Ștefan Bodișteanu, pas în față după sezonul petrecut la Steaua. Va evolua în SuperLigă

Andrei PASCU 13 Jun. 2023, 11:44 Liga 2

Ștefan Bodișteanu va evolua în SuperLiga României în sezonul următor, dar nu la Farul.

După experiența din stagiunea trecută, de la Steaua, mijlocașul de 20 de ani a fost cedat, sub formă de împrumut, de formația pregătită de Gheorghe Hagi la o nou-promovată din Liga 2, SC Oțelul Galați.

Ștefan Bodișteanu va juca în SuperLiga după plecarea de la Steaua, la SC Oțelul

Acordul a fost oficializat de clubul gălățean marți, 13 iunie, înțelegerea fiind valabilă pe un sezon, până la finalul stagiunii 2023/2024. Tânărul a atras atenția lui Dorinel Munteanu cu evoluțiile din tricoul Stelei, pentru care a prins 23 de partide în Liga 2, 15 în sezonul regular și opt în play-off, și a marcat de cinci ori.

Ștefan Bodișteanu este născut la Chișinău, este mijlocaș și a crescut la Academia lui Gheorghe Hagi, unde a evoluat pentru echipa secundă a clubului din județul Constanța, în Liga 3, dar a prins și 10 jocuri în precedentele sezoane ale SuperLigii României.

Ștefan Bodișteanu, internațional de juniori al României, a fost împumutat de la Farul Constanța și va face parte din lotul formației noastre în acest nou sezon.

În vârstă de 20 ani, Bodișteanu s-a născut în Republica Moldova și a evoluat în peste 35 de meciuri pentru toate naționalele de juniori ale României, marcând de șase ori. Format la Academia lui Hagi, noua achiziție a Oțelului poate acoperi mai multe posturi în linia de mijloc a terenului, atât ca mijlocaș lateral stânga, cât și ca mijlocaș ofensiv.

El a debutat în Superligă în urmă cu trei ani, competiție în care a strâns 9 meciuri. Sezonul trecut, Bodișteanu, unul dintre cei mai constanți juniori din eșalonul secund, a făcut parte din lotul celor de la CSA Steaua, pentru care a jucat în 23 de partide, înscriind de 5 ori. Din această vară, a făcut pasul către echipa noastră și va îmbrăca tricoul SC Oțelul Galați în stagiunea 2023/24, fiind și eligibil pentru regula U21 din Superligă.

Bine ai venit și mult succes, Ștefan Bodișteanu!”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

  • SC Oțelul este în aceste zile în cantonament la Vatra Dornei, unde în lot se află alte două achiziții făcute de gălățeni de la echipe cu care a fost adversară în Liga 2: Alexandru Pop de la Unirea Dej și Relu Stoian de la Gloria Buzău. Și fundașul Daniel Celea, retrogradat în Liga 2 cu Chindia Târgoviște, a semnat cu Oțelul și s-a alăturat lotului în stagiul montan de pregătire.

 

Ștefan Bodișteanu, al doilea jucător plecat de la Steaua care va juca în SuperLigă

În această perioadă în care toate echipele de Liga 2 își fac strategiile pentru sezonul următor, Steaua a anunțat despărțirea de 16 jucători, printre care și Ștefan Bodișteanu! Pentru stagiunea care vine vor avea loc schimbări importante de lot la formația din Ghencea, fiind anunțate, dintr-un foc, plecările.

Bodișteanu nu e primul jucător plecat de la Steaua care va evolua în SuperLigă. Darius Oroian a fost achiziționat de formația Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

De partea cealaltă, Bogdan Chipirliu, Horia Iancu, Walace Alves da Silva și Adrian Popa și-au dat acordul să fie parte din lot și pentru stagiunea următoare. Odată cu reluarea pregătirilor pentru următoarea stagiune de Liga 2, Daniel Oprița le va da șanse, în cantonament și nu numai, și unor jucători sub limită de vârstă, pentru a vedea măsura în care va putea miza pe ei în campionat. Trei jucători cel puțin poate promova antrenorul Stelei la prima echipă.

Răzvan Florea, Ianis Pletea și Marin Matei pot pleca alături de Steaua în cantonament, dar Florea și Pletea au mai fost testați de Daniel Oprița și până acum, chiar înainte de startul sezonului trecut, în vara lui 2022, în câteva partide amicale.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-vrea-sa-promoveze-jucatori-under-la-steaua-19274841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-risca-sa-fie-data-in-judecata-de-mai-multi-fotbalisti-19274748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-din-liga-2-la-actiunea-nationalei-romaniei-u18-19274723

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecat-de-la-steaua-darius-oroian-a-ajuns-in-superliga-19274615

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patru-privati-sunt-interesati-sa-se-asocieze-cu-steaua-pentru-a-scapa-de-interdictia-la-promovare-au-fost-inaintate-oferte-exclusiv-19274358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/revolutie-in-ghencea-steaua-schimba-liniile-pentru-sezonul-urmator-adrian-bumbescu-unii-au-imbatranit-altii-au-jucat-mai-slab-legenda-militarilor-despre-demer-19274345

Andrei PASCU 13 Jun. 2023, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă