Doar 21 de jucători la reunirea echipei SC Oțelul pentru pregătirea noului sezon. O singură achiziție și mai multe absențe din lotul lui Dorinel Munteanu

Marius ANGHEL 06 Jun. 2023, 00:42 Liga 2

Nu doar Poli Iași și-a reluat luni, 5 iunie, antrenamentele și a început pregătirea pentru SuperLigă, ci și cealaltă promovată direct din Liga 2 din sezonul recent încheiat, SC Oțelul Galați.

Probabil ținând cont de proverbul ”Cine se trezește de dimineață, departe ajunge”, antrenorii Leo Grozavu și Dorinel Munteanu speră ca, dacă au sunat primii startul pregătirea noului sezon, să și țintească cumva la play-off-ul primei ligi! Cel puțin la Iași se visează la acest obiectiv, unul deloc realist și care nu face decât să ridice așteptările fanilor săi. Munteanu e realist și a vorbit despre ”consilidarea poziției în SuperLig”.

La Galați, conform clubului promovat de pe locul 3 din Liga 2, unul care în mod normal nu ducea la accederea directă în primă ligă dacă Steaua (locul 2) nu avea problemele cu interdicția la SuperLigă, au fost prezenți doar 21 de jucători la reunire, cu zece mai puțini față de cât a avut Poli Iași.

Alexandru Pop de la Unirea Dej, prima achiziție. La primul antrenament a fost și bulgarul Iliya Dimitrov, indisponibil de când a fost adus la Galați

Singura noutate avută de Dorinel Munteanu la primul antrenament pentru pregătirea noului sezon, de SuperLigă, a fost atacantul Alexandru Pop, căpitanul și golgheterul Unirii Dej, prezentat oficial cu puțin timp înainte de reunire. Chiar dacă, teoretic, nu este o noutate, practic, și atacantul bulgar Iliya Dimitrov se poate încadra foarte bine la acest capitol.

Vecinul României a fost achiziționat de SC Oțelul la începutul lunii februarie a acestui an, însă clubul gălățean nu l-a putut utiliza nici măcar un minut într-un joc din cele 13 oficiale disputate în 2023. Dimitrov a fost veșnic accidentat.

  • La reunire, desfășurată pe stadionul Oțelul, jucătorii echipei gălățene au fost încurajați de circa 100 de suporteri, care au cântat și au aprins fumigene. Prin comparație, la Poli Iași, acolo unde în această vară se dorește ”adoptarea unei noi identități vizuale”, clubul și-a pus jucătorii să se antreneze pe un teren secundar, iar fanii au lipsit cu desăvârșire. Oricum, probabil și în condițiile în care s-ar fi antrenat pe stadionul ”Emil Alexandrescu”, suporterii Politehnicii tot ar fi absentat, fiindcă au arătat de-a lungul timpului că nu au astfel de inițiative de a-și arăta sprijinul față de echipă.

Cruceru și Ciobanu nu au mai fost doriți. Patru tineri jucători s-au întors la cluburile de care aparțineau

Absenți au fost fundașul Cristian Sîrghi, învoit, și portarul Cosmin Dur-Bozoancă, operat la umăr de curând și indisponibil o perioadă de timp.

Nu au fost prezenți nici Mario Mitoi, Laurențiu Maxim, Rareș Scocîlcă, Andreas Chirițoiu, ”cărora le-au expirat împrumuturile și au revenit la cluburile de care aparțineau”, după cum anunță SC Oțelul, dar nici Antonio Cruceru și Cristian Ciobanu, ale căror contracte au ajuns la final și nu au mai fost doriți în lot.

Gălățenii nu au precizat însă dacă vreunuia dintre cei patru tineri jucători pe care i-a avut sub formă de împrumut va încerca să-i prelungească contractul, mai ales că SC Oțelul va avea nevoie de jucători ”under”.

SC Oțelul merge, de sâmbătă, în cantonament la Vatra Dornei. Apoi va ajunge și în Austria

Până sâmbătă, 10 iunie, SC Oțelul își va duce jucătorii să efectueze vizita medicală și va continua pregătirea pe plan local, iar apoi, până în data de 18 iunie, se va afla într-un cantonament montan la Vatra Dornei, locația preferată de Dorinel Munteanu pentru a pune la punct pregătirea fizică.

Antrenorul speră ca din 25 iunie să se meargă într-un cantonament în afara țării, iar clubul a și informat deja că echipa se va pregăti în Austria, la Monichkirchen, până în data de 6 iulie.

”În perioada imediat următoare, clubul nostru va anunța noi transferuri în vederea completării și fortificării lotului de jucători cu care va fi atacat noul sezon al Superligii”, informează SC Oțelul pe site-ul său. Au apărut unele zvonuri că o nouă achiziție este portarul Relu Stoian de la Gloria Buzău, goalkeeper tras pe tușă de trupa din Crâng după o serie de gafe.

”Sper ca în sezonul ăsta să facem o figură frumoasă, să ne consolidăm poziția în Superlig (n.r. – Dorinel Munteanu continuă să pronunțe incomplet denumirea primei ligi, SuperLig în loc de SuperLiga) și după aceea de ce să nu ne gândim mai sus, dar până atunci avem foarte mult de muncă, avem nevoie să aducem câțiva jucători, să întărim echipa. Sigur, dacă îmi puneți întrebarea pe ce posturi, nu pot să vă răspund, dar cu siguranță vor veni șase-șapte jucători noi. Este important pentru noi, până plecăm în pregătire, sâmbătă, să mai vină câțiva jucători. Sâmbătă plecăm în primul stagiu de pregătire, la Vatra Dornei, unde vom sta opt zile și vom face pregătirea fizică. După care revenim la Galați și pe 25, așa am preconizat, deși nu am stabilit nimic, mi-aș dori un cantonament în străinătate. Este un ciclu pe care mi-l doresc să-l am înaintea fiecărui început de campionat, nu va fi ușor, dar important este cât de bine se pregătesc băieții, ce jucători aducem, ca să ne ridicăm la nivelul SuperLigii și sunt convins că putem face față. Mă interesează să nu am accidentați în pregătire, ca jucătorii noi, care vor veni, să se integreze în echipă, în jocurile amicale pe care le vom avea, cinci-șase-șapte jocuri. Astea sunt prioritățile mele, dar, bineînțeles, prioritatea cea mai mare este să-mi asigur bugetul pentru SuperLig”, a spus Dorinel Munteanu la reunire.

Lotul prezent la reunirea echipei SC Oțelul Galați:

  • portari: Rareș Pop, Darius Paharnicu
  • fundași: Andrei Rus, Ștefan Farcaș, Costin Ghiocel, Francois Yabre, Mihai Adăscăliței, Gabriel Nedelea, Dan Panait
  • mijlocași: Ionuț Neagu, Diego Zivulic, Vasile Jardan, Juri Cisotti, Denis Bordun, Răzvan Gorovei, Alin Nica, Octavian Ursu
  • atacanți: George Cîrjan, Kehinde Fatai, Iliya Dimitrov, Alexandru Pop

Imagini de la reunirea echipei SC Oțelul Galați și declarația lui Dorinel Munteanu:

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto
Video: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-antrenor-unirea-dej-si-a-pierdut-si-capitanul-golgheter-alexandru-pop-prezentat-de-o-nou-promovata-in-superliga-19274238

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-reunit-cu-31-de-jucatori-absentii-si-noutatile-din-lotul-lui-leo-grozavu-19274254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandalul-acuzelor-de-mituire-a-arbitrilor-din-liga-2-ajunge-pe-masa-frf-auras-brasoveanu-si-cristian-munteanu-citati-acum-ma-vad-nevoit-sa-ma-apar-asta-este-situatia-19272361

Marius ANGHEL 06 Jun. 2023, 00:42 Liga 2
Pe aceeași temă