Erik Lincar a refuzat oferta de la Gloria Buzău. ”I-am pus pe masă contractul în condițiile pe care dumnealui le-a solicitat”. Lucrurile care nu l-au satisfăcut pe antrenor

Marius ANGHEL 14 Jun. 2023, 12:29 Liga 2
Erik Lincar a refuzat oferta de la Gloria Buzău. ”I-am pus pe masă contractul în condițiile pe care dumnealui le-a solicitat”. Lucrurile care nu l-au satisfăcut pe antrenor

Numirea lui Erik Lincar (44 de ani) ca antrenor la Gloria Buzău a picat! Chiar dacă cele două părți au fost aproape înțelese, lipsind doar semnătura, colaborarea nu va mai avea loc, cel puțin nu în viitorul apropiat.

”Deși clubul din Crâng i-a oferit un draft de contract doar pentru a mai fi semnat, document în care erau stipulate toate condițiile cerute chiar de tehnician, antrenorul Lincar a spus pas”, anunță reprezentantul investitorului privat al clubului din Crâng, Campus TV.

Lincar n-ar fi fost mulțumit de condițiile de pregătire pe care le are Gloria. Fostul stelist nu duce lipsă de oferte, putându-și continua cariera în antrenorat, după aproape un an de pauză, tot în Liga 2.

Erik Lincar a fost în inspecție la Buzău, ofertat de Gloria, însă nu a acceptat oferta pe care el solicitat-o

Erik Lincar, ultima dată antrenor la ”U” Cluj, echipă pe care a promovat-o în prima ligă și de care s-a despărțit în august 2022, a fost la Buzău de două ori în ultima perioadă, joi, 8 iunie, și sâmbătă, 10 iunie, i-au fost acceptate toate condițiile solicitate, potrivit Campus TV, însă, în cele din urmă, a ales să nu semneze contractul cu Gloria.

Cristian Ceaușel, președintele SCM Gloria Buzău, reprezentantul primăriei Buzău în cadrul conducerii echipei din Liga 2, a vorbit despre discuțiile avute cu Erik Lincar.

”Personal m-am întâlnit cu dumnealui și i-am prezentat toate variantele, toate bazele sportive pe care, în clipa de față, municipalitatea le deține. Doar pe cele din raza municipiului. I-am vorbit și despre posibilitățile pe care le avem în localitățile limitrofe municipiului, baze sportive de la Vernești, Vadu Pașii, Gălbinași și nu putem să ascundem nici baza de la Râmnicu Sărat. A preferat să vadă în primă fază doar ceea ce poate oferi municipiul Buzău, ca și posibilități de a pregăti echipa, a avut o zi întreagă la dispoziție pentru a putea inspecta cu minuțiozitate fiecare bază sportivă în parte, în speță stadionul Gloria, stadionul din Parcul Tineretului și baza sportivă de la Liceul cu Program Sportiv, din Micro XIV. Vă pot confirma că ziua de sâmbătă a fost alocată în totalitate acestei inspecții, dacă o putem numi așa, a bazelor sportive pe care le putem pune la dispoziția AS FC Buzău pentru pregătire.

Pretențiile domnului Lincar și ale staffului cu care dumnealui și-ar fi dorit să lucreze la Buzău au fost între ceea ce am avut negociat și semnat cu stafful domnului profesor Pustai și ceea ce am avut cu stafful domnului Mihalcea. A fost între cele două, ca și pretenții financiare. Nu au fost deloc exagerate pretențiile financare și nu partea financiară a contat sau contează în discuția pe care am avut-o cu dumnealui. Dumnealui a vorbit în numele întregului staff, cum au vorbit și domnii Pustai și Mihalcea.

Discuțiile au fost mai mult decât aplicate pe fiecare subiect pe care l-am abordat. Nu au fost purtate doar de mine, ci în prezența tuturor celor implicați în activitatea de la Buzău, a finanțatorilor și a celor care sunt în conducerea executivă a clubului, partea de Comitet Director. Impresia a fost una deosebită, pentru că ne-a convins că este unul dintre profesioniștii cu care puteam lucra.

Nu vă ascund faptul că încă de la prima întâlnire pe care am avut-o cu domnul Lincar, de joia trecută, dumnealui ne-a punctat faptul că Buzăul este ultima echipă care a venit cu o ofertă pentru sezonul viitor. Dumnealui era în discuții destul de avansate și cu alte echipe, atât din liga a doua, cât și din prima ligă. Una dintre ele a fost confirmată de către dumnealui. Era vorba despre Universitatea Cluj, numai că s-a reorientat către Toni Petrea. În schimb, nu ne-a ascund faptul că mai are discuții și cu colege de competiție din sezonul viitor, destul de avansate și de foarte mult timp (n.r. – Liga2.ro a scris încă din 11 mai că este în discuții cu Concordia Chiajna), a spus Ceaușel.

Ceaușel: ”I-am pus pe masă contractul în condițiile pe care dumnealui le-a solicitat”

Conducătorul de la SCM Gloria, de unde s-a rupt secția de fotbal și a fost cedată în vara trecută actualei asociații pe care activează echipa Gloria Buzău din Liga 2, a mai spus că Erik Lincar a trecut ușor peste negocierile privind partea financiară. Recunoaște că probleme sunt la partea de infrastuctură pe care le poate pune la dispoziție municipalitatea.

”Domnul Lincar a trecut foarte ușor peste partea de negociere a condițiilor financiare. Va trebui să fim mult mai aplicați pe infrastructura pe care o putem pune la dispoziție nu numai dumnealui, ci oricui ar veni la Buzău. Sunt antrenori care se respectă și care respectă jucătorii cu care lucrează și colaborează și nu îți dorește doar pentru dumnealui sau stafful dumnealui condiții financiare foarte bune, ci dorește să facă performanță, iar performanța o face cu jucătorii cu care lucrează și este obișnuit să lucreze. Contează orice amănunt care poate să fie important în îndeplinirea obiectivului care este trasat”, a spus declarat Cristian Ceaușel la Campus TV.

”Noi i-am pus pe masă contractul în condițiile pe care dumnealui le-a solicitat”, a mai precizat Ceaușel în ceea ce-l privește pe Lincar.

Ilie Stan se simte jignit că nu a fost el cel ofertat să preia Gloria Buzău: ”Nu mi se pare corect. Meritam să primesc și eu șansa de a antrena Gloria cu drept de promovare”

Ceaușel a spus că există și alte variante de antrenor în afară de Erik Lincar. ”Întotdeauna există și planul B, și planul C, și planul D. Pică prima variantă, marșăm pe planul B și tot așa”, spus șeful de la SCM Gloria.

Altă variantă vehiculată ar fi Alexandru Pelici, dorit și de Campionii FC Argeș. Și Ilie Stan s-ar număra pe listă. Acesta din urmă își exprima nemulțumirea, zilele trecute, că nu este el cel prim-vizat pentru a prelua echipa buzoiană.

”Am văzut că am fost pus și eu pe o listă cu posibilii antrenori pentru Gloria. Nu mi se pare corect. Consider că Ilie Stan, care e singurul antrenor buzoian în activitate care a antrenat în Liga 1, trebuia numit antrenor, nu pus pe o listă. Ați văzut și voi că Mihalcea a fost numit, imediat ce a devenit liber, acasă la el, la Slobozia. La fel trebuia să se întâmple acum cu mine.

Am oferte, nu-i problemă, dar mi-aș fi dorit să vin acum, acasă, la Buzău. Meritam să primesc și eu șansa de a antrena Gloria cu drept de promovare. Știți că eu, când am antrenat Gloria, n-am avut această șansă, Gloria n-avea drept de promovare (n.r. – se referă la SCM Gloria Buzău, pe care a antrenat-o în perioada mai 2019 – iunie 2021). Nu vreau să vorbesc despre cei care au venit după mine, dar cred că aș fi reușit mai mult, aveam lotul format, un stil de joc, mai trebuiau doar trei-patru achiziții.

Părerea mea, dacă Ilie Stan și Viorel Ion sunt evitati, măcar să pună un alt buzoian. Pe Timiș, de pildă. N-are experiență? Și ce dacă? Să-l pună și mai vedem peste șase etape. Dacă are rezultate bune?”, a comentat Ilie Stan pentru buzoienii.ro.

Ilie Stan a antrenat ultima dată în României FC Brașov, în perioada iulie – octombrie 2021, iar ultima dată s-a aflat pe banca echipei Al-Kazma din Kuweit.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/relu-stoian-a-lasat-gloria-buzau-pentru-sc-otelul-coincidenta-stranie-ultimul-joc-al-sau-la-buzoieni-a-fost-la-galati-intr-un-meci-in-care-gafa-sa-a-decis-rezultatul-final-apoi-a-fost-exlus-din-lo-19274429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-noul-antrenor-al-echipei-unirea-slobozia-19274536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-i-a-gasit-inlocuitor-lui-adrian-mihalcea-a-ajuns-la-un-acord-cu-un-antrenor-liber-de-aproape-un-an-si-care-ultima-daca-a-activat-in-prima-liga-19274680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-fc-brasov-n-a-fost-bun-ilie-stan-aproape-doua-trofee-in-kuweit-dupa-unul-castigat-in-oman-19269436

Marius ANGHEL 14 Jun. 2023, 12:29 Liga 2
Pe aceeași temă