Gloria Buzău și-a pierdut gratis unul dintre tinerii jucători importanți din lot. A semnat cu Sepsi OSK | EXCLUSIV

Adi MARICA 05 Jun. 2023, 13:44 Liga 2

Gloria Buzău rămâne în Liga 2 după ce a pierdut barajul de promovare jucat cu UTA Arad (1-5 la general, după 0-0 acasă și 1-5 în deplasare). La echipa din Crâng urmează noi schimbări majore, după ce nu s-a reușit nici la finalul acestui sezon accederea în prima ligă. Acum, cu Adrian Mihalcea antrenor, a fost cel mai aproape, ajungând în play-off și mai apoi în baraj.

Nu numai antrenorului Adrian Mihalcea îi expiră contractul, ci și multora dintre jucători.

Bogdan Oteliță a lăsat Gloria Buzău pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Unul dintre tinerii fotbaliști care au avut prestații apreciate în acest sezon și care nu va mai continua cu echipa din Crâng este Bogdan Oteliță. Fundașul lateral în vârstă de 20 de ani va merge la o echipă din SuperLigă care va evolua în preliminariile Conference League.

Este vorba despre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, câștigătoarea ultimelor două ediții ale Cupei României.

Gruparea covăsneană a reușit să-l achiziționeze gratis pe fundașul dreapta Bogdan Oteliță de la Gloria Buzău. Internațional U20, băcăuanul a semnat un contract pe trei sezoane cu Sepsi OSK, din informațiile Liga2.ro.

Oteliță, om de vază în echipa Gloriei în acest sezon

Integralist în ambele jocuri din barajul cu UTA, Oteliță a disputat ieri seară, la Arad, ultimul meci în tricoul Gloriei. În minutul 5 a fost aproape de gol cu o execuție direct din lovitură liberă de la circa 30 de metri central, însă Florin Iacob s-a întins și a scos greu de sub transversală în corner.

În campionat, Oteliță a evoluat în sezonul recent încheiat în 20 de meciuri din totalul de 29, bifând 1750 de minute pe teren, fiindcă în toate în care a fost utilizat a început ca titular și doar de două ori a fost înlocuit.

Pentru echipa buzoiană a evoluat și în sezonul trecut de Liga 2, 2021-2022, în 12 partide (967 minute). Totodată, în eșalonul secund a jucat și în sezonul 2020-2021, în 20 de partide (1165 minute) pentru Aerostar Bacău. Înainte să joace pentru aceasta din urmă a fost și la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, în Liga 3.

  • De la Gloria va pleca inclusiv portarul Relu Stoian, trecut rezervă în mare parte din play-off. Despre acesta se vorbește că va ajunge la SC Oțelul Galați.

Până acum au punctat la plecări

Sepsi OSK va juca în preliminariile Conference League

În ceea ce o privește pe Sepsi OSK, în această vară, echipa din play-off-ul primei ligi s-a despărțit de antrenorul Cristiano Bergodi, dar și de trei jucători: Dimitrov Radoslav, Anass Achahbar și Enriko Papa.

”Dimitrov Radoslav, în vârstă de 34 de ani, timp de 4 ani a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei noastre, Anass Achahbar, în vârstă de 29 de ani, s-a alăturat lotului Sepsi OSK în iarna anului 2020, iar Enriko Papa, în vârstă de 30 de ani, a sosit în luna februarie al acestui an sub formă de împrumut, până la finalul sezonului 2022-2023.
Pe această cale, dorim să le mulțumim celor trei jucători pentru perioada petrecută alături de noi și le urăm mult succes în continuare!”, a anunțat Sepsi OSK.

Sepsi OSK a participat în acest sezon pentru a treia oară în play-off-ul primei ligi, de când s-a introdus acest sistem. În 2018-2019 a terminat pe locul 6, în 2020-2021 a încheiat pe poziția a 4-a, iar acum, în 2022-2023, s-a situat pe 6, ultimul loc al fazei superioare a SuperLigii. Va juca, totuși, în Conference League, datorită câștigării Cupei României.

Foto: UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-spionata-inaintea-returului-cu-uta-mircea-rednic-surprins-de-un-suporter-venit-sa-l-ajute-va-relatez-despre-un-caz-unic-din-toata-cariera-mea-un-domn-de-70-de-ani-pe-bicicl-19274201

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-dupa-ce-s-a-mentinut-cu-uta-in-superliga-sincer-sa-fiu-mi-a-fost-teama-cum-au-comentat-marcatorii-virgiliu-postolachi-si-andrei-chindris-jocul-cu-gloria-buzau-19274181

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-n-a-facut-fata-la-arad-si-ramane-in-liga-2-am-jucat-bine-aproape-trei-reprize-dar-ne-am-batut-singuri-adrian-mihalcea-nu-mai-are-contract-si-nu-stie-daca-va-continua-19274179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aradul-pentru-al-patrulea-an-la-rand-in-superliga-gloria-buzau-rateaza-inca-o-data-obiectivul-si-continua-in-liga-2-19274153

Adi MARICA 05 Jun. 2023, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă