EXCLUSIV | ”FC U” Craiova a vrut să transfere un portar trecut pe la ”U” Cluj și CFR Cluj, dar mutarea a picat

Andreea VISU, Daniel VLAD 01 Sep. 2020, 22:29 Liga 2
EXCLUSIV | ”FC U” Craiova a vrut să transfere un portar trecut pe la ”U” Cluj și CFR Cluj, dar mutarea a picat

Portarul Adrian Rus (26 de ani), fost campion al României cu CFR Cluj, a fost la un pas de a semna cu U Craiova 1948 SA, echipă din Liga 2, însă transferul a picat în ultima clipă. Adi Rus a fost chemat, marți, la Craiova, să semneze contractul cu echipa patronată de Adrian Mititelu, însă după ce fotbalistul a efectuat testul pentru coronavirus, oltenii i-au cerut să rămână două zile, în probe, și astfel ar fi picat înțelegerea.

”FC U” Craiova se apără: ”Adi Rus a acceptat!”

Contactat de către ProSport, Robert Săceanu, directorul sportiv al echipei FC U Craiova, susține că Adrian Rus a acceptat varianta de a participa la două antrenamente, înainte de a semna contractul.

Nu înțeleg cum au putut să apără asemenea informații. Eu am discutat cu Adi Rus și i-am spus înainte să plece spre Craiova că îl vom supune la testul Covid, dar vrem să îl vedem și două zile la antrenamente înainte să semnăm contractul. El a acceptat. La sugestia lui Nicolo Napoli și a antrenorului nostru cu portarii, Vali David, i-am solicitat să îl vedem două zile la antrenamente pentru că el vine după o lungă perioadă de inactivitate. Consider că i-am cerut ceva firesc, ținând cont că noi avem nevoie urgent de portar, după ce Mogoșanu, Popa și Enache au ieșit pozitiv la testul COVID.

Suntem un club profesionist și nu vrem să semnăm contracte doar așa de dragul de a le semna. Patronul nostru investește foarte mulți bani în echipă și vrem ca totul să fie ok”, a spus directorul sportiv, Robert Săceanu, în exclusivitate pentru ProSport.

”FC U” Craiova a perfectat 12 transferuri 

U Craiova 1948 SA a adus un număr impresionant de jucători după promovarea în Liga 2, 12: Robert Popa (17 ani, portar, ex Flacăra Horezu), Alexandru Gîț (22 de ani, fundaș, ex SCM Gloria Buzău), Călin Cristea (32 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Jeremy Huyghebaert (31 de ani, fundaș belgian, ex Royal Excel Mouscron), Andrea Compagno (24 de ani, atacant italian, ex Tre Fiori), Constantin Dragoș Albu (19 ani, mijlocaș, ex Utrecht), Andrei Ciolacu (28 de ani, atacant, ex Tskhinvali), Marian Anghelina (29 de ani, mijlocaș, ex CS Mioveni), Valentin Munteanu (30 de ani, mijlocaș, ex SCM Gloria Buzău), Bradley Diallo (30 de ani, fundaș, ex Chindia Târgoviște), Abdelaye Diakite (fundaș, 30 de ani, ex Menemenspor, din liga a doua turcă) și William Baeten (mijlocaș, 23 de ani, ex KFC Dessel Sport, din liga a treia din Belgia).

Debutul în Liga 2 a fost amânat

Meciul U Craiova 1948 SA – Ripensia Timișoara, din prima etapă a noului sezon al Ligii 2, programat pentru sâmbătă, 29 august, de la ora 15:30, nu a avut loc și a fost amânat, deoarece echipa gazdă are șase cazuri pozitive de COVID-19 în lot, dintre care trei sunt portarii, astfel că a fost în imposibilitatea de a juca acum.

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial că meciul care trebuia să se dispute la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal, a fost amânat. Decizia a fost luată de Departamentul de Competiții al FRF după ce la clubul ”FC U” au fost depistate 6 cazuri de COVID-19.

Oltenii vor juca pe teren propriu, în primele cinci etape, de trei ori, conform tragerii la sorți. În afara partidei din prima rundă cu echipa de pe Bega, mai primesc vizita formațiilor Dunărea Călărași și CSM Slatina. Cele două dueluri din deplasare sunt cu FK Csikszereda și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Programul complet al Ligii 2 poate fi citit AICI.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-perfectat-al-12-lea-transfer-pentru-liga-2-un-belgian-de-23-de-ani-a-intrat-sub-comanda-lui-nicolo-napoli-19146197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-adrian-mititelu-negociaza-marea-lovitura-a-verii-mircea-bornescu-presedinte-la-fc-u-craiova-daca-voi-accepta-o-voi-face-pentru-fanii-minunati-19146103

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cei-sase-jucatori-ai-fc-u-craiova-infestati-cu-covid-19-trei-dintre-ei-sunt-portari-acesta-fiind-si-motivul-principal-al-amanarii-meciului-cu-ripensia-alt-joc-va-fi-tel-19145828

 

 

 

 

 

Andreea VISU, Daniel VLAD 01 Sep. 2020, 22:29 Liga 2
Pe aceeași temă