Prima achiziție a Corvinului în 2024: un jucător care l-a convins rapid pe Florin Maxim. ”Talentat, cu fizic foarte bun, inteligent, care ştie ce îşi doreşte”

Marius ANGHEL 01 Feb. 2024, 16:08 Liga 2
Prima achiziție a Corvinului în 2024: un jucător care l-a convins rapid pe Florin Maxim. ”Talentat, cu fizic foarte bun, inteligent, care ştie ce îşi doreşte”

Corvinul Hunedoara și-a prezentat oficial, în prima zi a lunii februarie, prima achiziție pentru partea a doua a sezonului de Liga 2 2023/24.

Nu este o noutate, fiindcă antrenorul Florin Maxim comunicase de ceva timp că tânărul Lucas Câmpan l-a convins să-l mențină în lot, însă acum clubul a anunțat semnarea contractului cu mijlocașul.

Lucan Câmpan, prima achiziție oficială a Corvinului în 2024

Lucan Câmpan nu a fost prezent la Corvinul încă de la reunirea echipei, din 8 ianuarie, însă s-a alăturat ulterior lotului și a fost utilizat de Florin Maxim în toate cele patru amicale disputate de echipă până în acest moment, în 0-0 cu Unirea Dej, 1-0 cu ACS Mediaș, 5-1 cu CSC Dumbrăvița și 2-0 cu FC Bihor Oradea.

După primul joc, Maxim declarat despre el: ”E un jucător talentat, cu un fizic foarte bun, născut în 2007, am spus că dorim să ne îmbunătăţim la acest capitol, pentru sezonul ce urmează… A avut o prestaţie bună, pe un post pe care nu e neapărat obişnuit. Sunt mulţumit de aportul lui, rămâne să vedem exact situaţia sa.”

Antrenorului i-au mai trebuit câteva antrenamente și amicalul cu ACS Mediaș pentru a trasmite despre Câmpan că l-a impresionat și îl păstrează în lot: ”Despre Lucas, el va rămâne alături de noi, e un copil bun, inteligent, care ştie ce îşi doreşte. E conştient că nu e postul pe care a jucat la juniori, până acum, dar se adaptează uşor-uşor, ţine la ce îi cerem. Are şi o tehnică bună, un fizic bun pentru vârsta sa, mi-a plăcut.”

Câmpan a fost utilizat de fiecare dată în echipa de start și pus să joace în banda stângă, ca mijlocaș.

Împrumutat pe un an și jumătate de la CS Socodor

Tânărul care tocmai a fost prezentat de Corvinul are 17 ani, a crescut la Atletico Arad și, în ciuda vârstei sale, a jucat deja la seniori, în Liga 3, pentru Progresul Pecica și CS Socodor.

La echipa hunedoreană, Lucas Câmpan vine sub formă de împrumut de la CS Socodor, durata nefiind comunicată de către club. Liga2.ro a aflat că ar fi vorba de un contract valabil pe un an și jumătate și Corvinul va avea procent dintr-o viitoare vârzarea a sa.

”Juniorul în vârstă de 17 ani a semnat o înțelegere cu clubul nostru!
Crescut de Atletico Arad, Câmpan a evoluat, la nivel de seniori, pentru Progresul Pecica și vine la Hunedoara, sub formă de împrumut, de la CS Socodor, gruparea de Liga a treia, pentru care a marcat de șase ori în prima parte a campionatului seriei a opta.
În plus, în luna august a anului trecut, el a reprezentat România U17 la Syrenka Cup, din Polonia.
Bine ai venit și multă baftă, Lucas!”, sună anunțul Corvinului.

Trei plecări de la Corvinul iarna aceasta

La capitolul despărțiri, clubul hunedorean are trei nume până în acest moment.

Au plecat de la Corvinul, față de lotul cu care a încheiat prima parte a sezonului de Liga 2, meciurile din 2023, fundașul brazilian Elton Constantino da Silva (34 de ani), ajuns la CSM Reșița (Liga 2), mijlocașul Rafael Pocioian (18 ani), împrumutat la CSM Jiul Petroşani (Liga 3), și mijlocașul estonian Ilja Antonov (31 de ani).

Foto: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-fc-bihor-intr-un-amical-disputat-la-simeria-19298517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-important-pentru-transformarea-corvinului-in-club-de-drept-privat-19298470

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilja-antonov-s-a-despartit-de-corvinul-19298411

Marius ANGHEL 01 Feb. 2024, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă