Achiziții din prima ligă pentru CFC Argeș. Florin Borța și Petrișor Petrescu au ajuns sub comanda lui Eugen Neagoe

Andrei PASCU 22 Jan. 2024, 19:39 Liga 2
Achiziții din prima ligă pentru CFC Argeș. Florin Borța și Petrișor Petrescu au ajuns sub comanda lui Eugen Neagoe

Campionii FC Argeș a făcut două mutări importante luni seară, dacă ținem cont că cei doi jucători achiziționați vin din prima ligă.

Clubul piteștean din Liga 2 a anunțat că a ajuns la un acord cu fundașul Florin Borța, pus pe liber de Universitatea Craiova, și că l-a împrumutat pe Petrișor Petrescu de la FC Hermannstadt, mijlocaș care la începutul anului fusese anunțat că nu mai e dorit de sibieni.

Florin Borța, liber de U Craiova, a ajuns la Campionii FC Argeș

Florin Borța s-a despărțit de Universitatea Craiova în ultimele zile din 2023. Fundașul în vârstă de 24 de ani, originar din Râmnicu Vâlcea, a jucat puțin pentru olteni în acest sezon, după ce în precedentele ediții de campionat a tot fost împrumutat de olteni ba la Petrolul, ba la Concordia Chiajna.

Borța a prins 3 partide în actuala ediție de primă ligă pentru U Craiova, în 2-0 cu Dinamo, 0-0 cu SC Oțelul și 1-3 cu Petrolul, în toate intrând ca titular și doar cu ploieștenii fiind integralist. A strâns 198 de minute pe teren în campionat, dar și 75 în Cupa României, în 1-1 cu CS Tunari, joc început ca titular și în care a fost înlocuit.

”Florin Borța este cea mai nouă achiziție a echipei noastre. Fundașul dreapta în vârstă de 24 de ani a jucat ultima dată la CS Universitatea Craiova.
În sezonul trecut acesta a fost împrumutat la Petrolul Ploiești, echipă pentru care a jucat 26 de meciuri în Superligă. În acest sezon a jucat în doar 3 partide pentru Universitatea Craiova în Superligă și una în Cupa României. De-a lungul carierei, a mai fost împrumutat la Petrolul în sezonul 2018/19, pe când lupii erau în liga secundă, dar și la Concordia Chiajna în perioada 2019-2022.
Are o selecție pentru România U21 în meciul câștigat cu Portugalia, în 2018, meci din campania de calificare la Euro U21 2019.
Site-ul transfermarkt.com la cotat ca având o valoare de 250.000 euro.
Îi urăm bun venit și cât mai multe realizări alături de clubul nostru!”
, a informat Campionii FC Argeș.

Borța fusese propus și la Dinamo.

Borța a jucat la seniori pentru U Craiova (în trei sezoane diferite), club de care a aparținut mereu, până acum, dar a evoluat și sub formă de împrumut la Petrolul (tot în trei perioade, una în Liga 2 și două în Liga 1) și Concordia Chiajna (în două perioade, ambele în Liga 2).

Campionii FC Argeș l-a împrumutat pe Petrișor Petrescu de la FC Hermannstadt

Petrișor Petrescu, mijlocaș dreapta în vârstă de 30 de ani, a fost pus pe lista neagră de Marius Măldărășanu în această iarnă. Sibianul, căpitanul echipei în ultimele sezoane, juca la FC Hermannstadt din 2017, cu excepția a jumătate de an, parte a doua din 2020, în care a activat la Academica Clinceni.

După experiențe la Voința Sibiu și Măgura Cisnădie, Petrescu, originar din Sibiu, a continuat să joace pentru noua echipă a orașului Sibiu, FC Hermannstadt, de care se leagă mare parte a carierei sale. Cu aceasta din urmă are o promovare în Liga 2, în 2017, două promovări în prima ligă, în 2018 și 2022, o retrogradare în Liga 2, în 2021, și o finală de Cupa României pierdută, când echipa activa în eșalonul secund.

La FC Hermannstadt a ajuns în 2016, pe când echipa era în Liga 3, și a stat la aceasta până acum, la începutul anului 2024, cu o excepție de jumătate de an, partea a doua din 2020, când a activat la Academica Clinceni.

Actualul sezon a fost cel mai slab pentru el la FC Hermannstadt, doar 79 de minute jucate în 7 meciuri de primă ligă, motiv pentru care Marius Măldărășanu l-a anunțat la începutul anului să-și caute echipă, fiindcă nu îl mai dorește în lot. A înscris și un gol, în 3-1 cu FC Voluntari. A fost utilizat mai mult în Cupa României, în cele patru meciuri disputate de echipă în actualul sezon, timp de 293 de minute, fiindcă în toate a început ca titular și de trei ori a fost înlocuit.

