Eugen Trică, analiza unei ierni pline la Concordia Chiajna. Cum s-au integrat jucătorii achiziționați și ce speranțe mai are la play-off: ”Sunt șase echipe pe două locuri”

Răzvan STÎNGĂ 22 Feb. 2023, 09:14 Liga 2
Eugen Trică, analiza unei ierni pline la Concordia Chiajna. Cum s-au integrat jucătorii achiziționați și ce speranțe mai are la play-off: ”Sunt șase echipe pe două locuri”

Eugen Trică a făcut destul de multe schimbări de lot la Concordia Chiajna în actuala pauză competițională, printre cei veniți fiind nume importante la nivelul fotbalului românesc, jucători cu experiență în primele două ligi.

Antrenorul ilfovenilor a detaliat, într-un dialog cu reporterul Liga2.ro, cum s-au integrat cei sosiți în această iarnă, dar și cum a decurs perioada de pregătire și ce așteaptă în acest final de sezon regular.

Eugen Trică, mulțumit de achiziții și de cum a mers perioada de pregătire la Concordia Chiajna

Chiar dacă echipa din Chiajna mai are doar șanse pur teoretice la play-off-ul de Liga 2, Eugen Trică a afirmat că speră ca jucătorii săi să facă surpriza și să termine în primele șase locuri. În plus, el e mulțumit și de cum au evoluat în meciurile amicale, atât din Antalya, cât și din România.

Un meci remarcat de Eugen Trică este cel cu Steaua, din Ghencea, terminat la egalitate, scor 0-0, ultimul programat, care îi dă încredere că poate lua cele trei puncte din primul duel oficial al anului, deplasarea lungă de la Baia Mare.

Suntem pe drumul cel bun, suntem sută la sută pregătiți pentru meciul de la Baia Mare. Dacă punem rezultatele din amicale, a fost bine, mai ales că meciul cu Steaua eu spun că l-am controlat, am jucat bine. Avem o echipă omogenă, relațiile de joc s-au legat. Cei care au venit s-au integrat foarte bine.

Jucătorii s-au comportat bine și în cantonament, au avut prestații mulțumitoare în partidele de verificare și sper ca asta să se vadă și în campionat.

Parcă joacă de o viață la echipa asta, și Tamaș, și Velisar, cei care au venit recent mai au de acumulat, dar vor fi bine la meciul cu Baia Mare. Mirko Ivanovski nu e pregătit acum. În rest, toți s-au integrat bine.

Avem ceva speranțe la play-off, dar e greu. Să dea Dumnezeu să luăm cele nouă puncte din ultimele etape din sezonul regular și apoi vedem. Practic, sunt șase echipe pe două locuri, sunt șanse mici, dar sperăm”, a spus Eugen Trică în dialogul cu Liga2.ro.

Concordia Chiajna a făcut opt achiziții, iar zilele trecute a mai renunțat la patru jucători

Concordia Chiajna a adus nu mai puțin de opt jucători în această iarnă, majoritatea dintre ei cu multă experiență în primele două campionate ale României: Gabriel Tamaș (ex Petrolul Ploiești), Iustin Popescu (ex CS Mioveni), Mirko Ivanovski (ex Petrolul Ploiești), Mihai Velisar (ex Petrolul), Silviu Pană (ex Poli Timișoara), Gabriel Goicea (ex CS Tunari), Raoul Cristea (ex Poli Timișoara) și Petar Petkovski (ex FC Botoșani).

Ilfovenii au fost nevoiți, în urma acestor achiziții, să și renunțe la câțiva jucători, patru dintre ei plecând chiar zilele trecute. Este vorba de Adrian Voicu, care s-a înțeles apoi cu CS Comunal Șelimbăr, Vlad Mihalcea, Sorin Bușu și Albert Voinea.

Concordia Chiajna, șanse teoretice la play-off

Concordia Chiajna reia sezonul de Liga 2 cu 23 de puncte acumulate în 16 partide, cu șapte victorii, două remize și șapte eșecuri, cu un golaveraj de 18 goluri marcate și 14 primite. E la trei puncte de locul 6, Gloria Buzău.

În sezonul regular, ilfovenii vor mai întâlni Minaur Baia Mare (deplasare), Ripensia (acasă) și Metaloglobus (deplasare).

Concordia Chiajna a organizat cantonamentul de iarnă din Turcia, unde a jucat mai multe meciuri amicale. A trecut cu 2-0 de KF Besa Doberdoll (liga secundă din Macedonia de Nord), cu 2-1 de FC Gossau (liga a patra din Elveția), cu 2-0 de FK Kaisar Kyzylorda (prima ligă din Kazakhstan) și cu 4-2 de KF Shkupi (prima ligă din Macedonia de Nord). A înregistrat un singur eșec, 0-2 în testul cu Wieczysta Cracovia (liga a 4-a din Polonia).

Ulterior, la revenirea în România, a disputat și partida de verificare cu Steaua, în fața căreia a înregistrat o remiză, scor 0-0.

  • Primul 11 al Concordiei Chiajna în amicalul cu Steaua: Chudy – Simion, Stănică, Tamaș, Velisar, Codrea, Burcea, Cristea, Cierpka, Pană, Rusescu.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-mai-pus-pe-liber-trei-jucatori-19260695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-concordia-chiajna-au-terminat-la-egalitate-meciul-amical-19260636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-la-achizitionat-pe-adrian-voicu-19260464

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 22 Feb. 2023, 09:14 Liga 2
Pe aceeași temă