Lovitură de imagine dată de Concordia Chiajna: a semnat cu Gabriel Tamaș! Durata contractului și ce spune președintele Cristian Tănase

Marius ANGHEL 09 Jan. 2023, 12:20 Liga 2
Lovitură de imagine dată de Concordia Chiajna: a semnat cu Gabriel Tamaș! Durata contractului și ce spune președintele Cristian Tănase

Concordia Chiajna a reușit o lovitură de imagine la începutul acestui an. Clubul ilfovean a câștigat bătălia ofertelor cu mai multe echipe din fotbalul românesc, inclusiv cu unele din prima ligă, și a obținut semnătura, până în vară, fostului internațional Gabriel Tamaș.

FC Voluntari, CS Mioveni sau FC Brașov și l-au dorit în echipă pe Tamaș, ultima dată la Petrolul, însă fundașul de 39 de ani a optat până la urmă să semneze cu Concordia, unde are ca obiectiv, pentru început, accederea în play-off.

Gabi Tamaș a semnat cu Concordia Chiajna

ProSport a anunțat în exclusivitate de săptămâna trecută că printre echipele care îl doresc pe Tamaș se numără și Concordia Chiajna. Alegerea fostului internațional de a își continua cariera în Liga 2 este oarecum surprinzătoare, mai ales că era dorit și în prima ligă.

”Am o relație specială cu Gabi Tamaș, ne cunoaștem de mult timp, am vorbit cu el și l-am convins să semneze cu Concordia până în vară. Aveam nevoie de un jucător de profilul lui și cu experiența lui și ne va ajuta mult în ceea ce ne propunem.

E adevărat că avem șanse să prindem play-off-ul, sperăm, însă primul gând al nostru se îndreaptă mai întâi către primul meci.

Vrem să mai facem trei-patru transferuri pe mai multe poziții, am vorbit cu stafful tehnic și suntem în discuții”, a spus președintele Cristian Tănase, pentru Liga2.ro, după ce l-a convins pe Tamaș să semneze cu Concordia.

După despărțirea de Petrolul, Gabi Tamaș s-a antrenat cu FC Brașov, echipă din orașul în care are domiciliul.

Tamaș a jucat ultima dată la Petrolul, până în octombrie

Tamaș a început sezonul la Petrolul, a evoluat în 13 meciuri din prima ligă și a marcat două goluri, dar s-a despărțit de echipa ploieșteană după o discuție telefonică aprinsă cu antrenorul Nae Constantin, făcută publică de acesta din urmă. Despărțirea a avut loc în luna octombrie a anului 2022.

În cariera sa, campionul cu FCSB, în 2015, a evoluat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Franța), West Bromwich (Anglia), CFR Cluj, Doncaster Rovers, Watford (ambele din Anglia), FCSB, Cardiff City (Anglia), Hapoel Haifa (Israel), Astra, Universitatea Cluj, FC Voluntari și Petrolul Ploiești.

Pentru naționala României are 67 de meciuri și 3 goluri.

Fundașul a mai evoluat în Liga 2 la începutul sezonului 2020-2021, la Universitatea Cluj, timp de 9 meciuri, după aceea plecând în prima ligă la FC Voluntari.

Patru rezilieri pentru Concordia

Referitor la schimbările de lot de la Concordia Chiajna, în această iarnă clubul din Ilfov a reziliat patru contracte. S-a despărțit de Azdren Llullaku, Evgheni Oancea, Raul Palmeș și Robert Mustacă.

Palmeș a semnat cu CS Comunal Șelimbăr, albanezul Llullaku a ajuns în liga a 4-a din Italia, la Cjarlins Muzane, iar Mustacă s-a întors la Unirea Slobozia.

Mai mult, Concordia este pe punctul să se despartă și de portarul frances Thomas Chesneanu (23 de ani), la echipă din 2020, care își dorește să revină mai aproape de casă.

Concordia Chiajna, la trei puncte de ultima poziție care duce în play-off

Concordia Chiajna, care în atac are un alt jucător important român, pe Raul Rusescu, reia sezonul de Liga 2 cu 23 de puncte acumulate în 16 partide și este la trei puncte de locul 6, ocupat de Gloria Buzău, ultimul care duce în play-off.

În sezonul regular, ilfovenii vor mai întâlni Minaur Baia Mare (deplasare), Ripensia (acasă) și Metaloglobus (deplasare).

Concordia Chiajna și Gabriel Tamaș, contract până în data de 15 iunie 2023

UPDATE: Concordia Chiajna a anunțat în mod oficial achiziționarea lui Gabriel Tamaș:

”BUN VENIT, GABRIEL SEBASTIAN TAMAS!
Conducerea Clubului Sportiv Concordia Chiajna si Gabriel Tamas au semnat un contract valabil pana la data de 15.06.2023. Acesta a venit la clubul nostru de la echipa de liga 1, Petrolul Ploiesti. Internationalul roman in varsta de 39 ani este unul dintre cei mai titrati jucatori romani si in CV a bifat echipe precum GALATASARAY, SPARTAK MOSCOVA, CELTA VIGO, HAPOEL HAIFA, AUXERRE, WEST BROMWICH, WATFORD, CFR CLUJ, STEAUA BUCURESTI, ASTRA GIURGIU si FC VOLUNTARI. Gabriel Tamas a imbracat tricoul echipei nationale a Romaniei de 66 de ori reusind sa marcheze de 3 ori. La capitolul trofee castigate acesta are o colectie impresionanta de titluri: Campion al Romaniei cu Steaua Bucuresti, Cupa Romaniei cu Dinamo Bucuresti in trei randuri si o data cu Steaua Bucuresti si o Supercupa a Romaniei tot cu Steaua Bucuresti. La nivel international Gabriel Tamas s-a impus cu echipa Hapoel Haifa castigand Cupa si Supercupa Israelului.
Clubul nostru ii ureaza BUN VENIT si ii doreste sa aiba parte de evolutii excelente in tricoul „vulturilor verzi”!”

Marius ANGHEL 09 Jan. 2023, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă