Octavian Grigore a demisionat de la CSM Focșani după primul meci oficial din 2024. Primarul i-a cerut plecarea după eșecul de la Liești

Marius ANGHEL 13 Mar. 2024, 14:10 Liga 3
Octavian Grigore a demisionat de la CSM Focșani după primul meci oficial din 2024. Primarul i-a cerut plecarea după eșecul de la Liești

Debutul cu stângul în meciurile oficiale din 2024 pentru echipa din Liga 3 CSM Focșani i-a adus despărțirea de antrenorul Octavian Grigore, numit în funcție la începutul sezonului.

Decizia rupturii dintre clasata pe locul 2 în Seria 2 a Ligii 3 și antrenorul prahovean, o legendă a Petrolului, a fost comunicată miercuri, 13 martie.

Aceasta vine la mai bine de trei zile după ce primarul municipiului, Cristi Misăilă, cerea public demisia lui Grigore, fiindcă echipa din Focșani a suferit al patrulea eșec în acest sezon!

Octavian Grigore s-a despărțit de CSM Focșani după a patra înfrângere suferită de echipă în acest sezon de Liga 3

CSM Focșani se zbate de câteva sezoane bune să promoveze în Liga 2. În vara trecută, la startul noului sezon, îl numea ca președinte executiv pe Costel Lazăr, iar ca antrenor principal îl aducea pe un alt petrolist, Octavian Grigore.

Echipa a terminat anul 2023 pe locul 2 în Seria 2, deja calificată matematic în play-off, iar primul meci oficial din 2024 i-a adus un eșec în deplasarea de la Sporting Liești, scor 0-1, contra unui adversar dificil din campionat.

Meciul din etapa a 16-a a avut loc sâmbătă, iar clubul a anunțat miercuri despărțirea de antrenorul Octavian Grigore.

Perioada de interimat va fi asigurată de antrenorul secund Adrian Senin, iar clubul anunță că ”va depune toate eforturile în continuare pentru identificarea celor mai bune soluții în vederea realizării obiectivului de promovare în eșalonul secund al fotbalului românesc”.

”Mulţumim, Octavian Grigore!
CSM Focșani 2007 și antrenorul Octavian Grigore au hotărât în cursul zilei de astăzi rezilierea pe cale amiabilă a contractului scadent la finalul sezonului în curs.
Sub comanda fostului tehnician, echipa noastră a înregistrat în actualul sezon de Liga 3 un număr de 12 victorii și 4 înfrângeri, acumulând un total de 36 de puncte, cu un golaveraj de 51 de goluri înscrise și 16 primite.
Cu două etape înaintea finalului de campionat regular, echipa noastră se află pe locul secund în clasament, fiind calificată matematic în Play-Off-ul competiției.
Clubul CSM Focșani 2007 îi mulţumeşte antrenorului Octavian Grigore şi îi doreşte să aibă parte de nenumărate realizări în carieră.
Până la numirea unui nou antrenor, echipa va fi coordonată de antrenorul secund Adrian Senin.
Totodată, echipa de conducere a CSM Focșani 2007 dorește să îi asigure pe toți iubitorii de fotbal de la noi din județ și nu numai, că va depune toate eforturile în continuare pentru identificarea celor mai bune soluții în vederea realizării obiectivului de promovare în eșalonul secund al fotbalului românesc”, anunță clubul, printr-un comunicat semnat de Ionuț Botezatu.

Costel Lazăr spunea după eșecul cu Sporting Liești că fotbalul s-a răzbunat pe CSM Focșani!

Meciul cu Sporting Liești a fost pierdut cu un gol primit în minutul 86, din penalty. După joc, președintele executiv al echipei, Costel Lazăr, spunea că eșecul a fost unul nemeritat.

”Clar că este un rezultat nemeritat, după aspectul jocului. Când irosești ocazii singur cu portarul, fotbalul se răzbună. Și mai ales când domini, dar nu reușești să înscrii! Trebuie să trecem peste orice probleme și să mergem înainte!”, spunea Lazăr, fost conducător la Astra și Petrolul.

În urma acestui eșec, CSM Focșani a rămas pe locul 2 în Seria 2 a Ligii 3, cu 36 de puncte acumulate în 16 meciuri, însă a rămas la șapte puncte în spatele liderului Metalul Buzău, câștigătoare pe teren propriu, cu scorul de 5-0, în fața modestei Dacia Unirea Brăila. Sporting Liești, cu acest succes, a urcat pe locul 3, cu 29 de puncte.

În următoarea etapă, a 17-a, penultima din sezonul regular, CSM Focșani joacă tot în deplasare, sâmbătă, de la ora 15:00, la Brăila, cu Dacia Unirea (locul 6, 22 puncte).

Primarul i-a solicitat demisia lui Grigore după eșecul din primul meci din 2024

Interesant este că despărțirea echipei CSM Focșani de antrenorul Octavian Grigore vine după o nouă ieșire publică în decor a mai marelui municipiului, primarul Cristi Misăilă. Acesta s-a băgat iar cu picioarele în echipa de fotbal, cum o făcea după chiar primul pas greșit făcut de CSM Focșani în acest sezon de Liga 3, un 1-2 suspect la nou-promovata ACS Hamangia Baia, când tulcenii își inaugurau baza sportivă nouă și aveau ca invitați conducerea FRF, în frunte cu Răzvan Burleanu, dar și capii politici județeni și locali.

Acum, Misăilă, sâmbătă noapte, la câteva ore după eșecul cu Sporting Liești, solicita public demisia lui Octavian Grigore, lucru care s-a și întâmplat câteva zile mai târziu.

”Un nou rezultat dezamăgitor pentru echipa noastră de fotbal care a pierdut astăzi cu 1-0 meciul din deplasare cu Sporting Liești.
Noi am creat toate condițiile pentru ca echipa să promoveze în eșalonul secund însă am încredere că în actuala formulă acest lucru nu se va întâmpla!
În cea mai accesibilă serie din ultimii ani, fără echipe cu pretenții, avem deja 4 înfrângeri! Nu mai putem aștepta alte umilințe!
Dacă are decență și își dorește ca echipa să promoveze, atunci Octavian Grigore va trebui să își dea demisia din funcția de antrenor principal!
Totodată, Comitetul Director ar trebui să solicite, în regim de urgență, președintelui executiv Costel Lazăr, un raport detaliat despre cauzele acestor eșecuri și soluțiile concrete pentru ca echipa noastră de fotbal să aibă un parcurs victorios!”, scria Misăilă pe pagina sa de Facebook.

Foto: Gigi Căldare / CSM Focșani

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-goian-intervine-in-cazul-foresta-suceava-19302510

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gol-superb-in-liga-3-in-partida-unirea-alba-iulia-unirea-ungheni-19302346

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultatele-meciurilor-din-etapa-16-din-liga-3-19301969

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

https://liga2.prosport.ro/liga-3/situatie-tensionata-la-csm-focsani-dupa-esecul-surpriza-de-la-baia-19289952

Marius ANGHEL 13 Mar. 2024, 14:10 Liga 3
Pe aceeași temă