FOTO și VIDEO | Amical tare între Steaua și Concordia Chiajna. Ritm foarte bun în ultimul test pentru ambele echipe, înainte de reluarea Ligii 2. Echipa lui Daniel Oprița a controlat mare parte din meci

Răzvan STÎNGĂ 18 Feb. 2023, 16:15 Liga 2

Steaua și Concordia Chiajna s-au întâlnit sâmbătă, într-un meci amical disputat pe terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua.

Liderul Ligii 2 a controlat mare parte din partidă, a avut ocaziile importante, dar în cele din urmă scorul final a fost egal, 0-0.

Steaua și Concordia Chiajna au terminat la egalitate amicalul din Ghencea

Steaua a fost vizibil mai bună în prima repriză a amicalului cu formația lui Eugen Trică, dar a ratat șanse importante. Au fost atacuri în viteză pentru trupa din Ghencea, care a pus probleme atât prin zona centrală, cât și în urma acțiunilor din benzi.

Astfel, încă din minutul 7 putea deschide scorul Steaua, când a ieșit în evidență Adrian Popa. A fost un șut trimis de la peste 20 de metri, pe jos, după o fază prelungită pornită de la un corner din dreapta, dar execuția mijlocașului, lângă bară, a fost reținută de portarul Chudy.

Steaua, mai bună în prima repriză cu Concordia. A lovit și bara

Concordia Chiajna a construit destul de greu, dar poate că Eugen Trică nu a reușit momentan să ”lege” echipa, în această iarnă ilfovenii fiind printre cele mai active formații din Liga 2 la capitolul schimbărilor de lot. A avut câteva cornere după ocazia lui Popa, dar nu a reușit să pună mari probleme, centrările nefiind trimise bine, să îi pună în evidență pe fundașii centrali înalți, printre care și Gabriel Tamaș.

În minutul 18, Steaua a consemnat încă o ocazie notabilă, prin Adrian Ilie, care a tras alături din careu, cu dreptul, după o pasă din dreapta a lui Oroian, cu o cursă ”fulger” în bandă, de câțiva zeci de metri.

Două minute mai târziu a fost remarcată și prima mare ocazie a oaspeților, în urma unui corner, dar execuția cu capul a lui Raul Cristea, nemarcat de jucătorii Stelei, s-a dus la câțiva centimetri de vinclul din stânga porții.

Același Adrian Popa putea, apoi, închide repriza în avantaj, în minutul 38, pentru Steaua, profitând de o degajare greșită a portarului Chudy. Jucătorul lui Daniel Oprița a făcut presing la o pasă pentru Chudy, iar mingea degajată de portar l-a lovit în cap. A câștigat posesia mijlocașul, a croșetat câțiva adversari, dar șutul cu dreptul, cu interiorul la colțul lung, a trecut aproape de bara din stânga.

Tsvetelin Chunchukov a ieșit accidentat din amicalul disputat în Ghencea

Din păcate, Steaua a fost nevoită să îl scoată pe finalul primei părți, în minutul 41, pe bulgarul Tsvetelin Chunchukov, care s-a accidentat. De altfel, el a semnat cea mai mare oportunitate a primelor 45 de minute, lovind bara Concordiei Chiajna. În locul lui Chunchukov, Oprița l-a introdus pe Atanas Trică, fiul antrenorului ilfovenilor, Eugen Trică.

Repriza a doua a început mult mai bine pentru Concordia Chiajna, al cărui joc a fost mai legat, în special până în minutul 60, când a fost aproape să deschidă scorul. În minutul 51 s-a remarcat Petar Petkovski, care a și marcat după o pătrundere prin zonă centrală, dar reușita sa a fost anulată pe motiv de offside.

Șase minute mai târziu a venit rândul lui Mirko Ivanovski să dea emoții Stelei, după o execuție personală pretențioasă. A tras bine de la marginea careului de 16 metri, din partea stângă, l-a surprins pe Dincă, dar mingea s-a dus puțin peste transversală.

