Adrian Mihalcea, pentru a treia oară antrenor la Unirea Slobozia! A trecut la treabă și aduce jucători cu experiență în Liga 2, a stabilit data reunirii și cantonamentul de vară: ”Primul obiectiv, play-off-ul”

Răzvan STÎNGĂ 08 Jun. 2023, 13:38 Liga 2
Adrian Mihalcea, pentru a treia oară antrenor la Unirea Slobozia! A trecut la treabă și aduce jucători cu experiență în Liga 2, a stabilit data reunirii și cantonamentul de vară: ”Primul obiectiv, play-off-ul”

Unirea Slobozia are un nou antrenor! Adrian Mihalcea (47 de ani), originar chiar din Slobozia, s-a întors la formația din județul Ialomița, după ce sezonul recent încheiat a activat tot în Liga 2, dar la Gloria Buzău, după o experiență nu foarte bună în SuperLiga României, la Chindia Târgoviște.

Cu buzoienii, Mihalcea a ajuns până în barajul de promovare/menținere în prima ligă, dar a cedat în fața echipei UTA.

Adrian Mihalcea, noul antrenor al echipei Unirea Slobozia!

Mihalcea a semnat cu Unirea Slobozia pentru a treia oară, ultima experiență fiind încadrată în perioada decembrie 2020 – iunie 2022.

În vara lui 2021 a salvat-o de la retrogradarea în Liga 3 în urma unui baraj de menținere cu Fotbal Comunal Recea, iar în vara trecută a dus formația ialomițeană în play-off-ul Ligii 2, unde s-a clasat pe locul 6, aproape de barajul de promovare în SuperLiga României, în care a participat Concordia Chiajna.

Prima experiență a lui Adrian Mihalcea la Unirea Slobozia a fost în perioada iulie 2013 – martie 2015.

În cariera de antrenor, Mihalcea le-a mai pregătit pe ACS Berceni, Dunărea Călărași, UTA Arad, CS Mioveni, Dinamo, Chindia Târgoviște și Gloria Buzău. A debutat ca ”principal” chiar la Unirea Slobozia, în 2013 după cum spuneam.

A fost și antrenor secund la naționala României în mandatul lui Cosmin Contra, septembrie 2017 – noiembrie 2019.

Adrian Mihalcea va conduce ca antrenor principal Unirea Slobozia in sezonul 2023-2024!”, a anunțat Unirea Slobozia pe Facebook.

Adrian Mihalcea anunță schimbări de lot la Unirea Slobozia

Adrian Mihalcea a vorbit despre ce l-a făcut să se întoarcă la Unirea Slobozia, dar și ce urmează la echipă în pauza de vară dintre sezoane. Vor fi schimbări de lot, pentru că echipa vrea și în 2023/2024 un parcurs solid, calificarea în play-off-ul Ligii 2.

”Este o revenire firească. Dacă anul acesta nu am reușit să ajung la Liga 1 am ales cel mai bine. Am făcut cea mai bună alegere pentru mine. Știu unde am lăsat echipa, știu ce găsesc și am mare încredere. Primul obiectiv este play-off-ul.

Am făcut o analiză în ceea ce privește lotul, vor fi schimbări, vor veni jucători cu experiență de Liga 2 play-off și, bineînțeles, fotbaliști tineri, avem nevoie de ei. Vrem să aducem plus de calitate la Unirea Slobozia”, a spus Adrian Mihalcea pentru Info Ialomița.

Unirea Slobozia a stabilit data reunirii și cantonamentul de vară

Era de așteptat readucerea lui Adrian Mihalcea la Unirea Slobozia, având în vedere că clubul a așteptat o atât de lungă perioadă după încheierea sezonului în care nu și-a numit un nou ”principal”.

A fost trasată perioada de pregătire într-o oarecare măsură, Unirea Slobozia urmând să se reunească la 22 iunie. Atunci este de așteptat ca echipa să facă primele modificări de lot, în funcție de cerințele lui Adrian Mihalcea, dar a fost stabilit și cantonamentul de vară.

Unirea Slobozia va merge într-o perioadă de pregătire centralizată în țară, la Tărlungeni, în perioada 10-21 iulie.

Conform Independent Online, clubul va avea același buget ca până acum, chiar dacă în stagiunea trecută a dezamăgit. În sezonul recent încheiat, echipa a fost condusă de Costel Enache, iar ratarea play-off-ului l-a făcut pe acesta să demisioneze, pe bancă rămânând în play-off Enache Costea. Acesta din urmă a mai fost principal și apoi a trecut ca secund în stafful lui Mihalcea.

Unirea Slobozia, final de sezon dezamăgitor

Unirea Slobozia a terminat sezonul 2022/2023 cu 11 meciuri la rând fără victorie în Liga 2, perioadă în care a adunat numai șase puncte. Ultima partidă a avut loc în etapa a 6-a a play-out-ului, când a cedat cu FK Miercurea Ciuc, în deplasare, scor 1-3.

Din etapa a 14-a a sezonului regular nu s-a mai impus Unirea Slobozia, din 12 noiembrie, când reușea să treacă de Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu, cu 4-0. S-au contabilizat 11 partide fără succes, iar cu FK Miercurea Ciuc, din nou, jucătorii nu s-au ridicat la nivelul așteptat de club, chiar dacă, la începutul sezonului, numele lor propulsau echipa în rândul favoritelor la promovare.

De acum, Unirea Slobozia pregătește terenul pentru sezonul următor de Liga 2, pentru că obiectivul din acest an fotbalistic, calificarea în play-off și atacarea promovării, a fost ratat. A jucat în Grupa A a play-out-ului, unde a terminat pe locul 3, cu 34 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 08 Jun. 2023, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă