Chindia și-a pierdut unul dintre cei mai devotați jucători! Clubul i-a mulțumit lui Miriuță, nu și tânărului care a plâns pe teren după retrogradarea din prima ligă

Bogdan ISTRATE 13 Dec. 2023, 16:46 Liga 2

Chindia a rămas fără unul dintre cei mai vechi jucători din lot, după o decizie a Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal.

Andrei Șerban (23 ani) a fost declarat liber de contract în ședința din 12 decembrie 2023, după ce a înaintat zilele trecute memoriu prin care solicita și încetarea contractului, și plata restanțelor salariale.

Andrei Șerban, liber de contractul cu Chindia Târgoviște

Unul dintre titularii despre care vorbea Andrei Cordoș în vară, Andrei Șerban a jucat în 12 meciuri din acest sezon al Ligii 2, din cele 15. A început de opt ori din primul 11 și a fost înlocuit de șapte ori, deci doar o dată a terminat un meci ca integralist în ediția 2023-2024. Din acest motiv a aducat un total de nici 600 de minute (582), însă a marcat de două ori, în meciuri consecutive, cu Gloria Buzău, 1-1 la Târgoviște, și Campionii FC Argeș, 2-0 la Mioveni.

De trei ori nu a fost nici măcar oprit în lot, de Vasile Miriuță sau, mai recent, Diego Longo, alteori a jucat 10-15 minute, pe finalurile de meci.

”Șerban avea un contract mediu pentru nivelul eșalonului secund, însă Cordoș și Lorin Petrescu au tot insistat ca jucătorul să accepte înjumătățirea salariului. Cum Andrei nu a fost de acord sub nicio formă, a început să joace tot mai puțin, au apărut șicanele, reproșurile, fiind clar în aceste condiții că nu mai poate exista o colaborare”, vorbesc surse Liga2.ro din vestiar.

În acest moment, dintre singurii localnici găsiți de noua conducere în iunie în lotul Chindiei mai sunt Andrei Ioniță, și el pe picior de plecare după ce a fost exclus zile bune din lot de noul antrenor Diego Longo, și Cornel Dinu, dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă la club în ultimele luni.

”Dosar nr. 848/CL/2023: ȘERBAN ANDREI DRAGOȘ VS. ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB CHINDIA TÂRGOVIŞTE
• Admite cererea modificata.
• Dispune incetarea raporturilor contractuale dintre jucatorul reclamant Serban Andrei Dragos si clubul parat Asociatia Fotbal Club Chindia Targoviste pentru justa cauza in temeiul art.18 pct.10 lit.a) teza a III-a din RSTJF, începând cu data de 12.12.2023.
• Obliga Asociatia Fotbal Club Chindia Targoviste la plata drepturi financiare restante pentru luna octombrie 2023, catre jucătorul reclamant Serban Andrei Dragos.
• Cu recurs.
• Pronuntata astazi 12.12.2023.”, sună decizia CNSL în privința litigiului dintre Andrei Șerban și Chindia.

Tăcere totală la Chindia, niciun mesaj pentru Șerban!

Clubul a intrat de-a binelea în vacanță după ultimul meci oficial din 2023, 0-1 cu FC Hermannstadt în Cupa României, disputat în data de 7 decembrie, când a avut ultimul mesaj public către suporterii săi, o postare cu scorul final înregistrat contra sibienilor. Cel puțin asta reiese din ceea ce se vede.

De exemplu, Chindia nu a avut reacție față de un comunicat comun al brigăzile care compun galeria și nu a avut niciun comentariu de făcut despre recenta interdicție la transferuri și legitimări primită din partea FIFA din cauza neachitării datoriei către Rassambek Akhmatov.

Nu este de mirare că despărțirea de Andrei Șerban este trecută cu vedere, chiar dacă vorbim despre un jucător crescut de club. Nu a transmis niciun mesaj oficial despre despărțirea de fotbalistul cu 131 de meciuri la seniori în tricoul Chindiei, dintre care 70 în prima ligă.

Ca un amănunt mai degrabă amuzant, după plecarea cu cântec a lui Vasile Miriuță, clubul i-a adresat mulțumiri publice printr-o postare oficială, deși s-a rugat de el zile bune să ajungă la o despărțire amiabilă.

Liga2.ro a încercat să obțină o reacție din partea lui Andrei Șerban cu privire la despărțirea de Chindia, singura echipă pentru care a evoluat la seniori până acum, la 23 de ani, însă acesta a refuzat dialogul.

Crescut de Marin Olteanu, promovat de Viorel Moldovan! Șerban a plâns la retrogradarea Chindiei

Andrei Șerban a început fotbalul la vârsta de 7 ani. A debutat la CSȘ Târgoviște, sub comanda lui Marin Olteanu și Cosmin Toboșaru. Tot la juniori a mai evoluat pentru Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște. La echipa de seniori a Chindiei a ajuns pe vremea lui Nicolae Croitoru, ulterior ”explodând” cu Viorel Moldovan pe bancă, în sezonul 2018-2019, unul care s-a încheiat cu promovarea în prima ligă.

La primul meci al Chindiei în Liga 1 pe ”Eugen Popescu” după 25 de ani, pe 19 mai anul acesta, Șerban a înscris un gol superb, în remiza cu FC Voluntari, scor 2-2. S-a terminat prost pentru târgovișteni, cu o retrogradare de Cartea Recordurilor, iar minute bune după meci Șerban a vărsat lacrimi grele, chiar pe gazonul stadionului abia inaugurat.

Foto: Marius Tudor și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-blocata-de-fifa-la-transferuri-si-legitimari-19295995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-chindiei-si-a-pus-in-cap-galeria-19295899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-este-din-nou-in-pericol-sa-fie-depunctata-19295676

Bogdan ISTRATE 13 Dec. 2023, 16:46 Liga 2
Pe aceeași temă