Corvinul își știe toți adversarii din amicalele cantonamentului din Turcia. Mutarea la Simeria a hunedorenilor a stârnit reacții aprinse

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 17:53 Liga 2

Corvinul s-a mutat cu antrenamentele la Simeria și între timp și-a stabilit programul complet de pregătire din stagiul pe care îl va efectua de la începutul lunii februarie în Turcia.

Hunedorenii își cunoșteau la reunirea din 8 ianuarie doi dintre adversarii pe care îi va întâlni în Antalya, iar acum îl știu și pe al treilea.

Adversari din Polonia, Georgia și Uzbekistan pentru Corvinul în cantonamentul din Turcia

Clasata pe locul 2 în Liga 2 în acest moment este una dintre puținele echipe din campionat care în această iarnă va efectua un cantonament extern. Din 3 februarie și până în 13 februarie, Corvinul se va afla într-un stagiu de pregătire în Antalya, Turcia, acolo unde va disputa și trei jocuri amicale.

Pe doi dintre adversari îi știa de ceva timp, pe Miedz Legnica (locul 8 în liga a doua din Polonia), cu care va juca în data de 6 februarie, şi FK Andijon (locul 7 în prima ligă din Uzbekistan), pe care îl va întâlni la 12 februarie. Acum a comunicat și pe cel de-al treilea.

Este vorba despre FC Rustavi, echipă care a terminat pe locul 3 campionatul ligii a treia din Georgia și a ratat promovarea în urma barajului jucat cu FC Lokomotivi Tbilisi, antepenultima din liga secundă. Corvinul o prezintă ca o formație din liga secundă din Georgia și urmează să joace contra ei în data de 9 februarie.

”Avem stabilit și cel de-al treilea adversar în amicalele pe care le vom susține în cantonamentul din Antalya. Programul complet:
Miedz Legnica (Liga a doua din Polonia) – 6 februarie
FC Rustavi (Liga a doua din Georgia) – 9 februarie
FK Andijon (prima ligă din Uzbekistan) – 12 februarie
Corviniștii vor lua calea Turciei pe 3 februarie și vor fi cantonați în sudul țării până pe 13 februarie. Hai, Corvinu`!”, informează Corvinul.

”În Antalya avem zece zile de antrenamente, acolo știm cu toții că sunt alte condiţii, plus trei amicale cu echipe bune, din care vrem să ne întoarcem cu lucruri pozitive, iar băieții să simtă și un adversar extern, să le crească stima de sine și încrederea în ei”, spunea Florin Maxim la reunirea Corvinului, despre ce vrea de la cantonamentul din Turcia.

Corvinul joacă patru amicale în țară până la plecarea în Turcia

Până să plece în acest stagiu extern, Corvinul va disputa patru amicale, cu Unirea Dej (20 ianuarie, la Simeria), ACS Mediaş (23 ianuarie, la Sibiu), CSC Dumbrăviţa (26 ianuarie, la Hunedoara) şi FC Bihor Oradea (31 ianuarie, la Hunedoara).

Între timp, față de primele ședinte de pregătire din 2024, Florin Maxim și stafful său conduc antrenamentele pe terenul stadionului din Simeria. Mutarea în orașul apropiat de Hunedoara a stârnit tot felul de reacții din partea suporterilor echipei, mai ales după o postare pe Facebook a primarului Simeriei.

Corvinul a și reacționat pentru a calma spiritele. ”Mulţumim Primăriei oraşului Simeria şi Consiliului Local Simeria pentru deschiderea arătată în aceste zile, odată cu solicitarea de către clubul nostru a punerii la dispoziţie a bazei sportive din localitate, pentru efectuarea antrenamentelor şi disputarea partidelor de verificare din această perioadă. Menţionăm că această măsură a fost luată pentru a proteja suprafaţa de joc de pe arena „Michael Klein”. Hai Corvinu`!”, a transmis clubul.

La acest mesaj, Florin Micu a comentat astfel pe pagina de Facebook a Corvinului: Din virala postare a primarului din Simeria nu suna așa… Suna că echipa va juca acolo până va reveni pe noul stadion… În postare se zice de viitor, nu câteva meciuri și antrenamente. Să vedem acum cine minte, voi sau ăla. Vedem unde se va juca primul meci din campionat… dacă e la Simeria, e clar… Ați făcut postarea doar pentru a calma spiritele.”

”Din punctul meu de vedere, acesta este comunicatul oficial al clubului, după el mă iau. Știu prea bine că e o perioadă complicată, un an electoral cu cinci rânduri de alegeri, interese politice divergente majore, multe informații aruncate „să vedem reacțiile”, extraordinar de multe propuneri contradictorii, o bătălie caracterizată de risipă fără limite de energii pozitive. Am renunțat să mai reacționez „la cald” și fără să fiu sigur că informația este obiectivă și prezentată de către un reprezentant autorizat al entității vizate de respectiva afirmație”, a scris și Alin Barna, fost președinte CD al CS Hunedoara, actuala Corvinul.

Spirite încinse la Hunedoara după ce primarul Simeriei a anunțat că echipa lui Maxim se va antrena și va juca pe stadionul din Simeria

Primarul Simeriei, Iulius Gelu Bedea, scrisese cu o zi înainte faptul că echipa din Liga 2 se va antrena și va susține meciuri de fotbal la Simeria, dând de înțeles că acolo vor fi disputate și partide din Liga 2, până când noul stadion ”Michael Klein” va fi gata.

”F.C. CORVINUL HUNEDOARA își va desfășura antrenamentele și meciurile de fotbal la Simeria!
Astăzi au fost încheiate formele legale astfel încât Fotbal Club Corvinul Hunedoara să-și desfășoare antrenamentele și meciurile la stadionul CS CFR Simeria, începând de luni 15.01.2024 până la finalizarea lucrărilor de modernizare și construcție a noii arene de fotbal Michael Klein din Municipiul Hunedoara.
Prin această colaborare deschisă, ne vom sprijini reciproc, astfel încât să înființăm în acest an liga IV la CS CFR Simeria.
De asemenea CS CFR Simeria va avea numai de câștigat, atât în ceea ce privește modernizarea bazei sportive dar și financiar.
Începând din acest an și în special în anii următori Orașul Simeria va găzdui numeroase meciuri de fotbal importante, care vor aduce mulți vizitatori, iar simerienii iubitori de fotbal vor putea participa la aceste meciuri.
Mulțumesc primarului Municipiului Hunedoara Dan Bobouțanu pentru că a ales Simeria și președintelui Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor pentru susținerea acestui demers. Sper ca și în acest an FC Corvinul Hunedoara să ne ofere meciuri frumoase. Sunt convins că și simerienii vor fi alături și vor susține această frumoasă echipă.
După cum probabil cunoașteți, stadionul de forbal CORVINUL din Hunedoara va fi demolat în acest an pentru a se construi un nou stadion modern, proiect finanțat din fonduri guvernamentale. Cu această ocazie vor fi realizate investiții în infrastructura sportivă a CS CFR Simeria, astfel încât baza sportivă să fie omologată pentru liga 2 de fotbal”, transmitea Iulius Bedea.

La finalul anului trecut, primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, transmitea că echipa va juca la Călan din momentul în care arena ”Michael Klein” va începe a fi demolată și până va fi gata. ”Echipa va termina campionatul la Hunedoara, dar pentru sezonul următor, cel mai probabil, va juca la Călan. Vor fi necesare ceva investiții la stadionul de acolo, dar vom fi la doar 15 kilometri distanță de Hunedoara. Echipa nu va călători mult, suporterii la fel, cred că vom avea toate condițiile să repetăm rezultatele din acest sezon, poate chiar să le depășim”, spunea Bobouțanu pentru Liga2.ro.

Primarul Simeriei și oficialii Corvinului, Dan Colesniuc și Anton Heleșteanu, în vizită la stadionul CFR din Simeria, unde acum echipa din Liga 2 se antrenează și va juca amicale.

Imagini de la ședința de pregătire a Corvinului susținută în data de 16 ianuarie la Simeria:

https://www.youtube.com/watch?v=xjcyBiMCG8A

Foto și video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-inca-un-fotbalist-roman-pleaca-de-la-o-varsta-frageda-in-italia-s-a-ridicat-la-csc-dumbravita-insa-timisenii-nu-se-aleg-cu-nimic-de-la-bologna-19297607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/elton-da-silva-a-semnat-cu-csm-resita-19297336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-s-a-reunit-cu-21-de-jucatori-prima-plecare-e-unul-dintre-cei-mai-experimentati-fotbalisti-din-lot-florin-maxim-a-fost-o-vacanta-cam-lunga-dar-benefica-19296969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-achizitii-ale-corvinului-in-aceasta-iarna-sunt-trei-nigerieni-19296709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-isi-schimba-forma-de-organizare-pentru-a-putea-promova-19296704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-stie-unde-va-juca-acasa-pe-durata-constructiei-noii-arene-din-hunedoara-19296673

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă