CFC Argeș a scăpat de Cristian Balgiu! Mijlocașul a semnat cu o echipă cu pretenții din Liga 3: ”Am ales pentru proiectul frumos de aici și seriozitatea conducerii”

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 19:10 Liga 3

Cristian Balgiu îngroașă lista jucătorilor care în această iarnă s-au despărțit de Campionii FC Argeș. Mijlocașul care a avut prezențe sporadice la echipa piteșteană coboară un nivel fotbalistic și va încerca să fie mai util la ACS Mediaș.

Cu trupa din Liga 3 aflată pe locul 2 în Seria 9 au mai semnat în ultimele zile și Antonio Dumitru (Poli Iași) și Alexandru Luca (ex CSC Șelimbăr).

Cristian Balgiu s-a despărțit de Campionii FC Argeș și a semnat cu ACS Mediaș

CFC Argeș își freca mâinile de bucurie în vară, când semna cu Cristian Balgiu (29 ani), mijlocaș care în ultimele sezoane fusese om de bază la Gloria Buzău, Universitatea Cluj, cu care promova în prima ligă, și Steaua. Avea să fie, însă, o dezamăgire pentru echipa alb-violetă, fiindcă fotbalistul a prins doar 4 meciuri (281 minute) în Liga 2, în etapele 2-5. Apoi, fie pentru că a fost accidentat, fie că nu a convins antrenorii, nu a mai fost utilizat. Nu a fost inclus în lot de Eugen Neagoe în acest an, dar ruptura de club s-a produs abia în ultima zi a perioadei de transferuri, luni, 12 februarie.

”Clubul nostru s-a despărțit de mijlocașul Cristian Balgiu. Acesta a fost transferat definitiv de ACS Mediaș, formație din Liga a 3-a. Acesta a îmbrăcat de 4 ori tricoul echipei noastre în actualul sezon al Ligii a 2-a, nereușind să marcheze. Mult succes în carieră!”, a transmis CFC Argeș, marți dimineață.

La câteva ore distanță, jucătorul care a mai activat la Concordia Chiajna, CS Afumați, ACS Târgu Mureș, Academica Clinceni, Daco-Getica București sau Turris Oltul Turnu Măgurele a fost prezentat de ACS Mediaș.

”Bine ai venit, Cristian Balgiu! Clubul nostru a ajuns la un acord de transfer cu cluburile FC Argeş şi CSA Steaua. Noul nostru jucător în vârstă de 29 de ani este născut la București, pe data de 3 august 1994 și evoluează pe postul de mijlocaș central. A mai trecut pe la echipe importante cum ar fi Concordia Chiajna, SCM Gloria Buzău, Universitatea Cluj-Napoca, FC Argeș și CSA Steaua. Mult succes, Cristi!”, a informat echipa medieșeană.

”Am ales să vin la Medias pentru proiectul frumos de aici și seriozitatea conducerii! Obiectivul meu personal este să fiu sănătos și să ajut cât mai mult echipa în realizarea obiectivelor propuse. Suporterilor pot să le spun să aibă încredere în proiectul nostru și să fie alturi de echipă, că vom avea nevoie!”, s-a exprimat Balgiu după ce a semnat cu echipa din Liga 3.

Lucian Noian, Antonio Dumitru și… Alexandru Luca, în care a investit FC Hermannstadt, au semnat și ei cu echipa medieșeană

Cu echipa antrenată de Mihai Ianc au mai semnat în această iarnă Raul Orlandea (atacant, 18 ani), Szilard Magyari (atacant, 25 de ani, ex FK Miercurea Ciuc), Vasile Mihai Petra (mijlocaș, 30 de ani, ex Ceahlăul Piatra Neamț), Lucian Noian (atacant, 19 ani, revenit de la Unirea Ungheni), Antonio Dumitru (atacant, 19 ani, împrumutat de la Poli Iași) și Alexandru Luca (mijlocaș, 19 ani, ex CSC Șelimbăr).

Situația lui Luca este una specială. Nu intra în calculele lui Claudiu Niculescu la CSC Șelimbăr, după ce în sezonul trecut a fost utilizat constant (24 meciuri și 3 goluri), iar în cel actual a prins abia 4 meciuri în Liga 2. Jucătorul și-a dorit să meargă în altă parte să joace, a ajuns să se antreneze cu ACS Mediaș, dar a semnat pe trei ani și jumătate cu FC Hermannstadt! Prim-divizionara ”(RE)Confirmăm” singură, deloc modestă, ”faptul că investim în tinerii fotbaliști sibieni”. Lauda de sine… Și, surpriză, atât de mult a avut încredere în noua sa achiziție, încât a trimis-o să joace în Liga 3, la… ACS Mediaș, cu care s-a și pregătit tot timpul.

Tânărul mijlocaș va coborî, astfel, în Liga 3, un eșalon mai jos decât a fost în ultimele două sezoane și jumătate, la CSC Șelimbăr. ”Am ales să vin la Mediaș pentru că am găsit un proiect serios, cu oameni implicati și pasionați, cred că un alt motiv pentru care am ales ACS Mediaș a fost faptul că știam o mare parte din băieți. Obiectivul meu personal ar fi să am evoluții cât mai bune, mi-aș dori să înscriu goluri și să ofer pase decisive, dar îmi doresc în primul rând ca echipa să-și atingă obiectivul propus. Pe suporteri ii așteptăm în număr cât mai mare la stadion, să vină să ne susțină pentru că avem nevoie de acest lucru și la final să ne bucurăm împreună de niște performanțe frumoase”, sună declarația lui Luca, publicată de noua sa echipă.

Opt plecări din lot și patru amicale jucate de echipa antrenată de Mihai Ianc

La capitolul despărțiri, cu ACS Mediaș nu mai continuă: Răzvan Covaci, Denis Ursu, Gabriel Țala, Cosmin Zamfir, Răzvan Trif, Răzvan Ignat, Adrian Cîrstean și Emanuel Baba Ayine.

Rezultate înregistrate de ACS Mediaș în amicalele din 2024: 0-1 cu Corvinul Hunedoara, 4-0 cu AFC Odorheiu Secuiesc, 0-0 cu SCM Zalău și 1-3 cu Metalurgistul Cugir. Urmează testele cu Avântul Reghin (17 februarie), CS U Alba Iulia (23 februarie) și CSM Deva (2 martie) până la reluarea Ligii 3, unde echipa luptă pentru accederea în play-off.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și ACS Mediaș

https://liga2.prosport.ro/liga-3/emanuel-baba-ayine-ajunge-la-csc-selimbar-19298972

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-l-a-imprumutat-pe-antonio-dumitru-la-acs-medias-19298336

 

 

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 19:10 Liga 3
Pe aceeași temă