Plecare surprinzătoare de la Gloria Buzău. Contractul cu un fotbalist experimentat, reziliat înaintea finalului de play-off

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2023, 14:41 Liga 2

În plină luptă pentru ocuparea unui loc de baraj în SuperLiga României, Gloria Buzău nu a mai așteptat finalul de play-off și a reziliat contractul cu Valentin Munteanu (33 de ani).

Fotbalistul ofensiv, născut la Galați, a prins 16 meciuri în acest sezon de Liga 2, dar a reușit să marcheze un singur gol, în campionatul regular, în etapa a 13-a, cu Viitorul Pandurii, scor 3-1.

Gloria Buzău a renunțat la Valentin Munteanu. Contractul a fost reziliat

A adunat patru meciuri în play-off, iar ultima prezență a fost cu Dinamo, acasă, scor 2-2, la 1 mai, când a bifat doar câteva minute. Ulterior, nu a mai fost utilizat, iar în aceste zile fotbalistul cu peste 100 de meciuri în Liga 2 de-a lungul carierei a anunțat, pe pagina sa de Facebook, rezilierea contractului cu Gloria Buzău.

Astăzi (n.r. – duminică, 14 mai) din diferite motive contractul meu cu Gloria Buzău a ajuns la final!!!

Mulțumesc pentru tot”, a scris Munteanu. Clubul nu a anunțat nimic oficial până în acest moment în privința jucătorului, fiind preocupat mai mult cu lupta pentru prinderea unui loc de baraj.

Adrian Mihalcea remarca absențe, lot puțin competitiv și accidentați

În contextul celor spuse de Adrian Mihalcea la finalul duelului cu SC Oțelul, scor 1-0, rezilierea pare cu atât mai mult una surprinzătoare. Antrenorul Gloriei Buzău remarca faptul că lotul este unul subțire numeric, dar și că are câțiva accidentați.

În plus, accentua ideea că lotul nu este unul competitiv, dar, cu toate acestea, iată că s-a renunțat la un fotbalist care putea ajuta, poate, cel puțin din poziția de rezervă, Valentin Alexandru.

”Dacă vă uitați peste echipa noastră, joacă cam aceeași băieți. Plus și minus unul sau doi. Nu avem un lot competitiv. Noi suferim și am suferit enorm în acest play-off. Știam. Strategia, până la urmă, nu a fost în totalitate a mea și lucrul acesta, pe final, se vede și este un minus.

Dar am acceptat și o ducem până la capăt, cu morți, cu răniți. Dacă nu, vom băga copii. Plus accidentările, multe, dar încercăm să îi integrăm. Un Trebotic, Fulop, un Dudu Sampaio, lucruri care se văd. Acum, ăsta este scopul nostru, de a încerca să-i aducem din punct de vedere fizic și mental, pentru că un joc de baraj are o încărcătură aparte.

Și parcă suferim și la această presiune pusă pe noi. Adică trebuie să fi stăpân pe tine ca să poți să duci săptămână de săptămână astfel de meciuri. E aproape de Liga 1, sunt cele mai bune șase echipe și trebuie să duci ritmul. Dar e tardiv acum să vorbim despre ce nu s-a făcut bine sau ce s-a făcut bine.

Important este să mergem la Steaua, să jucăm această ultimă etapă și să încercăm prin recuperare și vitaminizare să-i aducem într-o calitate fizică bună pentru meciurile de baraj. Acolo, viteza și ritmul de joc sunt duble față de ceea ce s-a întâmplat azi.

Dacă suntem tot cu problemele pe care le avem, nu avem nicio șansă”, spunea Mihalcea.

Valentin Munteanu a ajuns în vara lui 2022 la Gloria Buzău. Are două titluri în Liga 2

Valentin Munteanu venise la Gloria Buzău în vară, după ce ultima dată evoluase la CSM Reșița, în Liga 3. El a mai jucat pentru actuala echipă din Buzău în sezonul 2019-2020 de Liga 2, în 22 de meciuri, în care a înscris și nouă goluri. Pleca în vara lui 2020 la U Craiova 1948 SA, iar apoi, în iulie 2021, făcea trecerea la Reșița.

Valentin Munteanu este un fotbalist versatil, care poate juca pe postul de mijlocaș central, dar și pe cel de mijlocaș dreapta. El a mai jucat, în afară de echipele amintite, pentru Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, Pandurii Târgu Jiu, Academica Argeș, Farul și Concordia Chiajna. La nivelul Ligii 1 are peste 60 de meciuri, iar în Liga 2 peste 100.

A ieșit de două ori campion al diviziei secunde, în vara lui 2018, cu Dunărea Călărași, și în vara lui 2021, cu U Craiova 1948 SA.

Gloria Buzău, aproape de calificarea în barajul pentru promovare 

Gloria Buzău este pe poziția a 5-a în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte, devansând Unirea Dej cu două lungimi. Pe locul 4 se află SC Oțelul, cu 46 de puncte, iar pe 3 e Dinamo, cu 46 de puncte.

Buzoienii, acum pe poziție de baraj, au ultima partidă din play-off-ul divizie a doua pe terenul Stelei, duminică, de la ora 13:00, când sunt programate și celelalte două dueluri din grupa pentru promovare, SC Oțelul – Unirea Dej și Poli Iași – Dinamo.

În cele nouă meciuri disputate în play-off, Gloria Buzău a înregistrat două victorii, cinci remize și două eșecuri. Are un golaveraj de șapte goluri marcate și șapte primite.

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2023, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă