui Costel Lazăr, fost președinte la Astra și Petrolul.

BUCOVINA RĂDĂUŢI (l1S1) – CSM FOCŞANI (l2S2) 1-1 (0-2 în tur)

Iosif Netbai 23′ / Franck Tchassem 90+5′

Bucovina Rădăuți: Puianu – Andr. Alecsandru, Derevlean, Mug. Florescu, Ed. Ciobanu, Bejenar (cpt.), Netbai, Iul. Serediuc, Stroe, G. Popovici, Rob. Ciobanu
Au mai intrat: Căinari, Săhlean, I. Stoian, Hopulele

Rezerve neutilizate: Butnariu – Pintilei, Grosu, Mih. Nistor, Gafencu
Antrenor: Ovidiu Murariu
Eliminați: Mugurel Florescu 90+7′, Iosif Netbai – după fluierul final

CSM Focșani: R. Niczuly – S. Săpunaru (cpt.), Perju, Ciopa, Al. Dumitru (Tamași 57′), Tobă, Andr. Mazilu, Tchassem, Rob. Enache, Al. Zaharia (Gorovei 57′), Dănăilă (Mih. Stancu 79′)
Rezerve neutilizate: S. Preda – Mih. Negoiță, R. Ungurianu, Dănilă, Toader, Dr. Oprea
Antrenor: Călin Moldovan

Stadion: Municipal (Rădăuţi – Suceava). Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Eugen Petre Alexandru (Buzău). Rezervă: Dragoș Ionuț Țurcanu (Piatra Neamţ). Observator arbitri: Radu Crețu (Botoşani). Delegat joc: Daniel Scânteie (Bacău).

Foto: Gigi Căldare / CSM Focșani

Marius ANGHEL 27 May. 2024, 13:34 Liga 3
Pe aceeași temă