O ușoară răceală l-a ținut închis în casă pe Eugen Neagoe! Antrenorul Argeșului a absentat de la conferința la care era anunțat, iar ”secundul” Paul Ciobanu a vorbit despre jocul cu CSM Reșița

Marius ANGHEL 15 Mar. 2024, 11:43 Liga 2
O ușoară răceală l-a ținut închis în casă pe Eugen Neagoe! Antrenorul Argeșului a absentat de la conferința la care era anunțat, iar ”secundul” Paul Ciobanu a vorbit despre jocul cu CSM Reșița

În ultima etapă a sezonului regular de Liga 2, Campionii FC Argeș întâlnește pe teren propriu, la Mioveni, sâmbătă, de la ora 14:00, CSM Reșița, o formație nou-promovată din Liga 3 și care se situează mai bine în clasament. Dacă trupa piteșteană este pe primul loc de deasupra pozițiilor retrogradabile, cu 21 de puncte acumulate în 18 meciuri, formația cărășeană are 27 de puncte și până în etapa trecută a avut șanse la accederea în play-off, acum situându-se la patru puncte sub ultimele două formații care ocupă poziții calificabile în grupa de promovare.

Piteștenii au organizat vineri conferința de presă premergătoare acestui meci, la care cu o zi înainte anunțau că vor participa antrenorul principal Eugen Neagoe și jucătorul Andrei Șerban, unul dintre cei achiziționați în această iarnă. În fața presei nu a venit, însă, Neagoe, ci antrenorul secund Paul Ciobanu.

Eugen Neagoe a absentat de la prima conferință de presă a Argeșului după ce s-a scris despre el că are ofertă să meargă la Petrolul, dar nu e lăsat

Ultimele zile au fost tensionate la CFC Argeș. În precedenta conferință organizată de club, Eugen Neagoe și-a spus nemulțumirile față de condițiile de pregătire ale echipei și faptul că stafful și jucătorii au fost părăsiți de conducere. A urmat eșecul cu Corvinul, 0-2 la Hunedoara, la finalul căruia Neagoe a refuzat să ofere declarații, spunând că este supărat, iar în această nouă săptămână au fost tot felul de discuții privind plecarea antrenorului la Petrolul. În cele din urmă, sponsorul Viorel Tudose a spus că Neagoe nu pleacă dacă nu achită clauza de reziliere.

În acest context, prezența lui Eugen Neagoe la conferința de astăzi era importantă pentru a-i asculta punctul de vedere vizavi de placarea sa, numai că acesta a absentat.

Clubul a transmis că Neagoe ”nu a putut veni la conferință din cauza unor probleme medicale de ultim moment”.

Antrenorul secund Paul Ciobanu, înlocuitorul său, a început conferința prin a vorbi despre antrenorul principal absent.

”În primul rând, aș vrea să prezint scuzele lui Mister față de absența motivată, din cauza unei ușoare răceli. Datorită faptului că vremea este nefavorabilă afară, a dorit să rămână acasă până la ora antrenamentului, pentru a nu agrava situația. Dar, sigur, mâine va fi prezent pe bancă și va conduce echipa”, a transmis Ciobanu.

Paul Ciobanu speră ca jucătorii Argeșului să fie motivați să rupă seria pozitivă de rezultate a Reșiței

Apoi, membrul staffului tehnic a vorbit despre meciul cu CSM Reșița, o echipă care a început promițător acest nou an, cu victorii pe teren propriu în fața Stelei (3-1) și Gloriei Buzău (2-0) și cu o remiză în deplasare la CSM Slatina (0-0). Mai mult, formația antrenată de Flavius Stoican are o serie de șapte jocuri fără eșec, dintre care cinci sunt câștigate.

În schimb, CFC Argeș a început anul cu o înfrângere la FK Miercurea Ciuc (1-2), o victorie la limită cu ultima clasată Progresul Spartac (1-0) și un eșec la Hunedoara, 0-2 cu Corvinul.

”Ne așteaptă un meci dificil, CSM Reșița având, până etapa trecută, șanse reale la accederea în play-off. Este o echipă cu un moral destul de ridicat, datorită faptului că vine după o serie de șapte etape fără înfrângere, ceea ce ar fi un motiv în plus de ambiție și dăruire din partea jucătorilor noștri pentru a întrerupe această serie”, a spus Ciobanu, care a comentat, la rândul său, faptul că marea problemă a echipei sale este cea legată de fazele fixe: ”Noi am pregătit cu seriozitate toată săptămâna acest joc, am încercat să remediem situațiile mai puțin bune, pe care făcut în precedentul meci, de la Hunedoara, acele greșeli care, practic, în anumite momente ale jocului ne-au fost defavorabile. Și dacă facem istoria jocurilor disputate de la meciul cu Slatina, practic în toate jocurile pe care le-am pierdut am făcut o greșeală care ne apasă la toate jocurile! Mă refer la fazele fixe, cornere, lovituri libere. Am avut discuții, împreună cu Mister, colective, individuale cu toți jucătorii, am încercăm să remediem și sperăm ca începând de jocul de mâine să nu mai facem această greșeală.”

