Eugen Neagoe încă așteaptă ”minimum doi jucători” noi la CFC Argeș: ”Atunci vom arăta cu totul altfel.” Ce impresie i-a lăsat evoluția din amicalul cu Steaua și situația fotbaliștilor ieșiți accidentați

Marius ANGHEL 19 Feb. 2024, 16:26 Liga 2

La finalul amicalului cu Steaua, ultimul dintre cele programate în perioada de pregătire de iarnă, Eugen Neagoe, antrenorul echipei Campionii FC Argeș, spunea că jucătorii săi sunt bine pregătiți fizic pentru jocurile din partea a doua a Ligii 2, dar atingea din nou, fără să fie întrebat, un subiect care îl ”arde”.

Trupa piteșteană s-a despărțit în această pauză competițională de mai mulți fotbaliști, printre care inclusiv de căpitanul Grigore Turda, iar la capitolul achiziții are doar trei mutări, pe lângă câțiva tineri promovați din Academia clubului. Mai mult, doi dintre cei trei jucători transferați s-au lovit în testul cu bucureștenii, unul fiind înlocuit în prima repriză din această cauză.

Eugen Neagoe încă speră la ”minimum doi jucători” noi la CFC Argeș

Mijlocașul Isaac Nortey, împrumutat de la CFR Cluj, fundașul Florin Borța, pus pe liber de Universitatea Craiova, și Petrișor Petrescu, împrumutat de la FC Hermannstadt, sunt achizițiile perfectate în această iarnă de Campionii FC Argeș. În amicalul cu Steaua, disputat sâmbătă, la București, primii doi au ieșit accidentați, iar Eugen Neagoe a fost întrebat, după joc, despre situația lor.

”Și Borța are o problemă, și Nortey. Sperăm să nu fie grave, pentru că atunci avem o mare problemă. Dar mai avem până la ora jocului și sper să fie totul bine”, a transmis Neagoe, dând de înțeles că accidentările celor doi nu sunt atât de grave.

Apoi, antrenorul trupei piteștene a fost întrebat facă echipa este pregătită pentru meciurile oficiale. În cadrul acestui răspuns, Neagoe a vorbit din nou despre cel puțin două achiziții pe care și le mai dorește.

”Pregătiți suntem, dacă ne referim la pregătirea fizică pe care am făcut-o. Fizic suntem bine și vom arăta foarte bine. Din păcate, mi-aș fi dorit încă minimum doi jucători. Am discutat, discutăm în continuare. Și mâine (n.r. – duminică) aștept vești de la unul și sper să vină. Și atunci vom arăta cu totul altfel. Dar rămâne de văzut dacă vom convinge. Am spus, nu o să facem transferuri doar de dragul de a transfera jucători, ci vreau să aducem jucători valoroși, care ne pot ajuta”, a spus experimentatul antrenor.

  • După amicalul cu CS Mioveni, același Neagoe spunea că cei doi jucători pe care și-i dorea, ambii din prima ligă, l-au refuzat. Perioada de transferuri din această iarnă s-a încheiat lunea trecută, 12 februarie.

Mulțumit și nu prea după amicalul cu Steaua: ”Repriza a doua nu mi-a plăcut, pentru că ne-au dominat”

Cât despre amicalul cu Steaua, terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile lui Valentin Buhăcianu (25) și David Matei (61), Eugen Neagoe s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor săi în prima repriză, însă nu și de cea din partea secundă, în care adversarii au dominat întâlnirea.

”Nu asta ne-a interesat în primul rând, să nu pierdem. Am vrut să câștigăm acest joc și cred că puteam. În prima repriză am avut situații clare de a marca și trebuia să o facem. Dacă aveam mai multe goluri marcate la pauză, probabil alta era istoria, dar, per ansamblu, și în special repriza a doua, nu mi-a plăcut, pentru că ne-au dominat, au avut mai mult posesia. Ok, noi suntem puțin obosiți, știam acest lucru, am avut și o zi liberă după jocul cu Mioveni, trebuia să le dau la băieți, pentru că eram după opt zile în cantonament. S-a cunoscut, nu mai eram așa de proaspeți cum trebuia, dar sperăm să ajungem bine la ora jocului de la Miercurea Ciuc. Am întâlnit un adversar bun. Steaua este o echipă bună, omogenă, joacă de mult timp împreună și are niște jucători buni de Liga a 2-a.

Una peste alta, ok cu efortul mare pe care l-am făcut, am rulat și mulți copii. Sunt inerente aceste greșeli, cu toate că nu aș vrea să le facem, dar le facem. În schimb, sunt puțin, așa, dezamăgit, pentru că am pierdut mingea cu ușurință. Trebuia să avem o concentrare mai mare și să ținem mai mult de minge. Noi, una-două, pierdeam mingea. Am făcut ce trebuia în prima repriză, am recuperat multe mingi la jumătatea terenului, chiar în terenul advers și ne-am creat multe situații de a marca. Dar în a doua repriză ne-au dominat, a aparținut lor”, a spus antrenorul echipei piteștene.

  • CFC Argeș, în amicalul cu Steaua: Straton (G. Micle 46′) – Tofan (R. Ciuciulete 75′), Esteban Orozco, Mih. Tudose, Borța (Rob. Boboc 43′) – Rădescu (G. Oprescu 86′), I. Nortey (Dinoci 57′) – P. Petrescu, Y. Pîrvu (M. Angelov 46′), P. Dulcea (Andr. Stoica 72′) – Buhăcianu (Bg. Rusu 62′).

În amicalele disputate în această perioadă de pregătire de iarnă, Campionii FC Argeș a înregistrat următoarele rezultate: 6-0 cu AFC Câmpulung Muscel, 3-2 cu Flacăra Horezu, 1-0 cu Concordia Chiajna, 1-1 cu Metaloglobus, 1-0 cu CS Mioveni și 1-1 cu Steaua.

CFC Argeș are șanse mici la play-off, însă nu pierde de tot speranța la a promova în prima ligă

Campionii FC Argeș se află abia pe locul 15 în Liga 2, cu 18 puncte acumulate în 15 meciuri și are șanse mici să prindă play-off-ul, primul obiectiv pe care îl are pentru acest sezon 2023/24.

În primul joc oficial din 2024, echipa lui Eugen Neagoe se deplasează la FK Miercurea Ciuc (locul 10, 22 puncte), partida urmând să încheie etapa a 16-a, luni, 26 februarie, începând de la ora 17:00. Cu orice rezultat în afară de victorie în acest meci, trupa piteșteană își ia adio de la play-off.

Totuși, chiar dacă ratează accederea în play-off, iar acolo vor ajunge trei echipe fără drept de promovare, atunci mai există o șansă de a prinde barajul de accedere în SuperLigă și din postura de participantă în play-out.

Concluziile lui Eugen Neagoe după amicalul Steaua – Campionii FC Argeș 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=BoNvrpMPhHM&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fargesfc.ro%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

 

Foto: Gabriela Neacșu / Campionii FC Argeș
Video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-cfc-arges-au-terminat-la-egalitate-amicalul-din-ghencea-19299861

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

Marius ANGHEL 19 Feb. 2024, 16:26 Liga 2
Pe aceeași temă