Căpitan în ultimele sezoane, Petrescu și-a găsit în cele din urmă un nou acord și merge, potrivit celor două cluburi, sub formă de împrumut la Campionii FC Argeș, în Liga 2. O mutare surprinzătoare, cea a împrumutului, în condițiile în care mijlocașul merge pe 31 de ani și oricum nu mai intra în calculele sibienilor.

”Mult succes în noua provocare, Petry!
Petrișor Petrescu va evolua sub formă de împrumut la FC Arges, în Liga a II-a, până la finalul acestui sezon”, a anunțat FC Hermannstadt.

Petrișor Petrescu, la a cincea echipă din cariera sa

Crescut de FC Sibiu și Voința Sibiu, Petrișor Petrescu a evoluat la seniori, până acum, la doar patru echipe, la Voința Sibiu, Măgura Cisnădie, FC Hermannstadt și Academica Clinceni.

Clubul nostru și AFC Hermannstadt s-au înțeles pentru împrumutul lui Petrișor Petrescu.
Mijlocașul de bandă dreapta în vârstă de 30 de ani s-a remarcat la Sibiu, evoluând peste 200 de meciuri pentru AFC Hermannstadt. A mai jucat în carieră la Voința Sibiu, Măgura Cisnădie și Academica Clinceni, experiența la clubul ilfovean fiind singura din afara județului Sibiu. Pentru AFC Hermannstadt a jucat încă de când echipa activa în Liga a III-a, fiind cu siguranță cel mai reprezentativ jucător al echipei în cei 8 ani de existență.
Unul dintre antrenorii de la juniori care și-au pus cel mai mult amprenta asupra evoluției sale a fost regretatul Viorel Jurcă, fostul nostru mare jucător, care l-a antrenat pe Petrișor la FC Sibiu.
În acest sezon a jucat în 6 partide din Superligă, în toate a intrat din postura de rezervă, reușind să și marcheze un gol, în victoria cu 3-1 împotriva celor de la FC Voluntari. A adunat și 4 partide în Cupa României. De-a lungul carierei a adunat 109 meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc. Are în palmares două promovări în prima divizie, dar și o finală de Cupa României, toate obținute alături de clubul sibian.
Site-ul transfermarkt.com la cotat ca având o valoare de 300.000 euro.
Îi urăm bun venit și cât mai multe realizări alături de clubul nostru!”, a transmis CFC Argeș.

CFC Argeș, achizițiile cu număr doi și trei iarna aceasta

La nivel oficial, în afară de cei doi jucători prezentați astăzi, Campionii FC Argeș a mai anunțat în această iarnă o singură achiziție, pe Isaac Nortey, împrumutat de la CFR Cluj. Portarul Alexandru Silveanu este în lot începând de la reunire, dar despre el clubul nu a comunicat nimic. Însă, fosta echipă a portarului, CSM Slatina, a anunțat rezilierea cu acesta.

  • Tot luni seară, CFC Argeș a anunțat că a bătut palma cu Cosmin Gladun, fundaș de 22 de ani din Timișoara, acum la CSC Dumbrăvița, care va ajunge la echipă abia din vară.

În privința despărțirilor, de la Pitești au plecat Grigore Turda, cedat la FC Voluntari, Adrian Grigore-Huideș, Bogdan Lazăr și Andrei Panait, acesta din urmă revenit la CS Mioveni.

CFC Argeș s-a reunit la 10 ianuarie, iar acum se află în cantonamentul programat la Curtea de Argeș, unde Eugen Neagoe pune accentul pe pregătirea fizică. A debutat la 18 ianuarie și se va încheia la 25 ianuarie.

Șapte amicale pentru echipa din Pitești

Piteștenii au programat și meciuri amicale, șapte la număr. Primul a fost stabilit pentru 30 ianuarie, cu AFC Câmpulung Muscel (locul 2 în Seria 5 din Liga 3), după care vor urma cele cu Flacăra Horezu (locul 6 în Seria 4 din Liga 3, la 1 februarie), Concordia Chiajna (3 februarie), Metaloglobus (7 februarie), CSM Slatina (10 februarie), CS Mioveni (13 februarie) și Steaua (17 februarie).

Campionii FC Argeș este pe locul 15 în Liga 2, cu 18 puncte, cu un punct sub locul 14, CSC Dumbrăvița. Este la egalitate cu locul 16, Metaloglobus, dar are un avans de șase puncte peste locul 17, CS Tunari. Piteștenii sunt, la început de 2024, la patru puncte de locul 10, mijlocul clasamentului din Liga 2, ocupat de FK Miercurea Ciuc.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/manager-executiv-si-antrenor-principal-noi-la-sr-brasov-19297922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tudor-telcean-a-semnat-cu-unirea-dej-19297915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-unirea-dej-egale-intr-un-amical-disputat-la-simeria-19297857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-e-noul-capitan-de-la-ceahlaul-19297846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-jucat-si-un-al-doilea-amical-cu-uta-u18-19297838

Andrei PASCU 22 Jan. 2024, 19:39 Liga 2
Pe aceeași temă