CFC Argeș s-a despărțit de Adrian Scarlatache și Denis Bujor! Ambii jucători merg la alte echipe din Liga 2, cu șanse mai mari la accederea în play-off

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 23:14 Liga 2
CFC Argeș s-a despărțit de Adrian Scarlatache și Denis Bujor! Ambii jucători merg la alte echipe din Liga 2, cu șanse mai mari la accederea în play-off

Ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, 12 februarie 2024, a adus două noi despărțiri de Campionii FC Argeș. Fundașii Adrian Scarlatache (37 ani) și Denis Bujor (19 ani) nu mai continuă cu trupa piteșteană, lucru comunicat oficial de către club.

Ambii vor continua în Liga 2. Scarlatache ajunge la Concordia Chiajna, iar Bujor merge la Unirea Slobozia, formații cu șanse mai mari la accederea în play-off.

În schimb, achiziile așteptate de Eugen Neagoe întârzie să apară, cu câteva zile rămase până la reluarea Ligii 2.

Adrian Scarlatache s-a despărțit de CFC Argeș și ajunge la Concordia Chiajna

Luni seară, în ultima zi a perioadei de transferuri, CFC Argeș a transmis despărțirea de fundașii Adrian Scarlatache și Denis Bujor, utilizați destul de puțin în prima parte a sezonului, dar menținuți, totuși, până acum în lot, cu puțin timp rămas până la reluarea campionatului.

Experimentatul Adrian Scarlatache, una dintre achizițiile din vară, a prins la CFC Argeș doar patru meciuri (178 minute) în primele 15 etape, cu CSM Alexandria (4-0), Gloria Buzău (2-0), Concordia Chiajna (0-1) și Ceahlăul (0-2), toate disputate în deplasare. În ultimele trei, cu Eugen Neagoe antrenor, a început ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. A fost integralist și în cele două partide ale echipe din această ediție a Cupei României, 2-1 cu Vedița Colonești și 0-1 cu FC Bihor Oradea.

Scarlatache, fost la Dinamo, Pandurii Târgu Jiu, Jiul Petroșani, CS Otopeni, Khazar Lankaran (Azerbaidjan), Astra, Kesla, Zira (ambele din Azerbaidjan), FC Hermannstadt și CS Mioveni, merge la Concordia Chiajna, potrivit clubului piteștean.

Concordia ocupă locul 8 în Liga 2, cu 22 de puncte acumulate în 15 etape, având șanse mai mari de a prinde play-off-ul decât CFC Argeș (locul 15, 18 puncte).

Denis Bujor se întoarce la Unirea Slobozia. Adrian Mihalcea spunea că nu are de ce să mai facă achiziții!

Denis Bujor a fost adus în vară după ce ultima dată evoluase la Unirea Slobozia. A prins 4 partide (94 minute) în campionat pentru CFC Argeș, cu CS Mioveni (0-0), CSC Șelimbăr (0-0), Unirea Slobozia (0-1) și Ceahlăul (0-2). În ultimele două a început ca titular, dar a fost înlocuit. În Cupă nu a evoluat.

Interesant este că Bujor se întoarce la Unirea Slobozia, pentru care a activat în partea secundă a sezonului trecut de Liga 2 în 6 meciuri (376 minute). În prima parte evoluase pentru Poli Iași în 13 jocuri din Liga 2 (496 minute).

”Clubul nostru s-a despărțit astăzi de Adrian Scarlatache și Denis Bujor. Adrian Scarlatache a fost cedat definitiv la Concordia Chiajna, iar Denis Bujor este de astăzi jucătorul Unirii Slobozia. Ambii au disputat câte 4 partide în tricoul alb-violet. Succes!”, a transmis CFC Argeș.

Nici Concordia, nici Unirea Slobozia nu au anunțat oficial, până la ora publicării articolului, aducerea lui Scarlatache, respectiv Bujor.

Interesant este că tocmai astăzi, Adrian Mihalcea, antrenorul Unirii Slobozia, îi declara redactorului Liga2.ro că nu are de ce să facă mai multe achiziții decât cele patru despre care se știa la acel moment. ”Nu aveam de ce să aducem mai mulți, nu mi-a stat prin cap acest lucru. Lotul a fost bine conturat din vară”, spunea Mihalcea, ”principalul” echipei clasate pe locul 2 în Liga 2, cu 31 de puncte, aproape calificată în play-off.

  • Spre deosebire de Scarlatache, Denis Bujor nu a fost inclus de Neagoe în lot pentru niciunul dintre cele două cantonamentele efectuate de CFC Argeș în această iarnă la Curtea de Argeș.

Opt plecări în total de la CFC Argeș, din lotul cu care s-au încheiat meciurile din 2023

În urma acestor două noi despărțiri, Campionii FC Argeș ajunge la opt plecări din lotul cu care încheia meciurile oficiale din 2023.

Grigore Turda (cedat la FC Voluntari), Adrian Grigore-Huideș, Bogdan Lazăr, Andrei Panait (revenit încă o dată la CS Mioveni), Andrei Zătreanu (împrumutat la CS Dinamo) și Dorian Bertrand sunt ceilalți jucători care s-au despărțit de echipa piteșteană în această iarnă.

Eugen Neagoe așteaptă noi achiziții, pe lângă cele trei făcute iarna aceasta

În schimb, la capitolul achiziții, CFC Argeș a comunicat următoarele mutări: Isaac Nortey, împrumutat de la CFR Cluj, Florin Borța, pus pe liber de Universitatea Craiova, și Petrișor Petrescu, împrumutat de la FC Hermannstadt.

Piteștenii au făcut o achiziție și pentru sezonul următor, din vară, anunțând că au bătut palma cu Cosmin Gladun, fundaș intrat în ultimele șase luni de contract cu CSC Dumbrăvița.

Eugen Neagoe a declarat în mod repetat în ultimele amicale ale echipei că își dorește încă doi sau trei jucători noi în lot. Nu vă ascund că îmi mai doresc cel puțin doi jucători, dacă nu trei. Sper să-i aducem, să fim mai puternici. Nu să aducem jucători ca să renunțăm la cei pe care îi avem, dar vreau să fim mai puternici”, spunea Neagoe.

Foto: Campionii FC Argeș, Răzvan Păsărică și Gabriel Neacșu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-gata-de-ultimele-meciuri-din-sezonul-regular-19299465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-si-metaloglobus-egale-intr-un-amical-jucat-la-albota-19299120

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-a-castigat-amicalul-cu-concordia-chiajna-19298873

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 23:14 Liga 2
Pe aceeași temă