Chindia a scăpat de interdicția la transferuri aplicată de FIFA în ziua în care a mai pierdut un jucător cu experiență! Inginerie financiară în cazul plecării lui Railean?

Bogdan ISTRATE 24 Jan. 2024, 11:36 Liga 2
Chindia a scăpat de interdicția la transferuri aplicată de FIFA în ziua în care a mai pierdut un jucător cu experiență! Inginerie financiară în cazul plecării lui Railean?

FIFA a ridicat, marți, 23 ianuarie 2023, interdicția la transferuri în cazul Chindiei Târgoviște, după ce s-a confirmat plata restanței către fostul jucător al clubului până în vară, Rassambek Akhmatov, în cuantum de aproximativ 22.000 de euro.

Clubul dâmbovițean s-a lăudat imediat pe pagina de Facebook, după ce anterior nu menționase sub nicio formă aplicarea blocajului de către forul internațional, dezvăluit de Liga2.ro în prima parte a lunii decembrie a anului trecut și confirmat de FIFA după o lună.

”FIFA a anunțat astăzi (n.r. – 23 ianuarie) clubul Chindia Târgoviște și FRF că interdicția la transferuri a fost ridicată”, a informat Chindia.

Litigiul Chindiei cu Akhmatov, la FIFA, stins cu bani primiți în urmă lăsării lui Railean la Dinamo!

Chindia poate efectua acum transferuri, însă jucătorii nu sunt tentați să vină și să semneze în actualele condiții incerte în care se află clubul la toate capitolele.

Plata pentru Akhmatov, ajuns de zilele trecute la Gloria Buzău, s-ar fi făcut vinerea trecută, din ”fonduri provenite din mediul privat, de la un sponsor”, după cum s-a exprimat președintele Lorin Petrescu într-o emisiune a postului Columna TV, luni seară.

Sursele Liga2.ro spun că plata restanțelor către Akhmatov are legături strânse cu plecarea lui Dorin Railean la Dinamo. Transferul ar fi fost intermediat de un târgoviștean, fost sponsor al Chindiei, Cătălin Mișu, acum implicat la clubul bucureștean. Mișu ar fi convins un om de afaceri din Capitală să ofere Chindiei aproximativ 100.000 de euro, sub formă de sponsorizare, cu plata în trei tranșe, prima achitată pe loc.

Din micuța învârteală pe baza plecării portarului Republicii Moldova la gruparea din prima ligă ies bine toți cei implicați direct: Petrescu e mulțumit că a rezolvat cu Akhmatov, Dinamo că nu a plătit pentru jucător, iar Mișu că a putut ajuta clubul din orașul său, unde a fost refuzat să vină sponsor în vară. Rămâne de văzut dacă celelalte tranșe vor fi achitate și ele și unde vor ajunge banii.

Andrei Șerban, și el spre Dinamo?

Andrei Șerban rămâne liber de contract, așa cum l-au declarat Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF în primă instanță, la 12 decembre 2023.

Chindia a pierdut ieri ultima șansă pe plan intern, la Comisia de Recurs a FRF, de a-l bloca pe jucător, chit că i se achitase un singur salariu restant, cel aferent lunii octombrie.

Șerban ar putea face și el pasul spre… Dinamo, așa că n-ar fi exclus ca și litigiul financiar să fie stins prin ”ingineria” descrisă mai sus.

Șerban a fost crescut de Chindia, este la al optulea sezon în care evoluează pentru echipa de seniori, iar în actuala ediție de campionat are 12 meciuri disputate în Liga 2 și a marcat 2 goluri.

Lorin Petrescu, ironii ieftine la TV

Președintele Chindiei, Lorin Petrescu, și-a dat din nou în petic într-o apariție publică, luni seară, la emisiunea Sportshow a postului local Columna.

Întrebat de moderator de ce clubul nu comunică mai mult, Petrescu, patronul unei societăți comerciale abonată la contractele cu statul, a oferit un răspuns de colțul străzii, nedemn de poziția pe care o ocupă la Chindia: ”O să facem conferință de presă, mâine de la 3 la 2. Ha, ha (n.r. – râde).

Atitudinea sa a fost taxată imediat de moderator, dar mai ales de suporteri, pe rețelele socializare.

Altfel, deși anunțată pentru marți, decizia asociaților în cazul numirii lui Marcel Ghergu în funcția de director sportiv la Chindia a întârziat să apară.

Chindia a anunțat despărțirea de Dorian Răilean, Alexandru Gîț, Christian Rutjens și Vlad Prejmerean

De notat și că clubul a postat un anunț sec în care mulțumește jucătorilor de care s-a despărțit în ultimele zile, dar abia după materialul publicat în acest sens de Liga2.ro.

”Mulțumim, Dorian Răilean, Alexandru Gîț, Christian Rutjens și Vlad Prejmerean!
Clubul Chindia Târgoviște a ajuns la un acord pentru rezilierea contractelor pe cale amiabilă cu Alexandru Gîț, Chiristan Rutjens și Vlad Prejmerean.
Dorian Răilean a fost transferat la Dinamo București.
Mult succes în carieră!”, a comunicat Chindia.

Portarul Railean (30 ani) a fost utilizat în 14 din cele 15 meciuri (1260 minute) disputate de Chindia în prima parte a actualei ediții a Ligii 2, fundașul Gîț (26 ani) a jucat în 10 meciuri (782 minute), mijlocașul Prejmerean (25 ani) a fost utilizat în toate cele 15 meciuri (1155 minute), a fost căpitan în multe dintre ele și a înscris un gol, în 1-2 cu Corvinul, iar fundașul Rutjens (26 ani) a prins 1 meci în Liga 2 (46 minute). Acesta din urmă a și debutat la noua sa echipă, Hamrun Spartans, din prima ligă din Malta, pentru care a evoluat în 12 minute pe final într-o partidă desfășurată la 20 ianuarie.

  • Chindia a mai informat public în această iarnă că s-a despărțit de Cătălin Golofca, Alex Militaru și Alberto Călin.

Foto: Chindia Târgoviște și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorian-railean-s-a-despartit-de-chindia-si-a-ajuns-la-dinamo-19297995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-l-a-pierdut-pe-dorian-railean-19297974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-viitorul-pandurii-au-interdictie-la-transferuri-de-la-fifa-19297380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-blocata-de-fifa-la-transferuri-si-legitimari-19295995

Bogdan ISTRATE 24 Jan. 2024, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă