Petrolul pregătește noi transferuri. Un fundaș portughez și-a dat acordul și va semna. Costel Lazăr: ”Vrem să-l înregistrăm ca jucător român”. Despre cine e vorba și la ce mutare mai lucrează ploieștenii

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 27 Sep. 2020, 19:50 Actualizat: 27 Sep. 2020, 20:51 Liga 2
Petrolul pregătește noi transferuri. Un fundaș portughez și-a dat acordul și va semna. Costel Lazăr: ”Vrem să-l înregistrăm ca jucător român”.  Despre cine e vorba și la ce mutare mai lucrează ploieștenii

Petrolul se pregătește să mai facă două mutări, cel puțin, până la închiderea perioadei de transferuri. Potrivit lui Costel Lazăr, președintele ploieștenilor, la echipă vor mai ajunge un portar și un fundaș central în zilele următoare. Referitor la apărător, acesta și-a dat acordul să vină, urmând să semneze și contractul. Este vorba de Marian Huja (21 de ani), născut în Portugalia, dar pe care Petrolul vrea să îl legitimeze ca român.

Marian Huja vine din a doua ligă daneză 

Huja a jucat pentru echipele ”under” ale celor de la Belenenses și Watford U18. La profesioniști a fost legitimat doar la echipa HB Koge, a doua ligă din Danemarca. Pentru nordici a jucat în ultimii doi ani și a strâns aproape 50 de meciuri.

Suntem în discuții foarte avansate cu Marian Huja. Nu a semnat încă oficial, pentru că am așteptat să-și facă cartea de identitate românească, pentru că el nu avea. Vrem să-l înregistrăm ca și jucător român. Va semna pe un an cu opțiune de prelungire pentru încă unul” a declarat Costel Lazăr, pentru Realitatea Sportivă.

Costel Lazăr: ”Ne mai interesează și un portar” 

Referitor la postul de portar, pe listă se află mai multe variante, printre care câțiva din România, dar și din afară. Costel Lazăr a afirmat că o decizie va fi luată după o analiză amănunțită a antrenorului Viorel Moldovan.

Ne mai interesează și un portar pentru că vedeți ce se întâmplă, nu avem certitudinea că lucrurile se derulează ca înainte de pandemie. Avem în vizor câteva subiecte, să vedem, săptămâna aceasta vom decide, mai ales că Cebotari va pleca la naționala Moldovei. Sunt și români și străini. Împreună cu Viorel Moldovan vom lua o hotărâre care să fie de bun augur pentru echipă. Bineînțeles că va prima valoarea”, a mai precizat Costel Lazăr.

Petrolul a schimbat semnificativ lotul față de sezonul precedent

În această vară, pentru noua ediție a Ligii 2, cu Petrolul au semnat portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, Ben Levy (mijlocaș, ex Hapoel Petah Tikva), Valentin Balint (atacant, ex CS Mioveni), Amidu Salifu (mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit), Joeri Poelmans (fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Bart Meijers (fundaș, ex Almere City), Sory Ibrahim Diarra (atacant, ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Eugen Zasavițchi (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Bryan Mendoza (mijlocaș, ex FC Botoșani), Nir Lax (mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv / Israel), Manuel Botic (mijlocaș, ex SC Delta / Austria), Alexandru Dumitru (mijlocaș, ex CF Rayo Majadahonda U19), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș, împrumutat de la Viitorul), Nicolai Cebotari (portar, ex FC Sfîntu Gheorghe), Vasile Buhăescu (atacant, ex Campionii FC Argeș), Jhon Steven Mondragon (fundaș central, ex Sport Boys/ Peru) și Rafael Popovici-Ciatău (mijlocaș dreapta, ex Astra).

Petrolul, eșec în ultimul meci în Liga 2 

Fără punct câștigat în etapa a 5-a, după 0-1 cu Dunărea Călărași, Petrolul rămâne cu 9 puncte și cade de pe locul 3 pe locul 4, momentan, fiind egalată de echipa lui Cristian Pustai. Echipa ploieșteană a ratat șansa de a fi lider cel puțin până marți, iar în etapa următoare va juca la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și HB Koge 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 27 Sep. 2020, 19:50 Actualizat: 27 Sep. 2020, 20:51 Liga 2
Pe aceeași temă