Gloria Buzău, reunire cu număr redus de jucători și un posibil împrumut din prima ligă. Andrei Prepeliță, tot cu gândul la situația din vară: ”Am făcut lucrurile pe fugă”

Andrei PASCU 16 Jan. 2024, 17:48 Liga 2

Gloria Buzău s-a numărat printre echipele care au reluat antrenamentele la jumătatea lunii ianuarie. Luni, 15 ianuarie, a avut loc prima ședință de pregătire, care s-a desfășurat pe terenul sintetic de lângă stadionul Gloria, arena Metalul, unde își dispută meciurile de acasă echipa din Liga 3 Metalul Buzău.

La primul antrenament au participat doar 16 jucători, semn că a plecat sau nu mai este dorită o parte importantă din lot, dar și că se poartă încă negocieri pentru aducerea de jucători. În schimb, clubul a comunicat în această iarnă doar trei despărțiri.

Gloria Buzău s-a reunit în 2024

Gloria Buzău este foarte secretoasă de o bună perioadă de timp și nu mai anunță mare lucru pe pagina de Facebook, pentru a ține fanii la curent cu ceea ce se întâmplă.

Chiar dacă până în acest moment este cunoscută o singură achiziție oficială, și această prezentată după ce clubul de la care a venit a dezvăluit mutarea, Buzăul Sportiv, publicație locală cu a cărui jurnalist Gloria are o colaborare, a inclus în videoclipul prezentat în mediul online și un fotbalist pe care Gloria Buzău l-a legitimat sau urmează să îl legitimeze.

Alexandru Fărăgău, la reunirea Gloriei Buzău

Este vorba de fundașul Alexandru Fărăgău, în vârstă de 18 ani, care în prima parte a sezonului a evoluat în Liga 2, dar la CSM Ceahlăul. A prins 7 meciuri (381 de minute) pentru formația din Piatra Neamț, iar în această iarnă a revenit la echipa de la care era împrumutat, Universitatea Cluj.

Este posibil ca acum Fărăgău (foto articol, în dreapta) să facă trecerea la Gloria Buzău tot sub formă de împrumut, dar poate că, până la urmă, echipa lui Andrei Prepeliță va oferi mai multe informații în acest sens.

Fără prea multe detalii despre campania de achiziții și plecări

Andrei Prepeliță a vorbit la modul general despre ce se va întâmpla la echipa sa, deși este pe ultima sută de metri pentru conturarea lotului, mai ales că reunirea deja a avut loc. Cu atât mai mult dacă luăm în calcul faptul că la Gloria Buzău a ajuns doar un jucător la nivel oficial, Ovidiu Perianu, fost la ”U” Cluj, dar care aparține de FCSB.

Antrenorul Buzăului a dat câteva detalii despre achiziții însă, cum că jucătorii pe care îi dorește evoluează, în principal, pe pozițiile de fundaș central și mijlocaș central. A făcut, iar, o paralelă cu ceea ce s-a întâmplat în vară, la începutul campionatului, semn că încă e apăsat de impactul moral al contextului de atunci, când i-au fost aduși foarte târziu jucători.

În privința pregătirilor, Gloria Buzău va avea două meciuri amicale cu două formații din Liga 3 în primă fază, cu CSM Râmnicu Sărat și cu CS Dinamo, dar rămâne de văzut dacă vor urma și altele până la plecarea în cantonamentul din Turcia.

(N.r. – Despre reunire) ”O vacanță lungă, perioadă cu care nu m-am întâlnit nici ca jucător, nici ca antrenor, dar având în vedere că avem șase săptămâni de pregătire, cred că sunt suficiente. Jucătorii au avut program de vacanță și sper că l-au respectat. În perioada următoare vor urma teste și începem o perioadă de 10 zile, aici, de acumulare, la Buzău.

(N.r. – Despre schimbările de lot) E o listă pe care am trimis-o către conducere, în urma unui raport din toate punctele de vedere, psihosocial, tactic, fizic, tehnic. Se cunoaște situația din vară, cum am preluat echipa, au fost făcute lucrurile pe fugă, fără un număr necesar de jucători pentru a merge în pregătire. Am făcut și greșeli, mi le asum, dar acum, fiind perioada aceasta mai lungă de pregătire, o să le îndreptăm.

Mâine (n.r. – marți, 16 ianuarie) sunt vizita medicală, testele fizice, sâmbătă un meci amical cu Râmnicu Sărat, după care o perioadă cu două antrenamente pe zi și un meci amical la finalul săptămânii următoare, cu Dinamo din Liga 3.

Cred că trebuie să umblăm la axul central, mă bazez pe jucătorii români, cei care vor veni, sau jucătorii străini care au evoluat în România și cunosc limba. Ca posturi, axul central, fundași centrali, mijlocași centrali. Să marcheze cel puțin șapte-opt goluri până la finalul sezonului”, a spus Andrei Prepeliță.

Gloria Buzău, trei plecări oficiale

Gloria Buzău a consemnat trei plecări la nivel oficial. Ionuț Șerban, Diogo Izata și Kamil Wiktorski au fost anunțați de formația din Liga 2 că au devenit liberi de contracte, iar Andrei Guiu ar fi și el, conform presei locale, liber să caute un nou angajament.

După câteva zile de pregătire pe plan local, buzoienii lui Andrei Prepeliță vor face cantonamentul în Turcia, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie. Până la plecare vor juca două meciuri amicale cel puțin, cu CSM Râmnicu Sărat și CS Dinamo, la finalul acestei săptămâni, respectiv la finalul săptămânii următoare.

Capturi foto și video: Buzăul Sportiv

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-hofman-a-trecut-de-la-u-cluj-la-unirea-dej-19297554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-are-un-spaniol-la-antrenamente-19297534

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vladut-andres-de-la-fc-voluntari-trece-la-unirea-slobozia-19297528

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-achizitii-la-csm-alexandria-la-reunire-19297522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-a-iernii-la-cs-mioveni-alexandru-stan-de-la-rapid-19297515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-si-ferencz-bajko-sunt-la-ceahlaul-19297497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-perianu-va-juca-la-gloria-buzau-19297214

Andrei PASCU 16 Jan. 2024, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă