Campionii FC Argeș a disputat primul amical al verii. Cum s-a descurcat în duelul cu ”FC U” Craiova și ce achiziție a mai făcut

Andrei PASCU 09 Jul. 2023, 18:01 Liga 2
Campionii FC Argeș a disputat primul amical al verii. Cum s-a descurcat în duelul cu ”FC U” Craiova și ce achiziție a mai făcut

Campionii FC Argeș a disputat prima partidă de verificare din această vară, în compania formației U Craiova 1948 SA, din SuperLiga României. Duelul a avut loc sâmbătă, 8 iulie, la Pitești.

S-a impus gruparea olteană, scor 3-0. La pauză, U Craiova 1948 SA conducea cu 2-0.

Campionii FC Argeș, eșec în amicalul cu U Craiova 1948 SA

Spectatorii nu au avut acces la duelul disputat pe Stadionul ”Nicolae Dobrin”, în care U Craiova 1948 SA a făcut ultimele reglaje înaintea debutului în prima ligă, în noul sezon. Alexandru Pelici a schimbat mulți jucători după pauză, dorind să vadă la cel nivel sunt, cine este în cea mai bună formă pentru următoarele partide amicale și, mai ales, cine ar putea fi variante de bază la startul noului sezon de Liga 2.

Aurelian Chițu a fost singurul marcator al primei părți, el reușind o dublă în decurs de numai 10 minute, în minutele 22 și 32. În partea secundă, autor al golului trei și cel care a stabilit scorul final, 3-0 pentru U Craiova 1948 SA, a fost Sekou Sidibe, în minutul 73.

FC Argeș și FCU Craiova 1948 s-au întâlnit sâmbătă seară, pe stadionul Nicolae Dobrin, în cadrul unui joc amical, disputat cu porțile închise. Oltenii s-au impus cu 3-0, golurile oaspeților fiind reușite de Chițu(22, 32) și Sidibe(73).

Pentru echipa noastră a fost primul test de verificare din această perioadă precompetițională, în timp ce pentru olteni a fost ultimul examen înaintea startului noului sezon de Liga I. Așa cum era de așteptat, nivelul de pregătire al formației patronate de Adrian Mititelu, diferența de eșaloane și valoarea lotului și-a spus în final cuvântul. Antrenorul Alexandru Pelici a împărțit lotul pe care îl are la dispoziție în două echipe, în încercarea de a da minute tuturor jucătorilor, în timp ce tehnicianul craiovenilor, Florin Drăgan, a menținut titularii în teren timp de 70 de minute. În primul mitan, piteștenii și-au trecut în cont două ocazii de a marca prin Rădescu și Yanis Pîrvu, însă portarul Popa a scăpat fără gol. După pauză, alb-violeții au mai avut încă patru șanse de a puncta pe tabelă, însă Turda, Dulcea, Bujor și Angelov nu l-au putut învinge pe goalkeeper-ul oltean. Următorul amical al echipei noastre este programat miercuri, 12 iulie, de la ora 18.30, în cantonamentul de la Valea Iașiului, adversar urmând a fi Progresul Spartac București”, a precizat Campionii FC Argeș despre amicalul cu oltenii.

  • Campionii FC Argeș, în prima repriză: Straton – Rădescu, Turda, Scarlatache, Lazăr – Balgiu, Panait, Haită, Pîrvu – Buhăcianu, Rusu
    După pauză au intrat: Micle, Cristescu, Ciuciulete, Boboc, Rizzi, Grigore. Bujor, Dulcea, Angelov, Bertrand    
  • U Craiova 1948 SA, în prima repriză: Popa – Compagnucci, Kvakic, Henriques, Mascarenhas – Achim, Albu – Baeten, Bahassa, Van Durmen – Chițu
    Din minutul 70, a evoluat în următoarea formulă: Gurău – Negru, Kvakić, Iordache, Padula – Ciobanu, Asamoah, Pop, Sidibe – Blănuță, Jibril 

Campionii FC Argeș se pregătește de amicalul cu Progresul Spartac

Intrată în cantonament, echipa Campionii FC Argeș va disputa trei partide de verificare în timpul stagiului, iar clubul piteștean a anunțat și adversarii pe care îi va întâlni. De acum, după duelul cu U Craiova 1948 SA, va peste o echipă retrogradată din Liga 2 în Liga 3, Progresul Spartac, la 12 iulie, iar ulterior va întâlni o colegă din eșalonul secund, CS Tunari, 14 iulie, promovată în Liga 2 la finalul stagiunii trecute de Liga 3.

După cantonament, vor mai urma teste cu Corvinul Hunedoara (19 iulie), CSM Slatina (22 iulie), CS Mioveni (26 iulie) și Unirea Bascov (29 iulie).

Campionii FC Argeș a legitimat un fundaș român crescut în Spania

Campionii FC Argeș a mai făcut o achiziție, înaintea partidei cu ”FC U” Craiova. L-a legitimat pe Adrian Grigore-Huideș, fundaș central în vârstă de 19 ani, care până acum a jucat doar în Spania.

Născut la Cluj Napoca, noul jucător al piteștenilor a mai evoluat până acum la Academia Elche, Elche U19 și Albacete U19.

Bine ai venit, Adrian! Bienvenido!

Fundaș centralul originar din Cluj Napoca a devenit jucătorul echipei noastre. Acesta a început fotbalul în Spania, țară în care a emigrat alături de părinții săi în copilărie. A început fotbalul la Benidorm CF (2012 – 2015), club dintr-un orășel din regiunea spaniolă Costa Blanca. Și-a continuat apoi dezvolarea ca fotbalist la academiile celor de la Valencia, Elche, Deportivo Alavés și Albacete.

A evoluat pentru reprezentativele României U15 și U18, iar pe 25 martie 2023, sub bagheta lui Alexandru Pelici, a debutat la reprezentativa U19. Pentru aceasta a adunat 4 partide în preliminariile Campionatului European din 2023.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, a transmis clubul din Liga 2.

Foto: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-ese-la-scor-cu-fc-hermannstadt-19277041

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vlad-mihalcea-a-ajuns-in-liga-3-19277038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-bate-tot-in-amicale-19277033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-intalnit-echipa-maghiara-csanad-academia-2-19277022

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-succes-la-scor-cu-olimpic-zarnesti-19277015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-finalizat-cantonamentul-de-vara-19277002

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-a-pierdut-amicalul-cu-cfr-cluj-19276998

 

 

 

 

Andrei PASCU 09 Jul. 2023, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă