Gloria Buzău și-a pierdut și căpitanul. Ariel Lopez nu a putut promova cu trupa din Crâng, însă a semnat cu o echipă din SuperLigă

Marius ANGHEL 19 Jun. 2023, 12:06 Liga 2

Gloria Buzău va trebui să se descurce și fără Ariel Lopez în noul sezon de Liga 2. Uruguayanul de 28 de ani îl urmează pe portarul Relu Stoian la SC Oțelul Galați, astfel că în noua ediție de campionat are șansa să joace în SuperLigă, acolo unde nu a putut ajunge în această vară cu echipa din Crâng.

Polivalentul Ariel Ignacio Lopez Varela, pe numele său întreg, va fi la a treia experiență în România, după ce a mai jucat pentru Dunărea Călărași și FC Buzău / Gloria Buzău.

Ariel Lopez s-a despărțit de Gloria Buzău și a semnat cu SC Oțelul Galați

Achiziționarea lui Ariel Lopez, căpitanul echipei Gloria Buzău, a fost anunțată oficial astăzi, 19 iunie 2023, de către clubul gălățean unde antrenor este Dorinel Munteanu. Este al doilea jucător pe care nou-promovata SC Oțelul îl ia în această vară de la trupa din Crâng, după portarul Relu Stoian.

Lopez a ajuns în România în vara anului 2019, după ce ultima dată jucase în liga a treia din Spania, la Inter de Madrid. A fost jucător important la Dunărea Călărași în cele două sezoane în care a stat în orașul de pe malul Brațului Borcea, în 46 de meciuri (20+26) de Liga 2 înscriind 4 goluri (2+2).

Uruguayanul are meciuri și goluri în număr egal pentru Dunărea Călărași și Gloria Buzău

La Buzău a ajuns în vara anului 2021 și a prins tot 46 de jocuri în Liga 2 (23+23) și, coincidență, a marcat tot 4 goluri (1+3).

A fost utilizat mai des ca mijlocaș central defensiv, dar și ca fundaș central, iar la loviturile fixe era unul dintre cei mai periculoși jucători ai Gloriei, datorită urcărilor sale în careu și a loviturilor de cap bine plasate.

”SC Oțelul Galați a ajuns la un acord contractual pe durata unui sezon, cu opțiune de prelungire, cu jucătorul Ariel Lopez. Fotbalistul din Uruguay, în vârstă de 28 de ani și cu o înălțime de 183 cm, poate evolua atât ca mijlocaș defensiv, dar și ca fundaș central.

El vine de la FC Buzău, formație pentru care a jucat 56 de meciuri în ultimele două sezoane de Liga 2 și pentru care a marcat 7 goluri (n.r. – informațiile prezentate de SC Oțelul sunt eronate. Are 46 de jocuri în Liga 2 și 4 goluri în două sezoane), fiind în ultimul sezon și căpitanul echipei. Lopez mai are alte 49 de meciuri în Liga 2, în tricoul celor de la Dunărea Călărași (n.r. – și aici numărul meciurilor este anunțat eronat. Are tot 46 de partide în Liga 2 pentru Dunărea).

Ariel Ignacio López Varela s-a născut pe 26 mai 1995 la Montevideo, capitala și cel mai mare oraș din Uruguay. Apoi a făcut trecerea în Europa, având și cetățenie spaniolă, începând fotbalul profesionist chiar în țara din Peninsula Iberică.

Primele cluburi au fost cele de lângă Madrid, San Isidro și UD Las Zocas, fiind cooptat ulterior de Getafe, acolo unde a evoluat pentru echipă secundă. Înainte de a veni în România, a mai jucat în cel de-al treilea eșalon spaniol pentru Navalcarnero și Inter de Madrid.

Bine ai venit și mult success, Ariel Lopez!”, sună anunțul clubului gălățean.

Al treilea jucător de la Gloria Buzău care urcă în această vară în prima ligă

Gloria Buzău încă nu și-a numit un nou antrenor principal după ce contractul cu Adrian Mihalcea a expirat, iar acesta s-a întors pentru a treia oară pe banca Unirii Slobozia.

A avut discuții cu Erik Lincar, însă acesta a preferat să meargă la altă echipă, iar acum favorit să preia banca tehnică este Andrei Prepeliță.

Mulți dintre jucătorii echipei din Crâng sunt la final de contract. Valentin Munteanu a plecat când campionatul încă nu se încheiase, Bogdan Oteliță a semnat cu Sepsi OSK, iar Relu Stoian a ajuns tot la SC Oțelul, ca Ariel Lopez.

Patru dintre cele șase achiziții perfectate de SC Oțelul sunt de la echipe din Liga 2

În ceea ce o privește pe nou-promovata SC Oțelul Galați, echipa lui Dorinel Munteanu este în aceste zile în cantonament la Vatra Dornei, unde în lot are alte trei achiziții făcute de la echipe cu care a fost adversară în Liga 2: Alexandru Pop de la Unirea Dej, Relu Stoian de la Gloria Buzău și Ștefan Bodișteanu de la Steaua.

Au mai semnat și Daniel Celea, retrogradat în Liga 2 cu Chindia Târgoviște, dar și Aurelian Păun, portar pus pe liber de Universitatea Cluj.

Foto: FC Buzău, Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-in-discutii-avansate-cu-antrenor-din-superliga-19275381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-noul-antrenor-al-echipei-concordia-chiajna-19274999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-a-refuzat-oferta-de-la-gloria-buzau-i-am-pus-pe-masa-contractul-in-conditiile-pe-care-dumnealui-le-a-solicitat-lucrurile-care-nu-l-au-satisfacut-pe-antrenor-19274973

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-noul-antrenor-al-echipei-unirea-slobozia-19274536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/relu-stoian-a-lasat-gloria-buzau-pentru-sc-otelul-coincidenta-stranie-ultimul-joc-al-sau-la-buzoieni-a-fost-la-galati-intr-un-meci-in-care-gafa-sa-a-decis-rezultatul-final-apoi-a-fost-exlus-din-lo-19274429

Marius ANGHEL 19 Jun. 2023, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă