Emmanuel Ernest a semnat cu un club din Liga 1 după despărțirea de Ripensia, însă mai întâi trebuie să convingă la echipa satelit din Liga 3

Marius ANGHEL 09 Feb. 2022, 16:06 Liga 2
Emmanuel Ernest a semnat cu un club din Liga 1 după despărțirea de Ripensia, însă mai întâi trebuie să convingă la echipa satelit din Liga 3

Ripensia s-a despărțit în această iarnă de mai mulți jucători de atac pe care i-a avut în lotul cu care a încheiat meciurile oficiale din 2022, iar doi dintre ei au mers la mai bine.

Sârbul Nemanja Sokovic (25 de ani) a ajuns la Concordia Chiajna, echipă cu care va evolua în play-off și se va lupta pentru promovare, în timp ce libanezul Emmanuel Ernest (21 de ani) a semnat, surprinzător, în Liga 1, la Campionii FC Argeș.

Emmanuel Ernest a ajuns la Campionii FC Argeș, însă mai întâi trebuie să confirme la echipa secundă a clubului, în Liga 3

La finalul săptămânii trecute, Ripensia a plecat în cantonament în Antalya, iar în lotul lui Florin Fabian n-au mai fost incluși Emmanuel Ernest, despre care clubul a transmis că a renunțat la el, și Stephan Coulibaly, care pur și simplu nu s-a mai prezentat la echipă.

Ulterior, despărțirea lui Ernest de Ripensia s-a concretizat prin trecerea sa la Campionii FC Argeș, unde mai întâi trebuie să confirme la echipa secundă a clubului, primele cele mai slabe din Liga 3, ultima în Seria a 4-a, cu doar 5 puncte după 15 meciuri, și mai apoi i se va acorda încredere să joace în Liga 1.

Libanezul care în România a mai jucat pentru Sporting Roșiori (Liga 3) și Rapid (Liga 2, o prezență meteorică), a ajuns în vara anului trecut la Ripensia, unde în prima parte a sezonului de Liga 2 a prins 11 din cele 16 meciuri, a totalizat numai 433 de minute pe teren, și a înscris un gol, în 2-0 cu Unirea Constanța.

”În afară de George Ganea, FC Argeș a mai perfectat în cursul zilei de luni încă un transfer. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere pentru 1 an și 6 luni cu liberianul Emmanuel Ernest.
Liberianul va evolua în liga a treia, la FC Argeș II, iar dacă va confirma așteptările va face pasul la prima echipă.
Atacantul în vârstă de 21 de ani a mai jucat în România la Sporting Roșiori, în liga a treia, la Rapid, în sezonul 2020-2021, când giuleştenii activau în eșalonul secund, dar şi la Ripensia Timişoara, în prima parte a acestei ediții de campionat. Născut în Monrovia, capitala Liberiei, Emmanuel a jucat şi în Nigeria, la Christ Ambassador Sport Academy. Cel mai bun randament l-a dat la Sporting Roșiori, formație pentru care a marcat 4 goluri în 8 jocuri. La Ripensia, Ernest a înscris un singur gol în cele 11 meciuri jucate.
#”Sper să confirme așteptările”
Ernest a fost însoțit la semnarea contractului de agentul Cristian Hossu care îi prevede un viitor frumos: «E un atacant puternic, tânăr. La 21 de ani deja a fost și la Rapid. Sper să confirme aici, să pună umărul la îndeplinirea obiectivului echipei și să ajungă și mai departe, să fie o rampă bună de lansare pentru el», a declarat impresarul jucătorului.
Clubul FC Argeș îi transmite ”Bine ai venit!” și îi dorește evoluții cât mai bune în tricoul alb-violet!”, a comunicat Campionii FC Argeș.

În mod evident, trecerea lui Emmanuel Ernest de la un club de mijlocul clasamentului în Liga 2, Ripensia, unde n-a terminat niciun meci pe teren din cele 5 în care a început ca titular, la satelitul Argeșului, una dintre cele mai slabe echipe din Liga 3, este un mare pas înapoi pentru cariera sa, amăgit însă cu posibilitatea de a fi la un club care are prima echipă în Liga 1.

Ripensia, despărțiri și achiziții în această iarnă

În afară de Emmanuel Ernest, Nemajna Sokovic și Stephane Coulibaly, Ripensia s-a mai despărțit în această iarnă de Mihai Ion (CA Oradea) și Cristian Păcurariu.

În schimb, echipa timișoreană i-a achiziționat pe Nebojsa Ivancevic, Ianis Mihart, Claudiu Matiș și Marco Mircea, în timp ce Ștefan Dobre și Tudor Călin au revenit la club după împrumuturile în prima parte a sezonului la Academica Clinceni, respectiv UTA.

Bănățenii se află în această perioadă în cantonament în Turcia, unde au disputat amicale cu FC Kazanka (liga a treia din Rusia, scor 0-0) și Merani Martvili (liga a doua din Gerogia, scor 2-1). Joi, Ripensia va juca alt amical în Antalya, cu letonii de la FK Auda, formație din prima ligă. În țară, trupa antrenată de Florin Fabian a jucat două amicale, cu CS Comloșu Mare (scor 2-2), ocupanta locului 5 în Liga a 4-a Timiș, și Avântul Periam (scor 7-1), ultimul loc în Seria a 8-a a Ligii 3.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 09 Feb. 2022, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă