Corvinul s-a despărțit de un al treilea jucător, de ”unul dintre cele mai importante transferuri din această vară, la nivelul Ligii a doua”

Marius ANGHEL 30 Jan. 2024, 16:41 Liga 2

Corvinul Hunedoara nu a punctat până acum la capitolul achiziții în această campanie de iarnă, însă este mai activă la capitolul despărțiri.

Nou-promovata în Liga 2 situată pe locul 2 după primele 15 etape ale sezonului regular și-a încheiat colaborarea și cu estonianul Ilja Antonov (31 de ani), ajungând, astfel, la trei plecări.

  • Echipa antrenată de Florin Maxim se pregătește de al treilea amical din această perioadă de pregătire, pentru ca apoi să plece în cantonamentul din Turcia, unde se află deja CSC Șelimbăr (locul 1), Gloria Buzău (locul 5), Ceahlăul Piatra Neamț (locul 9) și FK Miercurea Ciuc (locul 10).

Ilja Antonov s-a despărțit de Corvinul

Față de lotul cu care a încheiat prima parte a sezonului de Liga 2, meciurile din 2023, Corvinul s-a despărțit de fundașul brazilian Elton Constantino da Silva (34 de ani), ajuns la CSM Reșița (Liga 2), de mijlocașul Rafael Pocioian (18 ani), împrumutat la CSM Jiul Petroşani (Liga 3), și, mai nou, de mijlocașul estonian Ilja Antonov.

Antonov era prezentat la finalul lunii iunie a anului 2023 cu mare fast de nou-promovata în Liga 2, în fața Castelului Corvinilor. Clubul se mândrea cu aducerea estonianului la acest nivel fotbalistic, în special că avea 48 de selecții la națională.

Corvinul susținea, singură, la acel moment, că ”a reuşit unul dintre cele mai importante transferuri din această vară, la nivelul Ligii a doua”.

Atât de important a fost jucătorul adus de impresarul favorit al clubului încât acesta a prins în Liga 2 doar trei jocuri ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. În totalul de 15 etape din prima parte a sezonului a prins 10 meciuri și a strâns 272 de minute pe teren. În plus, în Cupa României, din cele cinci jocuri disputate de Corvinul în această ediție, estonianul a prins lotul de patru ori și doar o dată a fost utilizat, circa 30 de minute în finalul meciului cu Chindia (2-0).

”Clubul nostru și Ilja Antonov au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă. Sosit în vara anului trecut la Hunedoara, mijlocașul eston a bifat 11 apariții în tricoul echipei noastre, în actuala stagiune.
Îi mulțumim pentru munca depusă în alb-albastru și îi dorim mult succes în continuare!
Aitäh ja edu, Anto!”, a informat Corvinul.

În cele trei amicale disputate de hunedoreni în 2024, Antonov nu a fost utilizat. În primele două a fost anunțat ca accidentat, iar în ultimul nu s-a mai transmis nimic despre el. Neutilizat în aceste trei jocuri a fost și Alexandru Neacșa, iar despre el Florin Maxim a vorbit public și spunea că este în refacere după o accidentare.

  • În România, Ilja Antonov a mai jucat pentru FC Hermannstadt, în prima ligă și Cupa României, în sezonul 2018-2019, iar înainte să ajungă la Corvinul evoluase pentru Nomme Kalju, formație din prima ligă din Estonia.

Hunedorenii nu au prezentat nicio achiziție, însă Lucas Câmpan l-a convins pe Florin Maxim

Astfel, dacă a doua clasată din Liga 2 a ajuns la trei despărțiri în această iarnă, la capitolul achiziții încă nu a anunțat nimic oficial.

Pe lângă Alexandru Stupu şi Ianis Răducanu, juniori aduși din cadrul clubului, Florin Maxim l-a testat în amicale și pe Lucas Câmpan, un tânăr care aparține de Atletico Arad și care a activat la Progresul Pecica și CS Socodor, în Liga 3. Acesta ar fi primul jucător achiziționat de Corvinul în această iarnă, însă momentul nu a fost prezentat oficial.

”Au nevoie de timp să se acomodeze cu ceea ce le cerem, dar sunt copii cu potenţial şi cred că, cu puţină răbdare, pot să apară în rândul echipei noastre. Avem exemple în acest sens, aşa că ei nu trebuie decât să se pregătească la fel de bine. Cât despre Lucas, el va rămâne alături de noi, e un copil bun, inteligent, care ştie ce îşi doreşte. E conştient că nu e postul pe care a jucat la juniori, până acum, dar se adaptează uşor-uşor, ţine la ce îi cerem. Are şi o tehnică bună, un fizic bun pentru vârsta sa, mi-a plăcut”, spunea Maxim despre cei trei juniori enumerați mai sus, după amicalul cu ACS Mediaș.

Cei trei nigerieni despre care agentul cu care colaborează Corvinul, Bogdan Apostu, anunța încă de la începutul anului că au semnat cu clubul nu sunt nici acum în lotul lui Florin Maxim!

Am ţinut să păstrăm lotul cu care am lucrat până acum, iar pentru perioada care urmează ne-am propus niște ţinte, niște jucători, dar să vedem dacă putem să-i aducem, dar nu vor fi mari schimbări în cadrul lotului. Sincer, în perioada asta avem ținta de a identifica niște juniori buni, de calitate, ca să ne ajute și pe viitor. Câteva nume avem în cap, dar să vedem dacă putem să-i și aducem, spunea Maxim la reunirea Corvinului.

Urmează amicalul cu FC Bihor Oradea

Altfel, Corvinul va disputa miercuri, 31 ianuarie, al patrulea amical din 2024, contra FC Bihor Oradea (locul 1 în Seria 8 din Liga 3), de la ora 12:00, pe stadionul CFR din Simeria, unde au avut și precedentele trei jocuri și unde hunedorenii s-au pregătit în mare parte în acest an.

Anterior, a doua clasată din Liga 2 a jucat cu Unirea Dej (Liga 2, 0-0), ACS Mediaș (Liga 3, 1-0) și CSC Dumbrăvița (Liga 2, 5-1).

Corvinul va pleca în cantonament în Turcia, din 3 până în 13 februarie, unde se vor disputa trei amicale, cu Miedz Legnica (locul 8 în liga a doua din Polonia / 6 februarie), FC Rustavi (liga trei din Georgia / 9 februarie) și FK Andijon (locul 7 în prima ligă din Uzbekistan / 12 februarie).

Foto: Cătălin Crăciun, Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-spulberat-csc-dumbravita-intr-un-amical-19298191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-la-limita-amicalul-cu-acs-medias-19298020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-unirea-dej-egale-intr-un-amical-disputat-la-simeria-19297857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/elton-da-silva-a-semnat-cu-csm-resita-19297336

Marius ANGHEL 30 Jan. 2024, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă