Elton da Silva, oficial la CSM Reșița, unde va juca alături de fratele său geamăn. ”A contat mult în alegerea lui faptul că aici erau Erico și Flavius Stoican”

Marius ANGHEL 12 Jan. 2024, 15:41 Liga 2
Elton da Silva, oficial la CSM Reșița, unde va juca alături de fratele său geamăn. ”A contat mult în alegerea lui faptul că aici erau Erico și Flavius Stoican”

CSM Reșița și-a prezentat oficial prima achiziție din această iarnă. Brazilianul Elton Constantino da Silva (34 de ani) a semnat contractul cu trupa bănățeană, după ce în ultimul an a evoluat la Corvinul Hunedoara, și va lucra din nou cu antrenorul Flavius Stoican și va evolua alături de fratele său geamăn Erico Constantino da Silva (foto principal, făcându-i poză lui Elton).

Liga2.ro a scris de zilele trecute despre această mutare, confirmată de reșițeni și la reunire, însă prezentarea oficială a avut loc astăzi, vineri, 12 ianuarie 2024.

Elton da Silva s-a despărțit de Corvinului și continuă tot în Liga 2, la CSM Reșița

Elton da Silva și-a încheiat colaborarea cu Corvinul în această iarnă, la un an de la semnarea contractului.

În vară a promovat cu hunedorenii din Liga 3, iar în această primă parte de sezon de Liga 2 a prins doar 3 meciuri, totalizând 118 minute, după ce s-a accidentat în chiar jocul de debut în campionat, contra Ceahlăului (2-1). A mai prins partidele cu Viitorul Pandurii (1-2) și CS Mioveni (0-2), prima ca titular și a doua din postura de rezervă, singurele în care Corvinul a pierdut.

”FC Corvinul 1921 Hunedoara şi fundaşul central brazilian Elton Silva au ajuns la un acord de încetare a colaborării.
Sosit iarna anului trecut la Hunedoara, Elton a pus umărul la promovarea echipei noastre în Liga secundă, bifând 13 meciuri şi 2 goluri în cel de-al treilea eşalon. În actuala stagiune, el a bifat minute în trei partide pentru „corbii albaştri”.
Îi mulțumim pentru munca depusă în alb-albastru și îi dorim mult succes în continuare!
Obrigado e boa sorte, Elton!”, sună anunțul despărțirii Corvinului de către brazilian.

Cristian Bobar, despre achiziționarea lui Elton: ”Deja s-a acomodat”

Brazilianul care merge pe 35 de ani este fratele geamăn al lui Erico Constantino da Silva, care a semnat și el cu echipa lui Flavius Stoican la începutul lunii noiembrie, după ce se despărțise în vară de UTA.

Cei doi frați, ambii fundași centrali, vor juca, astfel, din nou în aceeași echipă, după ce au mai făcut-o în Liga 1, la Pandurii Târgu Jiu, în sezoanele 2013-2014 și 2014-2015.

Faptul că va juca din nou alături de fratele său a fost unul dintre motivele pentru care Elton a acceptat oferta Reșiței. Acesta a semnat un contract valabil pe un an cu trupa din Valea Domanului.

”Mă bucur că am reușit să semnăm acest contract cu Elton. Este un jucător pe care noi ni l-am dorit. Flavius a mai lucrat cu el în urmă cu câțiva ani, la Pandurii Târgu Jiu, în Liga 1. Îl cunoaște foarte bine. Este și frate-su aici și sunt bucuroși, din ce mi-au zis, că au posibilitatea să joace din nou împreună. Sper să o facă mult și să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Cred că a contat mult în alegerea lui faptul că aici erau Erico și Flavius Stoican și deja s-a acomodat bine, din ce am văzut, într-o zi-două, de când este aici”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Cristian Bobar.

”Elton Constantino da Silva se alătură familiei rossonere!
Fundaş central
Ultimul club: Corvinul Hunedoara
Mult succes!”, sună anunțul sec al clubului din Reșița.

  • În România, Elton Constantino da Silva a jucat pentru Pandurii Târgu Jiu, FC Voluntari și Corvinul Hunedoara, iar în cariera sa a mai evoluat la formațiile braziliene Taubaté, Ferroviária, São Bento, Mirassol-SP, São Caetano, América-RN, Hercílio Luz și Metropolitano, dar și la Zalgiris, în Lituania.

Elton da Silva, prima achiziție a iernii pentru CSM Reșița

Elton da Silva este prima achiziție a CSM Reșița în această iarnă. La reunire a avut și alți jucători noi, însă cu aceștia încă nu s-a semnat contractul. Este vorba despre olandezul Alfred Mensah și belgianul Luca Napoleone. La echipă a revenit și portarul Paul Mereu, din împrumutul de la Voința Lupac.

Clubul s-a despărțit în urmă cu o lună de fundașul Cornel Ardei, mijlocașii Ionuț Popescu, Sebastian Velcotă și Laurențiu Maxim și atacanții Joseph Godwin și Tudor Cociș. O poate face și de portarul Cătălin Căpățînă, aflat în probe la Poli Iași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-avut-29-de-jucatori-la-reunirea-din-2024-19297224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gemenii-erico-si-elton-da-silva-vor-juca-din-nou-impreuna-19297000

Marius ANGHEL 12 Jan. 2024, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă