Gloria Buzău l-a pus pe liber pe Kamil Wiktorski, după ce împrumutul la Unirea Slobozia a picat! Fundașul își caută echipă

Andrei PASCU 12 Jan. 2024, 18:06 Liga 2
Gloria Buzău l-a pus pe liber pe Kamil Wiktorski, după ce împrumutul la Unirea Slobozia a picat! Fundașul își caută echipă

Gloria Buzău s-a despărțit de Kamil Wiktorski (30 de ani)! Deși presa locală anunța că polonezul va ajunge la Unirea Slobozia pentru partea a doua a sezonului, sub formă de împrumut, în cele din urmă fundașul a devenit liber de contract și trebuie să își caute o nouă echipă.

Până la pauza de iarnă, polonezul a fost pe teren în 12 dueluri, iar în nouă a fost titular. A și marcat un gol, contra CSC Dumbrăvița, în etapa a 14-a din sezonul regular, în care buzoienii s-au impus la limită, scor 1-0.

Gloria Buzău a reziliat, până la urmă, contractul cu Kamil Wiktorski

Trecerea la Unirea Slobozia a picat, conform Buzăul Sportiv, pentru că Wiktorski nu a mai dorit să facă acest pas, deși cluburile s-ar fi înțeles, pentru a continua la Gloria Buzău. Însă, aceeași sursă nota faptul că apărătorul nu mai este dorit de antrenorul Andrei Prepeliță zilele trecute.

Iată că, vineri seară, Gloria Buzău a reușit să ”scape” de Kamil Wiktorski până la urmă, chiar dacă fundașul a spus ”nu” împrumutului la Unirea Slobozia, iar acordul a fost încetat prin reziliere.

Clubul din Buzău notează faptul că înțelegerea a fost ruptă de comun acord, astfel că Gloria ajunge la un total de patru plecări în această pauză de iarnă. Anterior, Ionuț Șerban și Diogo Marques Izata Pereira au fost anunțați de formația din Liga 2 că au devenit liberi de contracte, iar Andrei Guiu ar fi și el, conform presei locale, liber să caute un nou angajament.

La veniri, Gloria Buzău a mutat o singură dată, prin aducerea lui Ovidiu Perianu.

Mulţumim, Kamil Wiktorski!

Gloria Buzău şi jucătorul Kamil Wiktorski au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale. Îi mulțumim pentru tot ceea ce a realizat pentru echipa noastră și îi dorim mult succes mai departe!”, a comunicat Gloria Buzău.

Kamil Wiktorski, de trei ani și jumătate în România

Wiktorski a sosit în România în urmă cu aproape patru ani, în vara lui 2020, de la Chojniczanka, o formație din Polonia, când semna cu Dunărea Călărași. Anterior a mai jucat pentru Podbeskidzie Bielsko – Biala, perioada 2017 – 2020, Zaglebie Sosnowiec, 2016 – 2017, Legionavia Legionowo, 2016, Dolcan Zabkl, 2014 – 2015, toate din Polonia, cât și în Scoția, la Rangers, când echipa era în liga a patra.

A stat un sezon la Dunărea Călărași, pentru care a strâns 26 de meciuri în Liga 2, iar ulterior a făcut trecerea la Gloria Buzău. A jucat în stagiunea 2021/ 2022 în 21 de meciuri, iar în anul fotbalistic precedent a bifat 27 de apariții.

Gloria Buzău se reunește în curând

Gloria Buzău este printre ultimele echipe din Liga 2 care va relua pregătirile. Va avea prima ședință de antrenament la jumătatea lunii ianuarie, la 15, cu mai bine de o lună înainte de reluarea campionatului de Liga 2.

Buzoienii lui Andrei Prepeliță vor face cantonamentul în Turcia, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie. Până la plecare vor juca două meciuri amicale, cu CSM Râmnicu Sărat și CS Dinamo.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-schimbari-importante-de-lot-a-facut-primele-achizitii-19297346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valmir-berisha-si-danilo-babovic-s-au-despartit-de-csc-selimbar-19297351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/elton-da-silva-a-semnat-cu-csm-resita-19297336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-pop-alt-jucator-plecat-de-la-unirea-dej-19297333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-golofca-s-a-despartit-de-chindia-19297337

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curg-sanctiunile-la-adresa-fc-brasov-19297331

Andrei PASCU 12 Jan. 2024, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă