Jucătorii trași pe linie moartă de Andrei Prepeliță, ”bătuți” într-un amical de Metalul Buzău. ”Profesorul s-a trezit că antrenează o multinațională”

Marius ANGHEL 29 Jan. 2024, 15:21 Liga 2
Jucătorii trași pe linie moartă de Andrei Prepeliță, ”bătuți” într-un amical de Metalul Buzău. ”Profesorul s-a trezit că antrenează o multinațională”

Gloria Buzău a susținut la finalul săptămânii trecute al doilea amical din această perioadă de pregătire de iarnă începută la 15 ianuarie, 4-2 cu CS Dinamo București. Printre jucătorii utilizați de antrenorul Andrei Prepeliță nu s-au aflat, în continuare, mai mulți dintre cei cu care s-au încheiat meciurile oficiale din 2023.

La capitolul rezilieri, trupa din Crâng a consemnat doar trei plecări la nivel oficial, ale lui Ionuț Șerban, Diogo Izata și Kamil Wiktorski. În schimb, nu s-a comunicat nimic despre Georgi Pashov, Andreas Mihaiu, Marko Pervan, Dinko Trebotic, Viktor Angelov, Idan Golan și Dominik Radic, nici că ar fi accidentați sau că nu mai intră în vederile antrenorului.

Am aflat, însă, că șase dintre ei, cei străini, în afară de Mihaiu, sunt la echipa U19 a clubului, iar în weekendul trecut au avut amical.

Georgi Pashov, Marko Pervan, Dinko Trebotic, Viktor Angelov, Idan Golan și Dominik Radic sunt la echipa U19 a Gloriei Buzău

Ținând cont de faptul că Gloria Buzău și nici antrenorul Andrei Prepeliță nu au comentat nimic despre jucătorii enumerați mai sus și aflând că aceștia au evoluat sâmbătă pentru echipa U19 a clubului, putem trage o singură concluzie: nu mai sunt doriți la prima echipă, li s-a propus rezilierea, iar până se va ajunge la un acord privind o despărțire amiabilă au fost trimiși la ”juniori”.

Georgi Pashov, Marko Pervan, Dinko Trebotic, Viktor Angelov, Idan Golan și Dominik Radic s-au aflat sâmbătă în lotul echipei U19 a Gloriei Buzău, antrenată de Nicolae Anton, și au evoluat într-un amical disputat contra Metalului Buzău, lider în Seria 2 din Liga 3.

Toți șase au început ca titulari meciul test cu Metalul, însă scorul final, 4-2 pentru echipa din Liga 3, arată că străinii Gloriei nu prea s-au omorât cu jocul.

Evoluția din acest sezon de Liga 2 a celor șase jucători ai Gloriei Buzău trimiși acum la echipa U19 a clubului:

  • Georgi Pashov (bulgar, 33 ani, fundaș) – 337 minute jucate în 5 meciuri din Liga 2, toate începute ca titular și în trei a fost înlocuit. A semnat în vară, fiind adus de la Petrolul.
  • Marko Pervan (croat, 27 ani, mijlocaș) – 527 minute jucate în 11 meciuri din Liga 2, șase începute ca titular și în cinci a fost înlocuit. A înscris 2 goluri, cu Unirea Dej (4-2) și Ceahlăul (1-1). A semnat în vară, după ce ultima dată jucase la Sloboda Tuzla (Bosnia și Herțegovina).
  • Dinko Trebotic (croat, 33 ani, mijlocaș) – 598 minute jucate în 9 meciuri din Liga 2, opt începute ca titular și de patru ori a fost schimbat. Este la Gloria din ianuarie 2022, când a venit de la Aguilas (Spania).
  • Viktor Angelov (nord-macedonean, 29 ani, atacant) – 377 minute jucate în 10 meciuri din Liga 2, de trei ori fiind titular și de fiecare dată a fost înlocuit. Este la Buzău din ianuarie 2023, după ce ultima dată jucase la Akademija Pandev (Macedonia de Nord).
  • Idan Golan (israelian, 27 ani, atacant) – 163 minute în 6 meciuri din Liga 2. O dată a intrat ca titular și a fost înlocuit. A semnat cu Gloria în vară, înainte de startul sezonului, după ce evoluase ultima dată la Ironi Tiberias (Israel).
  • Dominik Radic (croat, 27 ani, atacant) – 404 minute strânse în Liga 2 în 12 meciuri, din care în patru a început ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. A înscris un gol, împotriva Unirii Dej (4-2), iar la Gloria a ajuns în vară, după ce evoluase ultima dată la Siroki Brijeg (Bosnia și Herțegovina).

Metalul Buzău a învins atât Gloria Buzău U19, cât și CSM Adjud

Revenind la amicalul dintre Metalul Buzău și Gloria Buzău U19, desfășurat sâmbătă pe terenul sintetic pe care își desfășoară echipa din Liga 3 meciurile oficiale, acesta s-a încheiat cu scorul de 4-2, potrivit Arena Buzoiană. Unul dintre goluri a fost marcat de Idan Golan, din penalty.

”Profesorul Nicolae Anton s-a trezit că antrenează o multinațională, cu trei croați (DinkoTrebotic, Dominik Radik, Marko Pervan), un israelian (Idan Golan), un macedonean (Viktor Angelov) și chiar un bulgar de culoare (Georgi Pashov). Aceştia au evoluat în prima repriză a amicalului, dar nu au impresionat, puținii spectatori destul de temerari care au înfruntat frigul pătrunzător pentru a fi prezenți la stadion fiind încântați mai degrabă de tinerii pe care Gloria i-a utilizat în repriza secundă. Singurul moment în care au ieșit la rampă nou-veniții a fost penalty-ul transformat de Idan Golan, care a readus la un moment dat egalitatea la 1”, a scris sursa citată.

A fost 2-1 la pauză și 4-2 la final, după golurile marcate de Adrian Moldovan (27, 55, 72) și Valentin Robu (42), pentru Metalul, respectiv Idan Golan (41) și Mario Micu (80), pentru Gloria.

Ulterior, Metalul Buzău a mai disputat un amical, cu restul jucătorilor din lot, contra echipei CSM Adjud, a doua clasată în Liga a 4-a Vrancea. Și acesta a fost câștigat de băieții lui Valentin Stan, cu scorul de 5-0, prin golurile marcate de George Opaiț (trei), Alexandru Saim Tudor și Ionuț Pelivan.

Gloria Buzău U19: Sandu Popa – Cezar Pavel, Teodor Alexandru, Georgi Pashov, Mario Micu, Dinko Trebotic, Rareş Raicu, Viktor Angelov, Idan Golan, Dominik Radic, Marko Pervan.
Au mai intrat: Marian Ivan, Gabriel Bucur, Marian Buga, Luca Sava, Patrik Bogdan, Mihai Chiric, Iulian Hodiniţă, Răzvan Tudorache, Mihai Mavrodin.

Metalul Buzău în amicalul cu Gloria U19: Costel Toader (Alberto Câşlariu) – Andrei Trandafir, Alberto Olaru, Karime Makongo, Ştefan Păun, Dan Stan, Claudiu Borţoneanu, Ştefan Moraru, Daniel Mihai, Valentin Robu.
Metalul Buzău în amical cu CSM Adjud: Alberto Câşlariu (Iulian Dinu) – Daniel Corniciuc, Bogdan Panaite, Marian Manea, Ion Spătaru, Paulian Banu, George Opaiț, Marius Tudorică, Alexandru Saim Tudor, Lefter Pelivan, Alin Manea.

Metalul Buzău s-a despărțit de trei jucători, printre care golgheterul Sergiu Arnăutu, și are două achiziții

În ceea ce o privește pe Metalul Buzău, aceasta s-a reunit în data de 10 ianuarie 2024, iar în perioada 5-16 februarie are programat un cantonament pe plan local. Amicale mai are stabilite cu FCSB 2, Tricolorul Breaza (ambele în 3 februarie), Dunărea Călăraşi, Sporting Lieşti (ambele în 24 februarie), Unirea Braniştea şi CS Blejoi (ambele în 1 martie).

La reunire au fost prezenți jucătorii: Iulian Dinu, Costel Toader, Alberto Câșlariu (portari), Andrei Trandafir, Eduard Rusu, Ștefan Păun, Alberto Olaru, Marian Manea, Bogdan Panaite, Andrei Lopată (junior din propria pepinieră), Ștefan Nedelcu, Daniel Mihai, Ion Spătaru (fundași), Dan Stan, Claudiu Borțoneanu, Paulian Dan, Marius Tudorică, Alexandru Saim Tudor, Alin Manea, Valentin Robu, Ștefan Moraru, Florin Opaiț, Mario Chirpac, Alexandru Oancea, Valentin Constantin (junior din propria pepinieră)(mijlocași), Adrian Moldovan, Cătălin Bardaș, Ionuț Pelivan și Bogdan Ion (atacanți).

În această iarnă, clubul a anunțat despărțirea de Adrian Olteanu (întors la FC Bacău), Roberto Dumitrică (Sport Team București), dar și de golgheterul Sergiu Arnăutu (CSM Deva).

La capitolul achiziții îi are pe Valentin Robu (ex Dacia Unirea Brăila) și Daniel Corniciuc (ex Foresta Suceava).

Foto: Arena Buzoiană și Metalul Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-prejmerean-si-raul-steau-au-semnat-cu-gloria-buzau-19298222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihnea-radulescu-cedat-de-petrolul-la-gloria-buzau-19298003

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noua-plecari-si-cinci-achizitii-pentru-csm-deva-19298111

Marius ANGHEL 29 Jan. 2024, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă