Ovidiu Burcă, impresionat de jucătorii săi utilizați în meciul cu ”FC U” Craiova: ”Sunt mândru.” Antrenorul nu știe când Dinamo va reveni cu jocurile de acasă la București

Marius ANGHEL 19 Oct. 2022, 14:17 Cupa României

Chiar dacă a avut în primul ”11” mulți jucători care au evoluat puțin în acest start de campionat, Dinamo a dat o replică bună prim-divizionarei ”FC U” Craiova, marți seară, la Giurgiu, în prima etapă a fazei grupelor Cupei României. 0-0 s-a terminat partida desfășurată la Giurgiu, iar stadionul Astrei pare să le priască bucureștenilor.

Jucătorii lui Ovidiu Burcă au impresionat în primul rând prin atitudinea avută pe teren, fiindcă s-au luptat de la egala la egal cu o adversară care a utilizat un mix de jucători, titulari, dar și unii care au evoluat mai puțin sau deloc.

Ovidiu Burcă, impresionat de evoluția jucătorilor utilizați cu ”FC U” Craiova: ”Au făcut un meci foarte bun și sunt foarte mândru”

După finalul partidei, antrenorul Ovidiu Burcă a avut numai cuvinte de laudă pentru jucătorii săi careu au evoluat și, specific lui, cu un discurs repetitiv și obositor, a început din nou să vorbească despre cum a găsit echipa, cum a progresat și ce realizări s-au reușit până acum.

”A fost un prilej extraordinar să folosesc jucători pe care, din păcate, nu am putut să îi folosesc atât de mult în campionat, jucători care se antrenează extraordinar de bine și a fost un prilej extraordinar astă-seară să îi vedem. Suntem pe două fronturi, campionatul este foarte important. Știm foarte bine de unde am plecat, știm foarte bine unde vrem să ajungem. Și, totuși, trebuie să fim realiști. Eu cred că astăzi am făcut un meci bun, un meci solid și eram sigur că așa se va întâmpla. De foarte multe ori, apreciez mai mult un jucător care stă pe bancă, strânge din dinți și atunci când apelezi la el o face la cel mai bun nivel. În seara asta, toți la care am apelat au făcut un meci foarte bun și sunt foarte mândru de lucrul ăsta. E o energie extraordinară la echipă. Am reușit să creăm, într-un timp foarte scurt, un ambient extraordinar, în care toată lumea se simte apreciată, iar lucrul ăsta e cel mai important.

(întrebat dacă egalul valorează cât o victorie?) Nu neapărat. Pentru noi contează foarte mult ca de la meci la meci să facem progres. Simt că în ultimul timp chiar și antrenamentele sunt mult mai țintite, sunt mult mai specifice pe ceea ce vrem noi să scoatem din organizarea tactică. Ne cunoaștem mult mai bine, interacțiunea este mult mai prietenoasă și lucrurile cred că suntem pe un drumul bun.

Cred că avem un lot care să ne permită să mergem pe ambele fronturi. Au fost astăzi fotbaliști care m-au mulțumit, în primul rând ca atitudine, pentru că de aici pornim, de la atitudine, de la agresivitate, de la a avea curaj. Au fost foarte multe lucruri bune în seara asta. Au fost și lucruri mai puțin bune, dar cred că trebuie să le evidențiem pe cele bune”, a spus Burcă la microfonul DigiSport.

”Înseamnă că mediul în care lucrăm și ceea ce facem sunt bune”

În următoarele două etape ale Grupei A, din care face parte Dinamo, va întâlni Sepsi OSK și Unirea Slobozia. Sunt meciuri grele pentru jucătorii lui Ovidiu Burcă, însă acesta spune că unul dintre obiectivele trasate este și Cupa României. Mai presus de calificarea mai departe, antrenorul este mulțumit că munca sa se reflectă în modul cum se exprimă echipa acum față de cum evolua în vară.

”Ne gândim. Noi, în vestiar, avem setate obiectivele noastre. După perioada aia în care ne-am tatonat, ne-am cunoscut, am avut o zi în care ne-am setat niște obiective. Nu o să vi le spun acum, dar noi știm foarte clar unde vrem să ajungem. La începutul sezonului, în primele săptămâni, nu cred că putea nimeni să vorbească de niște obiective clare. Am simțit după o perioadă că lucrurile sunt cam într-o altă formă, o formă care ne dă speranțe să visăm și că putem realiza ceva important. Pentru mine, cel puțin în seara asta, faptul că cei care au intrat în teren au făcut-o cu atât de multă pasiune, cu atât de mult curaj, cu o așa bună organizare, pentru că au fost jucători care cred că au fost pentru prima dată când au jucat împreună, niște tineri care au apărut, niște jucători care încă sunt juniori. Cred că au făcut-o la cel mai bun nivel. Asta înseamnă că mediul în care lucrăm și ceea ce facem sunt bune”, a declarat Burcă.

Dinamo se simte bine la Giurgiu. Burcă crede că cineva nu-i vrea echipa pe stadionul ”Arcul de Triumf”

Dinamo a fost la al treilea meci programat pe teren propriu și organizat la Giurgiu. În campionat le-a câștigat pe ambele, 1-0 cu Unirea Slobozia și 1-0 cu Ripensia, iar acum a terminat la egalitate cu o prim-divizionară.

Ovidiu Burcă nu știe când echipa sa ar putea reveni să joace la București și crede că cineva, fără să numească, nu-și dorește ca Dinamo să evolueze acasă pe arena Arcul de Triumf.

”E o întrebare care cred că mă depășește pe mine. Mi-am dorit foarte mult și au fost atâtea discuții să mergem pe Arc. Din păcate, nu știu ce se întâmplă acolo, cineva cred că nu-și dorește ca Dinamo să joace pe acel teren. Alte variante nu prea avem. (n.r. – întrebat cine nu dorește Dinamo pe Arcul de Triumf?) Nu știu. Din moment ce am tot insistat să mergem acolo și nu s-a găsit nicio soluție viabilă… cred că cineva nu-și dorește. Nu știu, nu pot să vă spun.

Pe Dinamo, din păcate, suprafața de teren vara asta a fost afectată cumva destul de tare. Până la urmă, de când am venit la Giurgiu nu am pierdut, ne poartă noroc. Din păcate, este puțin departe de oraș, dar oamenii care vin aici, nu știu, simțim că există o conexiune foarte bună între ei și echipă, iar lucrul ăsta contează. Contează să reconectăm echipa la suporteri, să vină alături de noi, să ne bucurăm împreună, chiar dacă suntem în Liga a 2-a. Trebuie să reconstruim această relație între echipă și suporteri”, a mai spus Ovidiu Burcă.

În campionat, după zece etape, Dinamo ocupă locul 12, cu 13 puncte, iar în runda a 11-a va juca sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la Metaloglobus București (locul 20, 4 puncte). Și acest meci se va disputa la Clinceni, casa aproape tuturor echipelor din Liga 2 care nu au un stadion care să permită și accesul unui public numeros.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-incepe-faza-grupelor-primul-meci-al-zilei-csm-alexandria-farul-de-la-ora-1530-urmeaza-sa-intre-la-joc-dumbravita-si-dinamo-19249963

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-dat-gol-contra-echipei-favorite-si-a-facut-tumbe-de-bucurie-toma-bodri-rapidistul-din-lotul-dumbravitei-a-fost-cel-mai-frumos-meci-pe-care-l-am-jucat-pana-acum-19250189

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cosmin-stan-un-car-de-nervi-pe-arbitrajul-din-meciul-cu-rapid-explodez-ca-nu-ma-pot-controla-dumbravita-trebuia-sa-primeasca-penalty-la-1-1-si-a-fost-dezavantajata-si-la-unul-din-19250125

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ce-surpriza-csm-alexandria-a-facut-un-meci-mare-cu-farul-si-a-scos-un-punct-dar-stefan-odoroaba-nu-a-fost-deloc-surprins-rezultatul-e-meritat-impresiile-jocului-din-cupa-romaniei-19250014

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fara-surprize-csc-dumbravita-a-pierdut-la-scor-cu-rapid-in-primul-joc-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19250112

Marius ANGHEL 19 Oct. 2022, 14:17 Cupa României
Pe aceeași temă