CFC Argeș, achiziția cu numărul patru. Mijlocașul Andrei Șerban, care le-a dat gol piteștenilor în prima parte a sezonului de Liga 2, prezentat

Andrei PASCU 22 Feb. 2024, 14:26 Liga 2

Așa cum a promis, Eugen Neagoe nu a terminat campania achizițiilor la Campionii FC Argeș. Joi, 22 februarie 2024, piteștenii au anunțat venirea unui jucător cu multă experiență, a lui Andrei Șerban care, în ciuda vârstei, 23 de ani, are peste 100 de meciuri bifate pentru primul și singurul său club la profesioniști, Chindia Târgoviște.

Plecat în decembrie 2023 de la Târgoviște, în urma memoriului depus fiindcă nu a fost plătit, mijlocașul lateral a semnat acum cu echipa CFC Argeș.

Andrei Șerban a lăsat Chindia pentru CFC Argeș

Eugen Neagoe a tot anunțat după ultimele amicale că își mai dorește achiziții, două-trei, dar nu era exclus nici ca perioada de transferuri să se încheie fără altă noutate la CFC Argeș. Antrenorul a confirmat de zilele trecute că a negociat cu doi jucători din prima divizie, însă aceștia nu au vrut să coboare în Liga 2.

Acum, CFC Argeș și antrenorul s-au înțeles cu Andrei Șerban. Echipa vrea, de la începutul iernii, să se întărească pentru sezonul următor, pentru că în actualul șansele la promovare au scăzut foarte mult din cauza rezultatelor din prima parte a întrecerii, iar mijlocașul plecat de la Chindia Târgoviște s-a potrivit cerințelor lui Eugen Neagoe.

Andrei Șerban a jucat în 12 meciuri din acest sezon al Ligii 2, din cele 15 scurse. A început de opt ori din primul 11 și a fost înlocuit de șapte ori, doar o dată terminând un meci ca integralist. A marcat de două ori, în meciuri consecutive, cu Gloria Buzău, scor 1-1, și contra Campionii FC Argeș, scor 2-0.

Andrei Șerban, al doilea club la profesioniști. 

Andrei Șerban a debutat în fotbalul profesionist la Chindia Târgoviște. Cel mai bun randament l-a dat sub comanda lui Viorel Moldovan, în sezonul 2018-2019, unul care s-a încheiat cu promovarea în prima ligă.

A strâns în total, în tricoul Chindiei Târgoviște, 129 de meciuri și a marcat de 11 ori. Acum își trece în CV al doilea club la nivel profesioniști.

Mijlocașul Andrei Șerban îmbracă de astăzi tricoul alb-violet.

Acesta a jucat ultima oară pentru Chindia Târgoviște, echipă alături de care a promovat în Liga 1 și pentru care a adunat 131 partide, dintre care 70 în prima ligă. În actuala ediției a ligii secunde, Șerban a evoluat în 12 meciuri pentru Chindia, la capătul cărora a marcat două goluri. Unul dintre acestea nu este o amintire foarte frumoasă pentru suporterii argeșeni, el fiind cel care l-a lobat pe Straton în meciul pierdut de echipa noastră la începutul acestui sezon.

Andrei Dragoș Șerban, pe numele său complet, este născut la Târgoviște pe 31 octombrie 2000. A început fotbalul la vârsta de 7 ani. A debutat la CSȘ Târgoviște, sub comanda lui Marin Olteanu și Cosmin Toboșaru. Tot la juniori a mai evoluat pentru Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște. La echipa de seniori a Chindiei a ajuns pe vremea lui Nicolae Croitoru, ulterior ”explodând” cu Viorel Moldovan pe bancă, în sezonul 2018-2019, unul care s-a încheiat cu promovarea în prima ligă.

La primul meci al Chindiei în Superligă, pe stadionul Eugen Popescu, după 25 de ani, Șerban a înscris un gol superb, în remiza cu FC Voluntari, scor 2-2.

A fost convocat și a jucat pentru reprezentativa U19 a României.

Potrivit Transfermarkt.com, cota de piață a fotbalistului târgoviștean este de 250.000 euro.

Bine ai venit și mult succes, Andrei!”, a transmis CFC Argeș.

Ce mișcări a făcut CFC Argeș în această iarnă

Până joi, formația din Argeș a comunicat următoarele veniri: Isaac Nortey (împrumutat de la CFR Cluj), Florin Borța (ex Universitatea Craiova) și Petrișor Petrescu (împrumutat de la FC Hermannstadt).

În partea opusă, în dreptul plecărilor, Campionii FC Argeș le-a consemnat pe ale lui Grigore Turda (cedat la FC Voluntari), Adrian Grigore-Huideș, Bogdan Lazăr, Andrei Panait (revenit încă o dată la CS Mioveni), Andrei Zătreanu (împrumutat la CS Dinamo), Dorian Bertrand, Adrian Scarlatache (Concordia Chiajna), Denis Bujor (Unirea Slobozia) și Cristian Balgiu (ACS Mediaș).

Echipa piteșteană reia Liga 2 contra FK Miercurea Ciuc

Campionii FC Argeș este pe locul 15 în Liga 2, cu 18 puncte, cu un punct sub locul 14, CSC Dumbrăvița. Este la egalitate cu locul 16, Metaloglobus, dar are un avans de șase puncte peste locul 17, CS Tunari.

Piteștenii sunt, la început de an, la patru puncte de locul 10, mijlocul clasamentului din Liga 2, ocupat de FK Miercurea Ciuc. În primul meci oficial din 2024 vor întâlni, pe teren advers, chiar FK Miercurea Ciuc, luni, de la ora 17:00.

Foto: Campionii FC Argeș și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discutie-intre-andrei-nicolescu-adrian-popa-si-mihai-mironica-despre-steaua-19300151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victoria-o-poate-califica-in-mare-masura-in-play-off-pe-cs-mioveni-19300194

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-primeste-sambata-vizita-stelei-19300193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-despre-situatia-financiara-a-clubului-19300183

https://liga2.prosport.ro/special/lucrarile-la-complexul-sportiv-carpati-se-apropie-de-final-19300170

Andrei PASCU 22 Feb. 2024, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă