CFC Argeș își ”întărește” mijlocul cu un african invizibil la CFR Cluj! E prima achiziție a iernii a echipei piteștene

Marius ANGHEL 14 Jan. 2024, 12:37 Liga 2
CFC Argeș își ”întărește” mijlocul cu un african invizibil la CFR Cluj! E prima achiziție a iernii a echipei piteștene

Campionii FC Argeș și-a anunțat prima achiziție din această iarnă, pentru partea a doua a sezonului Ligii 2.

Sub comanda lui Eugen Neagoe va fi și Isaac Nortey, un mijlocaș defensiv ghanez în vârstă de 23 de ani care vine de la CFR Cluj. Perioada achiziției este una mai puțin obișnuită, pentru un an și jumătate, ținând cont că este vorba despre un împrumut!

Isaac Nortey, prima achiziție a iernii la Campionii FC Argeș

Aducerea lui Isaac Nortey este puțin probabil să se fi făcut la cererea antrenorului Eugen Neagoe, ținând cont că jucătorul care a ajuns la CFR Cluj în vară nu avea cum să fie urmărit pe viu de către ”principal”.

”Vor fi plecări și veniri. Am discutat cu oamenii din conducere, am făcut o listă, știu ce probleme am avut și ce nevoi avem. Suntem obligați să facem anumite modificări pentru că așa este la fotbal”, spunea Eugen Neagoe la reunirea echipei piteștene, unde singura noutate a fost prezența portarului Alexandru Silveanu, fost în prima parte a campionatului la colega CSM Slatina.

În SuperLigă, în prima parte a sezonului 2023-2024, în care s-au desfășurat nu mai puțin de 21 de etape, Nortey a prins lotul de 20 o singură dată, în meciul cu Sepsi OSK (1-2), în care a rămas pe bancă, neutilizat. Nici măcar în Cupa României nu a primit șanse de la Andrea Mandorlini. În cele trei jocuri din această competiție disputate de echipă, africanul a fost utilizat circa 10 minute în finalul partidei cu divizionara secundă CSM Alexandria (3-1).

Isaac Nortey va împlini la 13 aprilie 24 de ani, astfel că nu este nici măcar un jucător ”under”. În cariera sa a mai activa la seniori la BFC Daugavpils (Letonia), Maccabi Bnei Raina și Hapoel Umm al-Fahm (ambele din Israel).

Trecerea africanului la echipa piteșteană, anunțată aproape în același timp de ambele cluburi

Campionii FC Argeș a anunțat astfel achiziționarea lui Isaac Nortey:

”Clubul nostru și CFR Cluj s-au înțeles pentru împrumutul lui Isaac Nortey, mijlocaș defensiv ghanez în vârstă de 23 de ani. Acesta urmează să facă vizita medicală și ulterior să semneze cu clubul nostru. Împrumutul se va întinde pe o perioadă de un an și jumătate.

Acesta a ajuns la CFR Cluj în vara acestui an, debutând pentru feroviari într-o partidă din Cupa României.

Nortey joacă în Europa din august 2020, când a fost cumpărat de danezii de la Naestved. A mai fost la letonii de la Daugavpils, iar din august 2021 a ajuns în Israel. Mai întâi la Maccabi Bnei Reineh, iar din ianuarie 2023 a fost la Hapoel Umm al-Fahm.

Îi urăm bun venit și cât mai multe realizări alături de clubul nostru!”

Anunțul a fost făcut sâmbătă, cu un minut mai devreme față de cel al clujenilor de la CFR, 17:16, față de 17:17, semn că oamenii care se ocupă de imaginea celor două cluburi au colaborat înainte să publice acest anunț.

”Mult succes, Isaac Nortey!
Cluburile CFR 1907 Cluj și FC Argeș au ajuns la un acord privind împrumutul mijlocașului Isaac Nortey pentru un an și jumătate.
Îi urăm, pe această cale, multă baftă la noua sa echipă!”, a transmis CFR Cluj.

Cinci plecări de la CFC Argeș după numirea lui Eugen Neagoe ca antrenor

La capitolul despărțiri, CFC Argeș și-a încheiat colaborarea, după numirea lui Eugen Neagoe ca antrenor, cu fundașul argentinian Facundo Rizzi și mijlocașul Alexandru Răuță, înainte de încheierea meciurilor din 2023, dar și de mijlocașii croați Domagoj Babin și Josip Mihalic și fundașul Adrian Grigore-Huideș.

Piteștenii s-ar putea despărți în această iarnă de primii doi căpitani ai echipei, fundașii Costinel Tofan și Grigore Turda, doriți în prima ligă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-ar-avea-o-superoferta-din-prima-liga-pentru-un-fundas-19297318

https://liga2.prosport.ro/seria-1/25-de-jucatori-la-reunirea-echipei-campionii-fc-arges-19297160#google_vignette

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tunaru-si-gabriel-alexe-s-au-despartit-de-campionii-fc-arges-19297144

Marius ANGHEL 14 Jan. 2024, 12:37 Liga 2
Pe aceeași temă