După ce a refuzat Gloria Buzău, Erik Lincar a spus ”da” unei alte echipe din Liga 2. Urmează prezentarea și are un obiectiv clar, promovarea în SuperLigă

Răzvan STÎNGĂ 14 Jun. 2023, 17:22 Liga 2
După ce a refuzat Gloria Buzău, Erik Lincar a spus ”da” unei alte echipe din Liga 2. Urmează prezentarea și are un obiectiv clar, promovarea în SuperLigă

Concordia Chiajna a decis cu cine va aborda sezonul următor de Liga 2, în care dorește din nou promovarea în SuperLiga României.

Ilfovenii l-au numit în funcția de ”principal” pe Erik Lincar (44 de ani), un nume cu mare experiență la nivelul eșalonului secund.

Erik Lincar, noul antrenor al echipei Concordia Chiajna

Deși nu a venit momentan anunțul oficial al numirii, președintele clubului Concordia Chiajna, Cristian Tănase, a confirmat pentru Liga2.ro că s-a bătut palma cu Erik Lincar. Urmează să aibă loc o conferință de presă, în care se vor afla și celelalte detalii ale noului staff tehnic, cine vor fi ”asistenții” lui Lincar.

Iată că noul ”principal” al ilfovenilor a spus ”da” propunerii, dar după ce a refuzat o formație din Liga 2, chiar recent, pe Gloria Buzău, care, conform informațiilor apărute în spațiul public, i-a respectat toate doleanțele.

După o perioadă în care s-a gândit și chiar a fost în Buzău pentru negocierile cu conducerea, Erik Lincar a hotărât, în cele din urmă, să accepte propunerea Concordiei Chiajna, alături de care va ataca promovarea în SuperLigă.

Erik Lincar, de la bun început pe lista echipei Concordia Chiajna

Liga2.ro a scris încă din prima parte a lunii mai că ”tehnicienii” luați în calcul de Concordia Chiajna, după ce acordul cu Eugen Trică nu a fost prelungit, erau Erik Lincar, Vasile Miriuță și Mihai Iosif. Alegerea s-a făcut, astfel, din lista inițială.

Este, practic, o revenire a lui Erik Lincar, el mai pregătind Concordia Chiajna în perioada octombrie 2019 – decembrie 2019, pentru numai opt meciuri de Liga 2, înregistrând două victorii, un egal și cinci eșecuri. A fost inclusiv ”secund” la Concordia, al lui Marius Baciu, în perioada când echipa era în prima ligă.

Cristian Tănase a confirmat că Lincar și-a dat acordul și va încerca a doua accedere în prima divizie, după ce în vara lui 2021 a reușit să o promoveze pe Universitatea Cluj. Ardelenii au fost și ultima formație la care a activat Lincar, în mandatul care s-a întins din mai 2021 până în august 2022.

Erik Lincar a pregătit, înainte de venirea la Concordia Chiajna, Universitatea Cluj

În acest timp, a condus clubul din Cluj și în cinci partide din SuperLiga României, din sezonul recent încheiat, în care a înregistrat o remiză și patru eșecuri.

Anterior, Erik Lincar a antrenat desființata Turris Oltul Turnu Măgurele, în perioada ianuarie-noiembrie 2020. Pe echipa teleormăneană a mai condus-o și în perioada iulie 2018 – octombrie 2019, pe care a promovat-o în Liga 2 și cu care a fost la câteva secunde de a o duce în prima divizie.

În cariera sa, orădeanul a mai pregătit ca antrenor principal echipele Inter Olt Slatina, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea, Academica Clinceni.

La ”U” Cluj a fost prima sa promovare în elită, fiindcă, altfel, în cariera sa are trei accederi de la Liga 3 la Liga 2, cu Callatis Mangalia (2011), Damila Măciuca (2012) și Turris Oltul Turnu Măgurele (2019), cu aceasta din urmă fiind la câteva secunde, în vara anului 2020, de o promovare istorică în primul eșalon.

Concordia Chiajna mai are doar șapte jucători în lot

Erik Lincar nu are de gestionat o situație chiar ușoară la Concordia Chiajna. Doar șapte fotbaliști din lotul de anul sportiv precedent vor continua și stagiunea următoare.

Printre ei, Gabriel Tamaș, Alexandru Stănică, Dorin Codrea, Andreas Burcea, Giovani Ghimfuș și Ndiaye Mediop.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-l-a-numit-antrenor-pe-florin-stinga-19274991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-cere-ajutorul-mediului-de-afaceri-din-piatra-neamt-19274987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-stabilit-data-reunirii-pentru-liga-2-19274982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-s-a-despartit-si-de-ultimul-jucator-strain-pe-care-il-mai-avea-in-lot-oltenii-au-anuntat-unde-vor-merge-in-cantonamentul-de-vara-19274979

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-piftor-nu-mai-continua-cu-csc-dumbravita-vreau-sa-merg-la-o-echipa-care-are-un-obiectiv-mai-indraznet-19274975

Răzvan STÎNGĂ 14 Jun. 2023, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă