Adrian Mihalcea își recuperează căpitanul de la Buzău, Unirea Slobozia mai pune mâna și pe un atacant francez fost la Șelimbăr!

Călin MNERIE 30 May. 2024, 10:43 Liga 2
Adrian Mihalcea își recuperează căpitanul de la Buzău, Unirea Slobozia mai pune mâna și pe un atacant francez fost la Șelimbăr!

Unirea Slobozia a promovat în premieră în SuperLigă după sezonul excelent făcut la revenirea acasă a antrenorului Adrian Mihalcea. Formația ialomițeană a luat și trofeul Ligii 2 și nu dorește să fie o prezență pasageră pe prima scenă a fotbalului românesc.

Campania de achiziții a pornit la Slobozia cu trei fundași: Marius Antoche și Paolo Medina, ambii foști la FC Hermannstadt, dar și Daniel Șerbănică, de la fosta adversară din campionat CS Mioveni. Și, din informațiile Liga2.ro continuă cu un alt fotbalist cu profil defensiv.

Este vorba despre Ariel Lopez, fotbalist la care UTA renunță după numai o jumătate de sezon.

Adrian Mihalcea își ia la Slobozia căpitanul pe care l-a avut când antrena Gloria Buzău

Uruguayanul tocmai a împlinit 29 de ani și se reîntâlnește cu Adrian Mihalcea după un singur sezon, împărțit în SuperLigă, între SC Oțelul Galați și UTA.

Actualul ”principal” al Sloboziei l-a antrenat pe Ariel Lopez la Gloria Buzău, în sezonul 2022-2023, ba chiar i-a dat banderola de căpitan, ratând promovarea în primul eșalon după barajul cu echipa de la care îl ia acum (0-0 în Crâng și 1-5 la Arad).

Ariel Lopez s-a născut în data de 26 mai 1995, la Montevideo în Uruguay, măsoară 1.83 metri și are dublă cetățenie, uruguayano-spaniolă. A trecut pe la San Isidro, UD Las Zocas, Getafe B, Navalcarnero și Inter de Madrid, toate din Spania, Dunărea Călărași și Gloria Buzău, în România. Polivalentul fotbalist poate evolua atât mijlocaș defensiv, cât și fundaș central. În stagiunea 2023-2024 a jucat 22 de meciuri pentru SC Oțelul Galați și 12 partide la UTA, mai de fiecare dată din postura de rezervă. De altfel uruguayanul a bifat doar 187 de minute, în care și-a trecut în cont și un gol, în prelungirile meciului de acasă cu FC Botoșani, evitând eșecul echipei arădene (2-2).

Fostul atacant al Șelimbărului Jordan Gele se pregătește de debutul în SuperLigă, cu Unirea Slobozia

Dar, ialomițenii ar fi pus mâna și pe un atacant de careu, care a mai evoluat în România, în Liga a 2-a, la CSC Șelimbăr. Acesta este francezul cu orgini congoleze, Jordan Gele (31 de ani), care măsoară 1,92 metri.

Gele și-a început cariera în ligile inferioare din Franța, unde a jucat pentru Boulogne B, AFC Compiegne, Sainte-Geneviève, Mulhouse și Nantes B. În 2018 trece în liga secundă elvețiană, la Winterthur, unde petrece doar o jumătate de sezon, iar după alte șase luni în care nu a avut echipă semnează cu FC Rapperswil-Jona, formație din a treia divizie. În cei trei ani petrecuți acolo înscrie 36 de goluri și oferă 13 pase decisive în 58 de partide, iar în vara lui 2022 ajunge în România, la CSC Șelimbăr.

În sezonul petrecut la formația sibiană, Gele strânge șase reușite și șase assisturi în Liga 2, iar în vara anului trecut revine în divizia secundă elvețiană, la FC Wil.

Acum a răspuns pozitiv ofertei celor de la Unirea Slobozia și se pregătește de debutul în SuperLigă. În iarnă, impresarul său, un fost fotbalist în prima ligă din România, spunea că Gele ar fi pe lista echipei Dinamo.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CSC Șelimbăr

Călin MNERIE 30 May. 2024, 10:43 Liga 2
Pe aceeași temă