Eugen Neagoe vrea debut cu victorie în 2024 pentru CFC Argeș: ”Mergem la Miercurea Ciuc după succes.” Piteștenii negociază aducerea a încă unui jucător cu experiență în prima ligă

Andrei PASCU 23 Feb. 2024, 17:15 Liga 2
Eugen Neagoe vrea debut cu victorie în 2024 pentru CFC Argeș: ”Mergem la Miercurea Ciuc după succes.” Piteștenii negociază aducerea a încă unui jucător cu experiență în prima ligă

Campionii FC Argeș are de recuperat multe puncte pentru a urca în jumătatea superioară a clasamentului de Liga 2, iar primul meci al piteștenilor din 2024 va avea loc luni, de la ora 17:00, pe teren advers, la Miercurea Ciuc, contra echipei din localitate.

Confruntarea, care va fi în format live-text pe Liga2.ro, parte din etapa a 16-a, a fost prefațată de Eugen Neagoe. ”Tehnicianul” speră la un rezultat pozitiv, la o victorie, pentru ca piteștenii să mai urce în ierarhie, să se apropie de mijlocul clasamentului, de locul 10, ocupat chiar de adversara de luni.

Eugen Neagoe vrea victorie în primul meci oficial din acest an

”Principalul” piteștenilor este sigur că duelul va fi unul dificil, el având drept argument evoluția formației din Miercurea Ciuc în ultimele etape din 2023. Eugen Neagoe mizează și pe tresărirea de orgoliu a jucătorilor săi, care pot începe anul cu o imagine cât de cât apropiată de ceea ce vrea să traseze el la Campionii FC Argeș.

Campionii FC Argeș vine după o victorie în ultima rundă de anul trecut, scor 2-0 la CSC Dumbrăvița. De partea cealaltă, așa cum a remarcat chiar și Neagoe, FK Miercurea Ciuc vine și ea după un succes, contra Gloria Buzău, în deplasare, scor 2-0.

Așteptările sunt mari, ca înaintea oricărui început. E primul joc oficial din 2024, îl tratăm cu mare responsabilitate, ne dorim să câștigăm, dar și adversarul vrea asta. Întâlnim o echipă bună, cu stabilitate, cu condiții foarte bune. Vom merge, însă, la Miercurea Ciuc să luptăm pentru cele trei punct.

Știu că nu va fi ușor, dar vom face tot ce depinde de noi să reușim un joc bun și să câștigăm. Ciuc e o echipă bună, cu jucători puternici. Stau bine fizic, sunt o echipă agresivă, în special acasă. Au făcut meciuri bune și în deplasare, cum a fost în ultima etapă din 2023, cu victorie la Buzău.

Miercurea Ciuc nu a făcut multe schimbări în această iarnă, cam aceeași echipă o are, cam același 11 ca în prima parte a campionatului. Noi trebuie să ne dorim să fim mai buni, chiar și în meciurile de pregătire am vrut asta, să câștigăm. (…)”, a spus Eugen Neagoe la conferința de presă.

Probleme de lot pentru CFC Argeș

Lotul piteștenilor nu este complet în acest moment, urmând să facă deplasarea fără mai mulți jucători. Robert Boboc și Bogdan Rusu sunt suspendați, în timp ce Isaac Nortey și Florin Borța se confruntă cu probleme de ordin medical.

Boboc și Rusu sunt suspendați pentru meciul de luni, avem ceva probleme cu Nortey, dar sperăm să fie în regulă. Mai e și Borța, care încă nu știu dacă va juca, dacă ne putem baza pe el”, a mai spus Neagoe.

Eugen Neagoe negociază personal cu un fotbalist cu ani în prima ligă

Campionii FC Argeș nu a terminat campania achizițiilor. Eugen Neagoe a tot anunțat după ultimele amicale că își mai dorește achiziții, două-trei, dar nu era exclus nici ca perioada de transferuri să se încheie fără altă noutate la CFC Argeș.

Între timp, la echipă a mai ajuns Andrei Șerban (ex Chindia Târgoviște, foto articol), dar Eugen Neagoe discută personal aducerea unui jucător cu experiență importantă în prima ligă. Momentan, acesta așteaptă oferte mai bune, dar, dacă nu va găsi, sunt șanse să ajungă la Pitești.

Dacă vom putea să aducem un jucător valoros, să poată ridica nivelul echipei, vom aduce. Am avut discuții, și eu personal, acum două zile cu un jucător, dar nu vreau să îi dau numele, a jucat mulți ani în prima ligă de la noi. Nu am reușit să-l convingem momentan să ni se alăture, dar mai e o portiță.

Este liber de contract și e posibil să se decidă în aceste zile. E un jucător valoros, pe care eu l-aș dori, dar nu am ajuns la înțelegere cu el. Mai așteaptă câteva zile, l-am înțeles, e un jucător valoros, cu experiență și nu am putut să forțez lucrurile”, a punctat Neagoe în privința unei alte posibile veniri.

Ce șanse mai are CFC Argeș la play-off? Ce a spus antrenorul

Pe locul 15 în Liga 2 se află Campionii FC Argeș, cu 18 puncte, cu un punct sub locul 14, CSC Dumbrăvița. Este la egalitate cu locul 16, Metaloglobus, dar are un avans de șase puncte peste locul 17, CS Tunari.

Piteștenii sunt, la început de an, la patru puncte de locul 10, mijlocul clasamentului din Liga 2, ocupat de FK Miercurea Ciuc. În primul meci oficial din 2024 vor întâlni, așadar, pe teren advers, chiar FK Miercurea Ciuc, luni, de la ora 17:00.

Neagoe a lăsat de înțeles că doar o minune poate duce Campionii FC Argeș în play-off, între echipa sa și locul 6, Viitorul Pandurii, fiind un ecart de cinci puncte.

Mi-aș dori să ajungem în play-off, iar în vară să ajungem în Liga 1, dar sunt un om cu experiență foarte mare și știu, sunt realist, că va fi foarte greu. Vom încerca să intrăm în play-off, sunt șanse mici, sunt realist, dar trebuie să ne consolidăm și să facem un nucleu puternic pentru anul următor.

Acum, ne gândim la ce avem de făcut în partidele care urmează. Vom face tot ce ține de noi să ne prezentăm cum trebuie la următorul joc. Așa cum se știe, avem, mare parte din lot, formată din jucători foarte tineri. Avem 11 jucători mai mici, născuți în și după 2003. (…)”, a mai transmis antrenorul.

Conferința de presă susținută de Eugen Neagoe

https://www.youtube.com/watch?v=v9m855pt46w

 

Foto și video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-a-prezentat-achizitiile-iernii-19300418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-a-facut-strategia-pentru-fk-miercurea-ciuc-19300399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-torje-dezamagit-dupa-concordia-ceahlaul-1-2-19300397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-a-vorbit-despre-progresul-spartac-gloria-buzau-19300392

Andrei PASCU 23 Feb. 2024, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă