Un gol marcat cu călcâiul a decis primul amical al Corvinului din Turcia, cu polonezii de la Miedz Legnica. Florin Maxim: ”Am stat bine în teren, am făcut, în mare, ce trebuia”

Marius ANGHEL 06 Feb. 2024, 15:17 Liga 2

Corvinul a debutat cu dreptul în meciurile amicale pe care le are programate în cantonamentul din Turcia.

A doua clasată în Liga 2 din România, după 15 etape din actualul sezon regular, a trecut cu scorul de 1-0 (0-0) de Miedz Legnica, aflată pe locul 8 din 18 în liga secundă din Polonia, după 18 jocuri disputate.

Golul lui Nicolae Pîrvulescu, reușit cu călcâiul, i-a adus Corvinului victoria cu Miedz Legnica

Ajunsă de vineri seară în cantonamentul din Turcia, Corvinul a disputat marți după-amiază, 6 februarie, primul amical din cele trei pe care le va juca în acest stagiu de pregătire. Trupa hunedoreană a întâlnit o formație din liga secundă din Polonia, pe Miedz Legnica.

Unicul gol al întâlnirii de la Belek a fost reușit de Nicolae Pîrvulescu, în minutul 73, cu o reluare cu călcâiul din careul mic, după o centrare din dreapta a lui Timotei Mitran.

Iată ce a transmis Corvinul despre amicalul ei cu polonezii:

”Pe o suprafață de joc fără cusur, elevii lui Florin Maxim au preluat inițiativa încă din primele secvenţe și în minutul 2 au trecut pe lângă deschiderea scorului, dar tânărul Câmpan a reluat, pe lângă, o centrare venită din banda dreaptă, de la Iacob. La trei minute distanță a venit și ceea ce avea să fie cea mai importantă oportunitate a primei părți: corviniștii au combinat în viteză în zonă centrală, mingea a ajuns la Coman, care i-a pasat, în spatele liniei defensive a polonezilor, lui Velisar, iar fundașul nostru a șutat puternic în bară! Treptat, jocul s-a mai echilibrat și după încă o șansă semnată de Coman (15), adversarii din Polonia au avut și ei două ocazii bune, dar Lefter a fost la post, de fiecare dată, la reluările lui Drzazga și Michalik. În fine, prima parte s-a încheiat cu o nouă fază bună de atac a Corvinului, venită tot din banda dreaptă, de la Iacob, însă Pîrvulescu, aflat la capătul unei „aşezări” a fundaşului nostru, a reluat moale, din 16 metri – poziţie centrală.

În actul secund, dominarea Corvinului a fost, parcă, ceva mai clară, mărturie stând doar cele două şanse avute de polonezi la poarta nou-intratului Blaga! Până atunci, Coman a fost aproape de un gol cu călcâiul, dar reluarea sa spectaculoasă a fost blocată de un fundaş advers (52), în vreme ce la butul celălalt, goalkeeper-ul nostru a scos, excelent, de sub bară, o deviere nefericită a lui Bradu. Unica reuşită a meciului a venit în minutul 73, după un atac în viteză în dreapta, purtat de Iacob şi Mitran, cel din urmă găsindu-l în careul mic pe Pîrvulescu, care a trimis în plasă, din prima, cu călcâiul! Testul s-a încheiat cu alte două ocazii mari, câte una la fiecare poartă. Mai întâi, unul dintre atacanţii celor din Legnica a trimis peste poartă, deşi singur cu Blaga (86), iar la ultima fază portarul „albaştrilor” a scos, de sub „transversală”, o lovitură de cap a lui Coman, de la 10 metri! S-a încheiat 1-0 pentru echipa noastră, care rămână fără înfrângere în amicalele din această iarnă.”

Florin Maxim: ”A mai lipsit doar puţin mai multă luciditate în faţa porţii ”

Florin Maxim a utilizat în acest amical jucătorii: Lefter (Blaga 46) – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Lupu (M. Chindriş 61), Hrezdac, Bradu (Seb. Ion 81), Nic. Pîrvulescu (Hergheligiu 78), Câmpan (T. Mitran 61) – M. Coman. Nu au jucat: D. Roman – Ad. Nicolae, Y. Raducanu, Neacsa, D. Pop și Predică.

Antrenorul Corvinului a fost, și de această dată, mulțumit de evoluția jucătorilor săi, enumerând mai multe aspecte în acest sens, dar a precizat și ce anume își dorește mai mult.

”O victorie venită în faţa unei echipe care, spun eu, nu a fost deloc întâmplător pe primul loc în liga a doua timp de nouă etape. O formaţie bine-organizată, noi am intrat poate puţin mai greu în joc, le-am făcut câteva cadouri, câteva pase greşite, dar ne-am reglat repede, cred că apoi am pus stăpânire pe joc, i-am dominat în multe momente. N-am cum să nu fiu mulţumit, în condiţiile în care de când am venit aici am avut două sesiuni de antrenament pe zi… e mai greu pentru băieţi. Mi-a plăcut combativitatea lor, am stat sus, am recuperat multe mingi, am făcut presing, a mai lipsit doar puţin mai multă luciditate în faţa porţii şi înainte, şi după ce am marcat, pentru că aici trebuie să facem diferenţa.

Mă bucur că defensiv stăm, în continuare, bine. Toată lumea munceşte şi pentru apărare, am stat bine în teren, am făcut, în mare, ce trebuia. E o un nou succes venit după multă muncă, dar asta nu înseamnă că suntem totalmente bine. Mai avem de lucrat la anumite aspecte, îmi place să cred că şi băieţii ştiu şi simt asta. Cred că ne va ajuta şi îi va ajuta acest cantonament, mai ales pe cei tineri, care poate nu au avut şansa de a fi într-un astfel de stagiu de pregătire. Ştim cu toţii condiţiile de aici, din Antalya, atât de cazare, cât şi cele legate de terenurile de antrenament, de joc. Chiar şi clima e foarte prietenoasă acum. Per total, nu avem motive să nu fim mulţumiţi”, a spus Florin Maxim.

Cinci amicale și doar un gol primit de echipa din Hunedoara

Pentru Corvinul, acesta a fost al cincilea amical disputat în această iarnă, în perioada de pregătire, și în patru dintre ele nu a primit gol.

În țară au fost înregistrate următoarele rezultate: 0-0 cu Unirea Dej, 1-0 cu ACS Mediaș, 5-1 cu CSC Dumbrăvița și 2-0 cu FC Bihor Oradea. Toate jocurile au avut loc la Simeria.

În Turcia, echipa hunedoreană mai are programate două partide test, cu FC Rustavi (nou-promovată în liga a doua din Georgia / 9 februarie) și FK Andijon (locul 7 în prima ligă din Uzbekistan / 12 februarie).

Foto: Pawel Sasiela / MKS Miedz Legnica

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-l-a-comemorat-pe-michael-klein-si-a-plecat-in-turcia-19298688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lucan-campan-prima-achizitie-oficiala-a-corvinului-in-2024-19298614

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-fc-bihor-intr-un-amical-disputat-la-simeria-19298517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-important-pentru-transformarea-corvinului-in-club-de-drept-privat-19298470

Marius ANGHEL 06 Feb. 2024, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă