Marius Ciobanu n-a rămas la Petrolul, dar nu s-a întors nici la Unirea Slobozia. Mijlocaș a fost prezentat de o altă echipă din SuperLigă

Marius ANGHEL 28 Jan. 2023, 01:38 Liga 2
Marius Ciobanu n-a rămas la Petrolul, dar nu s-a întors nici la Unirea Slobozia. Mijlocaș a fost prezentat de o altă echipă din SuperLigă

Marius Ciobanu (19 ani) s-a despărțit în această iarnă de Unirea Slobozia, s-a alăturat prim-divizionarei Petrolul de la reunirea acesteia, a fost inclusiv în cantonamentul din Turcia, însă nu a semnat cu trupa ploieșteană. La revenirea în țară din stagiul din Antalya s-a îndreptat în altă parte și a ajuns la Craiova, unde l-a convins pe Nicolo Napoli că merită o șansă să rămână în lotul celor de la ”FC U”.

Vineri, 27 ianuarie, Ciobanu a fost prezentat oficial la noua sa echipă, U Craiova 1948 SA, și are șansa să joace din nou în prima ligă, competiție în care ”U” Cluj nu i-a oferit această oportunitate, deci a ajutat-o să promoveze.

Ciobanu a prins doar 97 de minute în acest sezon pentru Unirea Slobozia

În actualul sezon, Marius Florian Ciobanu-Vanghele, pe numele său întreg, a evoluat puțin pentru Unirea Slobozia. Revenit la echipă în vară, înainte de startul noii ediții a Ligii 2, mijlocașul bucureștean a prins doar 97 de minute în 7 partide. Anterior, în ediția trecută a ligii secunde, acesta evolua în 19 jocuri (785 minute) pentru ”U” Cluj, alături de care promova în Liga 1, însă unde nu a fost păstrat în lot.

Ciobanu a mai evoluat la Unirea Slobozia în sezonul 2020-2021 de Liga 2, în 13 partide (725 de minute), și înscria un gol, cel care contribuia decisiv la salvarea echipei de la retrogradare. În returul barajului cu Fotbal Comuna Recea, jucătorul înscria în minutul 90+4 golul de 3-0, iar Unirea evita să ajungă în Liga 3.

Marius Ciobanu trebuie să convingă, pentru început, la ”FC U” Craiova până la vară

Cu Petrolul, Ciobanu s-a pregătit o bună perioadă de timp în această iarnă, a fost inclusiv în cantonamentul din Turcia, însă nu l-a convins pe Nae Constantin. Și-a încercat norocul la ”FC U” Craiova, unde Nicolo Napoli a decis rămânerea sa în lot.

Marius Ciobanu a semnat un contract valabil până în vară cu ”FC U” Craiova, cu opțiune de prelungire pe doi ani.

”Fotbal Club Universitatea 1948 anunță faptul că fundașul dreapta, Marius Ciobanu, a semnat cu gruparea alb-albastră un contract valabil până în vară, cu opțiune de prelungire pentru încă două sezoane.
În vârstă de 19 ani, Marius a evoluat în prima parte a sezonului pentru Unirea Slobozia, din al doilea eșalon al României, și a bifat 10 partide în toate competițiile, oferind și o pasă de gol în meciul din Cupa României cu Dinamo (3-3).
Pe data de 5 iunie 2020, la vârsta de 17 ani, Marius a debutat în Liga I, într-un duel cu Dinamo din play-out, încheiat cu victoria câinilor roșii, scor 1-3.
De-a lungul timpului, tânărul jucător a evoluat pentru echipe precum: Academica Clinceni, Universitatea Cluj sau Unirea Slobozia. În perioada junioratului, acesta a crescut mulți ani în academia celor de la FCSB.
Marius este un jucător polivalent. Pe lângă poziția de fundaș dreapta, acesta poate juca atât ca mijlocaș dreapta, cât și mijlocaș ofensiv. De asemenea, acesta va purta numărul 74 la echipa noastră.
Mult succes în tricoul alb-albastru, Marius!”, sună anunțul prezentării lui Ciobanu la clubul lui Adrian Mititelu.

În comunicat se specifică faptul că Marius Ciobanu a jucat în Liga 1, însă nu se spune și pentru cine a evoluat. În ediția 2019-2020, jucătorul crescut la Academia FCSB a ajuns la Academica Clinceni, pentru care avea să evolueze în 4 meciuri din prima ligă, însă doar un total de 18 minute.

În aceeași zi în care Ciobanu a semnat cu ”FC U” Craiova, clubul a anunțat rezilierea contractului cu fostul dinamovist Ricardo Grigore.

Foto: Fotbal Club Universitatea 1948 și Petronel Tudor (Info Ialomița)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-succes-la-scor-cu-abatorul-slobozia-19258433

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nsima-peter-despre-mutarea-la-unirea-slobozia-19257702

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-afumati-a-imprumutat-doi-jucatori-de-la-fc-voluntari-19258298

Marius ANGHEL 28 Jan. 2023, 01:38 Liga 2
Pe aceeași temă