”Dorim o mai mare implicare a jucătorilor pe teren, un efort mai mare, un nivel de concentrare maxim și mai multă dorință din partea fiecăruia”

Nu sunt disponibili doi tineri jucători care oricum au evolua extrem de puțin în acest sezon. Alexandru Dinoci (18 ani) are enterocolită, iar Mario Mitoi (19 ani) abia a revenit la antrenamente după o accidentare.

Antrenorul secund al CFC Argeș își dorește o mai mare implicare, dorință, mai mult efort sau concentrare din partea jucătorilor. Ciobanu a admis că greșelile la fazele fixe care au adus goluri pentru adversari și îngrângeri pentru alb-violeți au lăsat sechele.

”Sper ca la ora jocului să ne prezentăm bine și să facem tot posibilul ca să obținem cele trei puncte, pentru că situația noastră nu ne mai permite să facem pași greșiți. Trebuie să eliminăm greșelile pe care le-am făcut în jocurile anterioare, pe care le-am pierdut. Dorim o mai mare implicare a jucătorilor pe teren, un efort mai mare, un nivel de concentrare maxim și mai multă dorință din partea fiecăruia. Pentru că noi avem încredere în jucători și cred că o pot face. Dar asta depinde numai și numai de ei, să o demonstreze pe teren”, a mai transmis Paul Ciobanu, care la finalul conferinței a dorit să transmită un mesaj pentru soția lui Nicolae Dobrin, care astăzi împlinește 74 de ani: ”Este un moment frumos în cadrul clubului. Astăzi este ziua doamnei Gica Dobrin și, pe această cale, din partea staffului tehnic, din partea jucătorilor, din partea clubului, aș vrea să transmitem și noi un mesaj de la mulți ani, cu multă sănătate, putere de muncă și să încercăm să facem tot posibil ca lui nea Gicu Dobrin, care sper că ne vede de acolo de unde este, să-i facem o bucurie și să aducem echipa acolo unde și-a dorit tot timpul.”

Andrei Șerban: ”Atmosfera a scârțâit puțin”

La conferință a fost prezent și mijlocașul Andrei Șerban (23 de ani), ultima achiziție a echipei în această iarnă. Acesta s-a despărțit de singurul club pentru care a evolua în cariera sa, cel puțin la seniori, Chindia, și a semna cu CFC Argeșhttps://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-eugen-neagoe-antrenor-la-petrolul-la-un-pas-sa-pice-19302791.

”M-am integrat destul de bine, am întâlnit aici un grup frumos și pot spune că, într-adevăr, este acum perioada care este… Am înregistrat în ultimele trei meciuri două înfrângeri și atmosfera a scârțâit puțin, dar sperăm să recuperăm sâmbătă și să obținem cel trei puncte. (…) Suntem conștienți unde ne aflăm, trebuie să o luăm pas cu pas și de asta trebuie ca sâmbătă să obținem cele trei puncte, ca să intrăm cu un moral bun în acest play-out. Vrem să obținem cât mai multe puncte, ca să stăm liniștiți și din sezonul viitor să atacăm cu toate armele promovarea”, a spus Șerban.

Acesta a fost pus să spună și cum își explică ei, jucătorii, acest parcurs dezastruos al echipei în acest sezon. ”Am avut discuții și noi, jucătorii, și împreună cu stafful. Am avut probleme la fazele fixe și trebuie să fim mai atenți la mici detalii, care, până la urmă, fac diferența și suntem siguri că dacă vom fi mai atenți și mai concentrați la fazele fixe vom reuși să obținem mai multe puncte. Eu sunt un pic în urmă cu pregătire, din cauza perioadei în care nu am avut echipă, dar de o lună de zile mă antrenez cu echipa, antrenamente foarte bune, foarte intense, și pot spune că dacă nu sunt 100 la sută, atunci 95 la sută sunt pregătit.”

Întrebat unde preferă să evolueze pe teren, Șerban a spus că îi place, în general, să joace în bandă, ca mijlocaș dreapta sau stânga sau fundaș stânga, dar că poate juca și ca mijlocaș central sau în spatele vârfului.

Șerban a fost utilizat de Eugen Neagoe în toate cele trei meciuri ale CFC Argeș din 2024. Primul joc din acest an l-a început ca titular, la FK Miercurea Ciuc, însă a fost înlocuit încă din minutul 25, și nu pentru că ar fi acuzat vreo accidentare. Contra Progresului Spartac a intrat în minutul 56, iar contra Corvinului a jucat din minutul 85. A strâns circa 65 de minute în cele trei jocuri, iar contra Reșiței ar putea începe din nou ca titular.

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/clauza-il-tine-pe-eugen-neagoe-la-cfc-arges-19302817

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-eugen-neagoe-antrenor-la-petrolul-la-un-pas-sa-pice-19302791

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-vrea-victoria-contra-cfc-arges-19302773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-dica-dispus-sa-preia-campionii-fc-arges-19302748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

Marius ANGHEL 15 Mar. 2024, 11:43 Liga 2
Pe aceeași temă