Concordia Chiajna, superioară echipei Steaua în repriza a doua, până în minutul 60

Concordia Chiajna a început să prindă tot mai multă încredere și a pus probleme mijlocașilor defensivi și fundașilor Stelei. O fază fixă, o lovitură liberă de la 25 de metri, din minutul 59, a adus încă o oportunitate pentru ilfoveni. A șutat Gabriel Tamaș, dar Dincă a intervenit spectaculos și a respins în corner.

Ulterior, Steaua a pus stăpânire pe joc și au fost două-trei momente în care Concordia Chiajna nici nu a ieșit din propria jumătate. A arătat foarte bine liderul Ligii 2, cu pase din prima, acțiuni în mare viteză în flancuri, dar a lipsit doar pasa decisivă. Doar din acest motiv nu a marcat echipa lui Oprița.

Cu toate acestea, finalul de meci a consemnat o ratare foarte mare pentru Concordia Chiajna. Mediop Ndiaye a primit o pasă în careu, în minutul 90+3, a tras violent din colțul careului mic, cu piciorul stâng, dar mingea s-a dus puțin peste.

  • Steaua a început în formula: Dincă – Oroian, Beța, Sabău, A. Ilie – Bărbulescu, Șt. Pacionel – Drăghici, Chipirliu, Adi Popa – Chunchukov.
  • Au mai intrat: Corbu, Mihăescu, Enceanu, Balgiu, Trică, Matei, Bodișteanu.
  • Concordia Chiajna a început în formula: Chudy – Simion, Stănică, Tamaș, Velisar, Codrea, Burcea, Cristea, Cierpka, Pană, Rusescu.

Daniel Oprița, declarație la finalul amicalului Steaua – Concordia Chiajna

Daniel Oprița a fost mulțumit de evoluția jucătorilor săi în testul cu Concordia Chiajna. În același timp, la finalul confruntării, a vorbit despre achizițiile din această iarnă, dar și despre meciul cu Unirea Slobozia, primul oficial pentru Steaua în 2023.

”Mulțumit de atitudine, de joc, am avut momente bune, îmi pare rău că nu am putut marca. Am avut situații, ocazii destul de mari, dar am întâlnit o echipă bună care, dacă avea lotul acesta la începutul campionatului, sunt convins că era în apropierea noastră.

Chiajna are o echipă bună, cu experiență, jucători cu calitate, dar fizic am stat bine, am arătat destul de bine. Sunt nemulțumit doar că nu am reușit să câștigăm.

(N.r. – Despre perioada de pregătire) Sunt mulțumit de perioada de pregătire, nu am avut mulți accidentați, așteptăm cu încredere începutul de campionat. Vremea a ținut cu noi, am putut face pregătirea cum am vrut.

De meciurile amicale nu sunt mulțumit doar pentru că nu am câștigat ultimele două jocuri, cu Slatina nu am făcut un joc bun, a fost și oboseală, iar în meciul cu Chiajna, chiar dacă nu am câștigat, am făcut un joc bun.

(N.r. – Despre aducerile lui Kayondo Mahadi Mahrez și pe Cosmin Ciocoteală, care în primă fază au fost testați) Dacă i-am oprit, înseamnă că sunt mulțumit de ei, doar că mai au până când se vor acomoda, vin din Liga 3, Liga 2 e altceva, e altă valoare. Trebuie să se acomodeze cu ce vreau de la ei. Sper să ne ajute!

(N.r. – Despre juniorii Florea și Matei) Mi-au lăsat o impresie bună, le-am dat minute, sunt mulțumit de ei. Avem nevoie de ei! Sunt șanse să joace în Liga 2, depinde de ce se va întâmpla, de meciuri, de rezultate, de cum va evolua echipa. Încerc să îi promovez, să îi debutez, să joace cât mai mult.

(N.r. – Despre meciul cu Unirea Slobozia) Nu am o problemă cu programarea, suntem mulțumiți de programare. O să fie un meci greu, dar sper să ieșim cu bine, să luăm cele trei puncte. Obiectivul nostru e să fim în primele două locuri. Nu va fi ușor, sunt echipe care s-au întărit. Noi nu am reușit să facem lucrul acesta, să aducem jucătorii pe care i-aș fi dorit, nici nu ne-am despărțit de mulți jucători, dar sper ca fotbaliștii să facă meciuri bune.

(N.r. – Despre suporteri) Sper să fie alături de echipă, sper să nu mai fie problemele din prima parte a campionatului, să vină alături de noi, să ne susțină și acasă, și în deplasare. Sunt al 12-lea jucător, sper să fie alături de echipă”, a afirmat Daniel Oprița la finalul confruntării Steaua – Concordia Chiajna.

Steaua și Concordia Chiajna au terminat meciurile amicale

Șase meciuri amicale a mai disputat Steaua înaintea confruntării de sâmbătă. A întâlnit CS Păulești (scor 7-2), Viitorul Dăești (scor 5-0), Metaloglobus (scor 1-0), Progresul Spartac (scor 4-0), Viitorul Șimian (scor 3-1) și CSM Slatina (scor 1-1).

Concordia Chiajna a organizat cantonamentul de iarnă din Turcia, unde a jucat mai multe meciuri amicale. A trecut cu 2-0 de KF Besa Doberdoll (liga secundă din Macedonia de Nord), cu 2-1 de FC Gossau (liga a patra din Elveția), cu 2-0 de FK Kaisar Kyzylorda (prima ligă din Kazakhstan) și cu 4-2 de KF Shkupi (prima ligă din Macedonia de Nord).

A înregistrat un singur eșec, 0-2 în testul cu Wieczysta Cracovia (liga a 4-a din Polonia). Amicalul cu Steaua a fost ultimul și pentru trupa ilfoveană.

Steaua se gândește deja la play-off-ul Ligii 2

Steaua a terminat anul 2022 pe locul 1 în Liga 2. Are 33 de puncte acumulate în urma a 10 victorii, trei egaluri și trei înfrângeri, fiind la două puncte de locurile 2 și 3, Poli Iași și SC Oțelul. În acest moment, formația din Ghencea are un ecart de șapte puncte față de locul 7, FK Miercurea Ciuc.

În 2023, Steaua va mai întâlni în sezonul regular Unirea Slobozia (deplasare), Minaur Baia Mare (acasă) și Ripensia (deplasare).

Concordia Chiajna, la trei puncte de play-off

Concordia Chiajna reia sezonul de Liga 2 cu 23 de puncte acumulate în 16 partide, cu șapte victorii, două remize și șapte eșecuri, cu un golaveraj de 18 goluri marcate și 14 primite. E la trei puncte de locul 6, Gloria Buzău.

În sezonul regular, ilfovenii vor mai întâlni Minaur Baia Mare (deplasare), Ripensia (acasă) și Metaloglobus (deplasare).

Amicalul dintre Steaua și Concordia Chiajna, scor 0-0

https://www.youtube.com/watch?v=hBYnRJdHlLg

Foto: Steaua
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-fara-gol-marcat-si-in-partida-cu-metalul-buzau-19260620

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-semnat-cu-inca-un-jucator-plecat-iarna-aceasta-de-la-ripensia-19260624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iosif-rotariu-revine-la-poli-timisoara-functia-pe-care-o-va-avea-si-cum-l-au-convins-pantilimon-si-codrea-19260607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-stie-in-mare-masura-primul-11-19260598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-achizitii-pentru-regular-under-19260589

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-a-iernii-la-fc-brasov-s-a-rupt-stefan-blanaru-a-suferit-o-grava-accidentare-a-ajuns-de-urgenta-la-spital-si-va-fi-supus-unei-interventii-chirurgicale-19260584

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Feb. 2023, 16:15 Liga 2
Pe aceeași temă