Corvinul leagă victoriile și în amicalele din Turcia. Ultima victimă: o echipă din Georgia. Florin Maxim a vorbit despre starea medicală a căpitanului Neașca

Marius ANGHEL 10 Feb. 2024, 12:12 Liga 2
Corvinul leagă victoriile și în amicalele din Turcia. Ultima victimă: o echipă din Georgia. Florin Maxim a vorbit despre starea medicală a căpitanului Neașca

Corvinul a câștigat și al doilea amical dintre cele pe care le are stabilite în cantonamentul din Turcia. Vineri, a doua clasată din Liga 2 a trecut cu scorul de 2-0 (1-0) de FC Rustavi, o nou-promovată în liga a doua din Georgia.

Urmează încă un test pentru echipa antrenată de Florin Maxim și apoi revenirea în țară.

Corvinul, victorie cu FC Rustavi, în al doilea amical din Turcia

Golurile marcate de Corvinul în fața georgienilor de la Rustavi au fost reușite de Timotei Mitran și Marius Lupu.

Primul a punctat în minutul 29, după ce a scăpat singur cu portarul advers, în urma unei degajări lungi a goalkeeperului Blaga. Corviniștii au avut mai multe șanse de a puncta, cea mai mare aparținându-i lui Pop, care a nimerit bara cu o lovitură de cap.

Lupu a majorat diferența în debutul părții secunde, când a urmărit o minge respinsă în lateral la un șut al lui Hergheligiu și a trimis în plasă.

Iată ce a transmis Corvinul despre amicalul cu georgienii:

”Primele 45 de minute ale testului de astăzi au aparținut, aproape în totalitate, echipei noastre. Deși au intrat mai greu în meci, corviniștii au „punctat” printr-o prezenţă consistentă în jumătatea adversă şi după o succesiune de lovituri de la colţul terenului, au avut trei şanse de a marca, prin Adrian Nicoale, Lupu şi Pop – cel din urmă lovind bara, cu o lovitură de cap, mingea ricoşată fiind apoi trimisă peste poartă de Lupu, din doar câţiva metri. Insistenţele au dat roade însă în minutul 29, când Blaga a trimis o degajare lungă, un fundaş adversar a trecut pe sub minge, iar Mitran a profitat şi a înscris din postură de „unu la unu” cu portarul gruzinilor. La scurt timp, Bradu a avut şansa lui 2-0, dar a trimis, cu capul, peste, din centrul careului – o centrare venită de la Iacob, pentru ca până la pauză şi Sebastian Ion să se mai înscrie pe „lista” celor care puteau majora diferenţa, „Elektra” trimiţând însă prea moale, din zece metri.

În actul secund, alb-albaştrii au făcut exact ceea ce nu reuşiseră în primele minute ale întâlnirii: au început tare şi „sus”, astfel că la scurt timp de la reluare au şi făcut 2-0, prin Lupu. „Şeptarul” nostru a urmărit bine un şut puternic al lui Hergheligiu, respins în lateral de portar, şi a trimis în plasă. Suficient cât Florin Maxim să opereze mai multe modificări în minutele ce au urmat, astfel că ocaziile la poarta grupării georgiene s-au mai rărit. Acelaşi Hergheligiu a reluat, plasat, din alergare, pe lângă poartă, o minge venită din dreapta de la Pop, pentru ca în minutele de final, Coman să mai pericliteze poarta adversă, asta în condiţiile în care „activitatea” la buturile opuse a fost una timidă, cu doar două „şarje” ale celor de la Rustavi, în minutele de final.”

Florin Maxim: ”Ţinând cont că am început cu o linie de fund schimbată faţă de prima partidă, chiar ne-am descurcat bine”

Corvinul a utilizat următorii jucători: Blaga (D. Roman 63) – Fl. Iacob (Ant. Manolache 46), D. Pop (Y. Răducanu 83), Ad. Nicolae (Lică 70), Seb. Ion (T. Mitran 63) – Lupu (Câmpan 63), Bradu (M. Coman 46), M. Chindriş (cpt.), Nic. Pîrvulescu (Hrezdac 46), T. Mitran (Velisar 46) – Hergheligiu (Predică 83).

Florin Maxim a remarcat că defensiva, una schimbată față de cea utilizată în cele mai multe rânduri, s-a descurcat bine și a spus, chiar dacă știe că devine obositor, că este mulțumit de jucătorii săi și că nu are ce să le spună, în sensul de a le reproșa.

”Un nou meci bun, în faţa unui adversar destul de arţăgos. Ţinând cont că am început cu o linie de fund schimbată faţă de prima partidă, chiar ne-am descurcat bine. Nu le-am dat foarte multe şanse să se exprime, am făcut presing cât am rezistat fizic, dar, din nou, mi-aş fi dorit să mai fructificăm din ocaziile avute. Mai ales în prima repriză, când am avut şi faze fixe multe şi ocazii unu la unu… acum, la fel de adevărat e că, putem să punem pe seama oboselii astfel de execuţii mai puţin reuşite, sau lipsa de luciditate, dar poate vin golurile în meciurile oficiale, nu?! Chiar dacă mă repet şi probabil devin obositor, sunt foarte mulţumit de cum răspund băieţii, nu am ce să le spun. Mai avem un amical, cu un adversar de primă ligă, mă interesează să ieşim cu bine din el şi să terminăm, implicit, bine acest cantonament, pentru a ne pregăti cum se cuvine pentru meciul cu CSM Slatina”, a declarat antrenorul nostru, Florin Maxim.

Alexandru Neacșa ”e bine”

În cantonament se află și mijlocașul Alexandru Neacșa, una dintre piesele importante ale echipei în ultimele sezoane, inclusiv în prima jumătate a actualei ediții a Ligii 2. Acesta nu a jucat în niciun meci amical dintre cele disputate de Corvinul în această iarnă, inclusiv cele din țară, deloc puține.

Alex e bine, ultimele două sesiuni de antrenament le-a dus foarte bine, a avut acea inflamaţie la tendon, e o accidentare destul de păcătoasă, pentru că ai impresia că eşti bine, dar după efort e posibil să ai probleme. Tocmai de aceea, nu am riscat, în ciuda faptului că terenurile aici arată bine, vrem ca el să fie bine pentru meciurile oficiale”, a comentat Maxim, care, cel mai probabil, nu-l va forța pe Neacșa nici în restul amicalelor rămase până la reluarea Ligii 2.

Cinci victorii la rând pentru Corvinul în șase amicale jucate în total

Pentru Corvinul, acesta a fost al doilea amical jucat în cantonamentul din Turcia, după 1-0 cu Miedz Legnica (locul 8 din 18 în liga secundă din Polonia). Va mai avea încă un test până la revenirea în țară, în data de 12 februarie, cu FK Andijon, locul 7 în prima ligă din Uzbekistan, contra căreia CSC Șelimbăr a remizat la scorul de 0-0.

În țară, echipa lui Florin Maxim a înregistrate următoarele rezultate în amicale: 0-0 cu Unirea Dej, 1-0 cu ACS Mediaș, 5-1 cu CSC Dumbrăvița și 2-0 cu FC Bihor Oradea. Toate jocurile au avut loc la Simeria.

Din totalul de șase jocuri test, Corvinul le-a câștigat pe ultimele cinci și nu a primit gol tot în cinci, dar nu consecutive.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-amicalul-cu-miedz-legnica-19298964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-l-a-comemorat-pe-michael-klein-si-a-plecat-in-turcia-19298688

Marius ANGHEL 10 Feb. 2024, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă